Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Co zrobic jak policjant nadużywa władzy

Cabelodo

Wysłana - 15 kwietnia 2008 20:59    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Chciałem się dowiedziec od starszych czy znają przypadki "nadużycia władzy" przez smerfy i czy jest dobry sposób, aby takiemu panu zaszkodzic w razie konieczności. U mnie jest taki Pan Władza co to nie spisuje tylko leje po mordzie. Osobiscie nic do niego nie mam, do tej pory mi nic nie zrobił ale, podobno kawał z niego ch***. Krążą historie jak to kolo recydywista szedł se w biały dzień po ulicy, policjant podbił i pyta go co tym razem przeskrobał. Znajomy odpowiada że tym razem nic, a pan władza zasadza mu 3 bomby w brzuch i mówi "to masz na zapas". Albo kilku kolesi sprayowało ścianę. Ten ich obczaił i zaczął gonic. Złapał ostatniego i lał go dopuki się nie przyznał, że to on malował. Ja tam nie mam nic przeciwko laniu gówniaży niszczących cudzą własnośc, albo takich co kradną z Carrefoura batoniki żeby pokazac jacy są cool, ale co jeśli taki SuperCop zleje was za nic?

When I die,bury me upsite down,so the world could kiss my ass.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 kwietnia 2008 21:07 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Saida

Wysłana - 15 kwietnia 2008 21:07    Edytuj Cytuj
po pierwsze: nie smerf.
po drugie: do przygód i opowieści kolegów trzeba podchodzić z dystansem,często jakbyś był świadkiem zdarzenia,to widziałbyś,że sytuacja wygląda często odmiennie. Co nie zmienia faktu,że często policjanci zachowują się nie tak,jak powinni.

Zmieniony przez - Saida w dniu 2008-04-15 21:12:52

Cabelodo

Wysłana - 15 kwietnia 2008 21:20    Edytuj Cytuj
No chodzi mi o to jak takiemu policjantowi udowodnic to, że nadużywał władzy. Sam nie wierzyłem w te opowieści dopuki jednej z nich ( tej o biciu az kolo sie przyznał) nie opowiedział mi stary,któremy powiedział to znajomy policjant który był tego świadkiem. Inaczej bym nie dawał takiego przykładu :P

MattKK

Wysłana - 15 kwietnia 2008 21:24    Edytuj Cytuj
Smerf to nie jakieś obraźliwe określenie, sami policjanci tak o sobie mówią

A co do opowieści - dopóki to nie dotyczy Ciebie, a słyszałeś to tylko z legend, to nie ma sobie czym głowy zawracać

Przecież mogło być tak, że taki graficiarz sam się przyznał i sypnął kumpli, a potem wymyślił historię o torturach żeby nie wyjść na ciotę, prawda? Poszkodowani mają świadków? Zgłosili to gdzieś?

Wątpię, żeby komendant psuł opinię swoją i posterunku (ogólnie Policja za dobrej jej nie ma) przez jakiegoś zabijakę, bez echa by to nie przeszło moim zdaniem

Edit - No to jak najbardziej zgłosić jakieś pobicie, czy nadużycie uprawnień, i obdukcja lekarska w takim wypadku

Zmieniony przez - MattKK w dniu 2008-04-15 21:26:04

Saida

Wysłana - 15 kwietnia 2008 21:30    Edytuj Cytuj
Matt: nie mówią

Żeby udowodnić,to pewnie musiałbyś miec jakieś nagranie, świadków zajścia.

QUEBLO

Wysłana - 15 kwietnia 2008 21:41    Edytuj Cytuj
skarge złożyc u przełożonych tego policjanta można zawsze,ale bez mocnych dowodów(choćby w/w nagrania) nic nie zdziałasz.

"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"

www.pajacyk.pl
www.kundelpolski.pl
Ekspert -

d0l4r99

Wysłana - 15 kwietnia 2008 23:36    Edytuj Cytuj
Nadużycia władzy to norma. Była już na ten temat spora dyskusja w "nienawiść do policji"...
Znawca -

Mariusz_1979 KFD_Team

Wysłana - 16 kwietnia 2008 00:28    Edytuj Cytuj
lepiej powiedzieć smerf niż pies

GET RICH OR DIE TRYING!
Znawca -

mlkv

Wysłana - 16 kwietnia 2008 07:29    Edytuj Cytuj
"Smerf" - proponuję nie używać określeń którymi piszący nie miałby odwagi posłużyć się wobec określanego w realu. "Smerf" się do nich zalicza.

Nadużywanie władzy - b. często osiedlowe opowieści i klechdy o gumisiach, wyolbrzymione przez skrzywdzonych.

Co do praktyki:

W każdym przypadku dokonywania przez Policjanta czynności służbowej masz prawo domagać się od niego okazania legitymacji, co powinien dokonać w sposób umożliwiający spisanie danych.

Te dane z kolei mogą stanowić podstawę do skargi do jego przełożonego służbowego.

Dodatkowo można, jeżeli funkcjonariusz zdecydowanie przesadza posłużyć się dyktafonem w celu udokumentowania jego działań lub nakręcić go z partyzanta telefonem komórkowym.

Zmieniony przez - mlkv w dniu 2008-04-16 07:29:35

"Real niggers do what they wanna do, bitch niggers do what they can do"
Znawca -

x-ray ZASŁUŻONY

Wysłana - 16 kwietnia 2008 18:35    Edytuj Cytuj
Kroki jakie mozna podjac w takiej sytuacji to pismo badz osobiste zgloszenie zawiadomienia do:
1. Przelozonego policjanta;
2. Inspektoratu Spraw Wewnetrznych danej jednostki;
3. Komendanta danej jednostki.

Pzdr

Koksy to nie wszystko [http://www.sfd.pl/temat148281/]
Nie masz koncepcji, zajrzyj tutaj [http://www.sfd.pl/temat255388/]
Patrz co jesz [http://www.sfd.pl/temat280738/]
Train smarter, not just harder!

Cabelodo

Wysłana - 17 kwietnia 2008 21:09    Edytuj Cytuj
Dziki bardzo za instrukcje XD. Jesycye jedno pytanko - czy policjant ma prawo na miejscu kogos przeszukac

Odpowiedzi jest na 17 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co zrobic jak policjant nadużywa władzy

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.