Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Co się uda w 2 miesiące ? Tymi ćwiczeniami.

Seba1993

Wysłana - 16 czerwca 2009 12:37    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam chciałbym przybrać na masie w jakieś 2 miesiące a tym samym wyrzeźbić ciało. Za dużo to ja nie ważę ale nie chce od razu pakować kasę w odżywki.

Waga : 54 kg. tylko

Cel treningowy : Masa a zarazem rzeżba

Uprawiane inne sporty : Czasem piłka

Jak przeczytałem trochę postów to wychodzi że jestem EKTOMORFIKIEM.

Sprzęt: hantle 2x 15 kg, wiadomo stołki jakieś.
Ćwiczenia wykonywane:
Brzuszki (Kaloryfer już jaki taki widać)
Rozpiętki
Przysiady ze sztangielkami
Szrugsy
Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc
Barki-Wyciskanie Hantli
Triceps-Pompki odwrotne

Jak myślicie w 2 miesiące coś uda się wypracować????
Czytałem różne posty ale nikt nie ważył tyle co ja więc nie wiem jak te ćwiczenia mi pomogą.
Klatę, barki, nogi, kaptur i kaloryfer żeby wyglądały dobrze.

Zmieniony przez - Seba1993 w dniu 2009-06-16 12:43:39

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 czerwca 2009 12:44 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

fzhut85

Wysłana - 16 czerwca 2009 12:44    Edytuj Cytuj
W dwa miesiące dużo nie zdziałasz,poczytaj w dziale odżywianie i ułóż sobie dietę.
Poćwicz trochę na diecie a później bierz się za odżywki z początku ładnie idzie.

LUdzie którzy bija koksy są dla mnie niczym... nIczym bracia

Seba1993

Wysłana - 16 czerwca 2009 12:53    Edytuj Cytuj
Myślisz że z takim sprzętem opłaca się odżywki kupować. Bo za dużo tego niema (No same hantle praktycznie)

Orson_lol

Wysłana - 16 czerwca 2009 13:04    Edytuj Cytuj
Cel treningowy : Masa a zarazem rzeżba - nie ma czegoś takiego. albo masa albo rzeźba. w Twoim przypadku - masa masa masa. w 2 miesiące nie oczekuj spektakularnych efektów tym bardziej że jesteś ekto. ŻADNYCH ODŻYWEK!! zainwestuj w diete.

i czytaj. bo jesteż na samiutkim początku
rozumiem że zależy Ci na wakacyjnej formie ale niestety nie w tym roku. przy sprzyjających wiatrach dopiero w przyszłym.
i jeszcze raz - CZYTAJ.

Zmieniony przez - Orson_lol w dniu 2009-06-16 13:05:58

"Gniew przebywa w piersi głupców" (Koh 7:9 )

Szczesio

Wysłana - 16 czerwca 2009 13:55    Edytuj Cytuj
j/w Pogłębiaj swoją wiedzę o własnych organiźmie.Nie ma sensu ładować kasy w odżywki jeżeli nie ma diety, bo to kasa wyrzucona w błoto.Trening w domu da efekty ,ale po 2 miesiącach nie spodziewaj się super efektów.

Seba1993

Wysłana - 16 czerwca 2009 14:18    Edytuj Cytuj
Napisałem żebym wyglądał dobrze a nie super albo bardzo dobrze.

Zmieniony przez - Seba1993 w dniu 2009-06-16 14:19:11

Orson_lol

Wysłana - 16 czerwca 2009 14:22    Edytuj Cytuj
w dwa miesiące to Ty nawet średnio nie bedziesz wyglądał. Przy Twoim typie budowy i poziomie wiedzy dopiero za ~rok bedziesz mógł powiedzieć że jest lepiej.

Seba1993

Wysłana - 16 czerwca 2009 14:29    Edytuj Cytuj
Orson masz racje. To zabieram się do treningu. A może poradzicie mi jeszcze ćwiczenia jakieś jeszcze czy to wystarczy?

Orson_lol

Wysłana - 16 czerwca 2009 14:43    Edytuj Cytuj
najlepiej bd jak zaczniesz robisz robić fbw dla początkujących (->podwieszony)
napewno bd zadowolony bo ten plan imo jest niezbyt dobry.

JamajkaMan

Wysłana - 16 czerwca 2009 17:13    Edytuj Cytuj
Proponuję Ci trening dla początkujących autorstwa Mawashiego. Ma on duży staż a trening jest treningiem wprowadzającym właśnie dla takich jak Ty. Zawsze na początku łapie się masę ponieważ z pierwszymi treningami mięśnie nie są tak przyzwyczajone, warunek to odpowiednia dietka (z tym odsyłam do działu odżywianie) no i systematyczna praca. Trening o ile dobrze pamiętam trwa od 3 do 4 miesięcy, później można go powtórzyć z trudniejszymi wersjami ćwiczeń, albo przejść do treningu dla średniozaawansowanych. Wszystko praktycznie bez sprzętu. Po 2 miesiącach dużo się nie spodziewaj, ale też nie zniechęcaj się. Odżywki - narazie nie warto.

PS: L. przecz. artykułów 11 Przede wszystkim POCZYTAJ, nie zakładaj nowego tematu.

http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_os%C3%B3b_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych_-_foty_str._12-t359947.html -> Plan treningu dla osób początkujących

http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_os%C3%B3b_sredniozaawansowanych-t407011.html -> Plan treningu dla średniozaawansowanych

http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Od%C5%BCywianie-t418003.html -> Wszystko o diecie i odżywianiu.

Pozdrawiam, życzę miłej przygody z tym sportem.

Zmieniony przez - JamajkaMan w dniu 2009-06-16 17:15:29

Chwilowo masa, w domowym zaciszu...

kooteK92

Wysłana - 16 czerwca 2009 17:17    Edytuj Cytuj
Tym bardziej ze trening na poczatku nie jest nastawiony na budowanie masy, wiec efektow w wymiarach duzych nie bedzie, ale w lustrze mozez cos juz zauwazyc - zmiany, male bo male ale na lepsze..
Znawca -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co się uda w 2 miesiące ? Tymi ćwiczeniami.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.