Mam zamiar zaczac cykl na beztluszczowy przyrost masy. Do w miare odpowiedniej diety chcialem dodac nastepujace suple: -Whey Pump Extreme -Amino Max 6800 -ZMA -Multi Pack 36
Czy myslicie, ze to odpowiednia mieszanka ? Czy cos dodac, moze cos zamienic ? Prosze o komentarze...
1281549632000
MrPapaj T. Lech
Wysłana - 11 sierpnia 2010 22:37
Na pewno przydały by się antykataboliki np.BCAA G FORCE (bcaa+glutamina).Ponieważ do robienia beztłuszczowej masy będziesz musiał kręcić aeroby,a to z kolei wiąże się z przyjmowaniem tych właśnie suplementów.No i oczywiście przydała by się odżywka białkowa np.Nitroprogen,która będzie uzupełniać deficyt na białko w tej w miarę odpowiedniej diecie.Pozdrawiam
Znawca -
1281559069000
tnowak7
Wysłana - 11 sierpnia 2010 22:55
Dzieki za szybka odpowiedz. Odnosnie tego co napisales - wydawalo mi sie, ze Amino Max 6800 to mieszanka antykataboliczna, a Whey Pump Extreme dostarcza przede wszystkim bialka. Czy jestem w glebokim bledzie, czy moze te suple tylko czesciowo pokrywaja zapotrzebowanie na te skladniki ? Co do aerobow, to czy pol godziny takich cwiczen na koniec kazdego treningu silowego zdaloby egzamin ?
1281560109000
Nitroman Trec Nutrition
Wysłana - 11 sierpnia 2010 23:05
Jak wygląda dieta oraz trening? Co do samego cyklu to wszystko będzie zależało od diety treningu oraz regeneracji. Suplementy z pewnością pomogą Bcaa około treningowo z pewnością zda egzamin, białko lub aminokwasy pod braki białka w diecie jak najbardziej, ZMA dla zwiększenia jakości snu również się przyda.
Znawca -
1281560743000
MrPapaj T. Lech
Wysłana - 11 sierpnia 2010 23:12
Whey pump extreme to białko faktycznie....to "pump" mnie zmyliło,myślałem że to coś na pompę.
Znawca -
1281561169000
DEFINICJA P. Żokowski
Wysłana - 12 sierpnia 2010 12:20
Jakiś czas temu stosowałem naprawdę w dużych ilościaci Amino6800 i sprawdzało się ale to co Tomek zaproponował jest lepszym rozwiązaniam.
1281608418000
DEFINICJA P. Żokowski
Wysłana - 12 sierpnia 2010 12:24
Wydaje mi się że trzydzieści min to takie minimum ale to moje zdanie.Ja raczej nie schodze ponizej 30. Teraz robie 60 min i jest dobrze.Oczywiscie jestem na etapie odkrywania tych mięsni.
1281608699000
tnowak7
Wysłana - 12 sierpnia 2010 12:45
Dzieki za podpowiedzi, zdecydowalem, ze zamienie Amino 6800 na BCAA G Force.
Do Przemka: wydaje mi sie, ze zle sformulowalem moje pytanie. Chcialem wiedziec czy mieszanie treningu silowego z aerobowym jest odpowiednie czy moze powinno sie jakos rozdzielac. Dzieki
1281609947000
tnowak7
Wysłana - 12 sierpnia 2010 13:03
Do Nitromana : ze wzgledu na moja prace nie moge przestrzegac bardzo scislej diety, jednak staram sie jak moge, a wyglada to mniej wiecej tak: -na sniadanie platki owsiane -potem jadam lunch I obiadokolacje. Zazwyczaj kurczak lub rozne gatunki ryb, do tego sporo warzyw I minimalna ilosc weglowodanow - miedzy posilkami jadam owoce, najczesciej jablka, pomarancze I kiwi, dosyc czesto rowniez seler naciowy.
Zdaje sobie sprawe z tego, ze taka diete mozna ulepszyc I wszelkie poprawki beda mile widziane, jednak jak juz wspomnialem jestem ograniczony swoja praca I tak naprawde niewiele moge zmienic
1281611029000
Nitroman Trec Nutrition
Wysłana - 12 sierpnia 2010 15:16
Powiem Ci że jeżeli zwracasz uwagę na posiłki i nie jesz śmieci to nie powinno być źle, choć szczerze mówiąc jestem zwolennikiem dobrze zbilansowanej diety, ale wiadomo jak to jest w życiu. Ważne żebyś zwrócił uwagę na to co jesz oraz starał się dziennie zjeść chociaż 4 posiłki.
- Jeżeli płatki jesz same dorzuć tam porcję białka oraz trochę zdrowych tłuszczy lub kilka orzechów np. włoskich - W dwóch kolejnych posiłkach również nie jest źle piersi z kurczaka, warzywa, również dorzuciłbym chociażby po łyżce stołowej zdrowych tłuszczy do posiłku (olej lniany, olej słonecznikowy) oraz nie zapomnij o węglowodanach jak już ma być ich nie wiele to chociaż te 100g ugotowanego już produktu.
Znawca -
1281618987000
DEFINICJA P. Żokowski
Wysłana - 12 sierpnia 2010 18:52
Oczywiście trening siłowy ,pije carbo,aminokwasy, glutamima ,hmb r,i wsiadam na rower,po aerobach w moim przypadku 60 min , nast, wypijam 25g carbo i zachwil pare posiłek. Dla mnie są to 3 posiłki.Za mało posiłków aby budowac bmm. Musisz tak skonstruowac dzień wpracy aby spozywac minimum 5 posiłków.Nie może być minimalna ilość węglowodanów.Te dwa powinny być złożone z weglowodanów i białka. Ja budująć bmm zjadam i zjadałem 6 posiłków ,a w 5 z nich były węglowodany i to po całym worku ryżu.