Poniżej Masz parametry uwzględniane w ocenie cytologicznej błony śluzowej nosa i ich normy! Twoje zdjęcie jest marnej jakości nic nie widać!
okres pobrania wymazu
liczba komórek nabłonka (w 21 polach)
komórki nabłonka walcowatego migawkowe (42-85%) kubkowe (15-20%) sposób złuszczania komórki warstwy podstawnej (0-6%) komórki nabłonka płaskiego (0-33%) zasadochłonne kwasochłonne sposób złuszczania
obecność zakażenia wirusowego i degeneracji
CCP (CCP - cyliocytoftoria (rzęski oderwane od komórek nabłonka migawkowego)
stosunek liczby komórek nabłonkowych do komórek napływowych (1:1)
rodzaj komórek napływowych (w 24 polach)
eozynofile (ok. 2%) komórki metachromatyczne (ok. 1%) neutrofile (ok. 86%) limfocyty makrofagi
drobnoustroje
śluz
ilość wygląd
Napisz w jakim celu było robine badanie! Jeśli powyższe parametry nie rzucą światła na Twoją sprawę, Musisz czekać na Boofi'ego - jak dobrze pamiętam On się na tym zna!
doping & zdrowie
Ekspert -
1161546574000
MariuszN
Wysłana - 22 października 2006 21:56
Jest duże zdjęcie http://*******/rrdq :) W poście wyżej były jakieś problemy. Mam katar od dawna, praktycznie codziennie, raz większy raz mniejszy, oczy podkrążone też codziennie, czasami czuję jakby np. coś spływało mi po gardle i muszę wypluć bardzo niewielką ilość przeźroczystej mazi. Lada dzień ide do lekarza, ale chciałbym zasięgnąć też opinii tutaj.
1161546994000
MariuszN
Wysłana - 23 października 2006 11:09
Dziś rano byłem już u laryngologa, wygląda to na infekcje bakteryjną, miałem podstawowe, skórne testy alergiczne i nic nie wyszło. Dostałem recepte na jakieś robione krople na 10 dni ... zobaczymy co z tego będzie.