Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Codzienny trening?

_Aragorn_

Wysłana - 14 sierpnia 2004 22:31    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Ostatnimi czasy staram się ćwiczyć codziennie, wiem że tak się nie powinno robić, ponieważ mięśnie potrzebują czasu na regenerację i powinno się ćwiczyć przykładowo tylko 3 razy w tygodniu co drugi dzień. Jednak nie chce tracić czasu na te przerwy, chciałbym ćwiczyć codziennie, a mięśnie niech się regenerują podczas snu :) Co myślicie na temat codziennego treningu?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 sierpnia 2004 22:37 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

_YaKuZa_

Wysłana - 14 sierpnia 2004 22:37    Edytuj Cytuj
Mozna ... ale trening musi miec mala intesywnosc i zadlugo tez nie powinnien trwac 40 min to jest max ...

Czyli Mozna ale po co ...

jesli tak bardzo chcesz to zajrzyj tu www.kulturystyka.pl/atlas/ i po patrz na tabele reg. dancyh partii , zeby jakis nie przemeczyc

Ekspert -

_Aragorn_

Wysłana - 14 sierpnia 2004 22:45    Edytuj Cytuj
Nom, widziałem tą stronke, dlatego codziennie ćwicze inne partie mięśni. Pierwszy dzień - klatka, drugi - plecy, trzeci - barki, czwarty - biceps. I znów od nowa tak w kółko, do tego jeszcze dochodzi brzuch, kaptury, nadgarstek, które wpinamy z kumplem w któreś dni. Niestety jeszcze nie ćwicze ud, bo nie mam do tego za dobrych warunków, ale niedługo zamierzam nadrobić zaległości :) Intensywność staram się żeby była zawsze jak największa, ale czasami zdaża się że nie mamy czasu lub sił... :)

_YaKuZa_

Wysłana - 14 sierpnia 2004 22:50    Edytuj Cytuj
A tricepsa nie robisz

Jak dla mnie masz zle podejscie , ja mialem takie same przez pierwsze pol roku , teraz zaluje , ale naszczescie zmadrzalem i troche forum mi pomoglo

Ekspert -

_Aragorn_

Wysłana - 14 sierpnia 2004 22:54    Edytuj Cytuj
Tez jest triceps. No właśnie przeglądając to forum coraz bardziej się zastanawiam czy nie zmienić jednak treningu. Ale co jest złego w codziennym trenowaniu, jakie to ma minusy? Ćwicze jakieś pół roku, zależy mi na sile no i na masie, bo jestem dość chudy.

MERRO

Wysłana - 14 sierpnia 2004 22:54    Edytuj Cytuj
Według mnie to najszybsza droga do przetrenowania mięśni.Mięsnie nie rosna wtedy gdy cwiczymy lecz wtedy gdy odpoczywamy.Nie dajac im wystarczajaco duzo czasu na regeneracje pozbawiasz je mozliwosci rozwoju a w dłużaszym jego odstępie mozesz nawet doprowadzic do utraty juz istniejacej ich masy.
Nawet zawodowcy maja 1 lub 2 dni przerwy w tygodniu.
Zdecydowanie lepiej jest rozłożyc program treningowy tak by obejmował 4 dni w tygodniu w siłowni a (np pon/wt/czw/pt) a dni takie jak sr/sob/ mozna wykonywac aeroby po ok 45-60min co przełoży sie na ogólne wzmocnienie kondycji i pozbycie sie kwasu mlekowego.

Yarekbboy

Wysłana - 14 sierpnia 2004 23:03    Edytuj Cytuj
aragorn a jakie miałes przyrosty dzieki temu treningowi przez te pol roku?

Kudowa Zdrój noclegi hotele [http://www.kudowazdroj.net]
Darmowa baza noclegowa [http://www.holidaycity.pl] dodaj swój obiekt za darmo
Znawca -

_Aragorn_

Wysłana - 14 sierpnia 2004 23:08    Edytuj Cytuj
No dobrze, to jeśli mięśnie rosną podczas snu, to czy nie wystarczy im sen? Ponadto przykładowo mięśniom klatki piersiowej daje odpoczynek 4 dni, gdyż przez ten czas trenuje inne partie. Co do przetrenowania mięsni to akurat nie mam z tym kłopotów. Zakwasy mam jedynie po dłuższej przerwie lub wprowadzeniu nowego ćwiczenia.

_Aragorn_

Wysłana - 14 sierpnia 2004 23:15    Edytuj Cytuj
Co do przyrostów, to nie moge ich określić, ponieważ nie mierzyłem się ani na początku ćwiczenia, ani wogule. Jednak jest poprawa w sile, gdyż początkowo wyciskałem 40 kg i starałem się tym ćwiczyć. Teraz wyciskam 80kg. Jednak postępy widać, obecnie mam 35cm w bicepsie, innych partii mięśni nie mierzyłem, ale postęp jest widoczny dla mnie gołym okiem.

_YaKuZa_

Wysłana - 14 sierpnia 2004 23:46    Edytuj Cytuj
Nie dziw sie tez zle cwiczylem i sila szla podobnie ale to wlasnie zaraz ci sie skonczy i polecam ci zaczac dobrze cwiczyc ... Atlas przestudiuj i uluz sobie dobry plan ... Mowisz ze 4 dni dajesz klacie odpoczac , no ok ale przy jakiej intesywnosci ??? ... Ja daje jej odpoczac 7dni przy bardzo wysokiej intesywnosci ... i efekty sa jak nigdy

Ekspert -

apollyon

Wysłana - 15 sierpnia 2004 01:31    Edytuj Cytuj
w codziennym trenowaniu to nie chodzi tylko o miesnie, ze nie odpoczywaja dostatecznie, chodzi przede wszystkim o uklad nerwowy, ktory jest bardzo przeciazony ciaglymi takimi bodzcami, a takze uklad krwionosny, serce moze nie wytrzymac
przy malym stazu nie polecam
no chyba ze chcesz robic lekkie treningi w trakcie, ale to tylko niepotrzebny wysilek i strata czasu ...

Pozdrawiam
Marcin

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Codzienny trening?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.