Co sadzicie o szkole JEET KUNE DO w lodzi na ul Łanowej 85
jimmy180
Wysłana - 02 września 2005 16:59 Przeniesiony przez w0jt z działu 'Scena MMA i K-1'.
Sprawdź swoje BMI
Co sadzicie o szkole JEET KUNE DO w lodzi na ul Łanowej 85
Jestem ciekaw waszych opini na jej temat?? Moim Zalozeniem jest nauczenie sie walki w zarowno w parterze jak i stojce Myslice ze JEET KUNE DO bedzie dobrym wyborem a moze wybrac BJJ i Uzupelnic Kickiem??
Z gory DZiekuje za odp pozdrawiam
Zmieniony przez - jimmy180 w dniu 2005-09-02 17:05:14
Bjj + kick lepiej, albo jeszcze lepiej bjj + tajski.
"Czyń Swoją Wolę niech będzie całym prawem" Aleister Crowley
1125673526000
jimmy180
Wysłana - 02 września 2005 17:15
O Ogolnie co sadzicie o tej szkole gdzy umozliwia ona trenowanie roznych SW Myslicie ze to dobry wybor ??
Zmieniony przez - jimmy180 w dniu 2005-09-02 17:16:03
1125674141000
kwas
Wysłana - 02 września 2005 20:16
średnio na jeża jest to skuteczne, a może było kilka/kilkanaście lat temu <jak tym stylem walczył Bruce Lee > popieram Gochana wybierz się na bjj + thaj lub kick albo odrazu na jakieś valetudo lub inną przekrojówke
Ból jest najlepszym instruktorem tylko nikt nie chce zostać jego uczniem! ================================================ Wejdź - [http://www.pajacyk.pl] _-=<<--SFD-FIGHT-CLUB-->>=-_ __--__GRUBAS Z UDERZANYCH__--__
1125685018000
_Knife_
Wysłana - 02 września 2005 21:33
Po pierwsze - jedna szkoła zupełnie nie przekłada się na skuteczność stylu. JKD stylem NIE JEST. Jest to koncepcja treningu. Obecnie np. czarny pas BJJ Matt Thornton naucza BJJ jako Functional Jeet Kune Do - ogólnie ma on znakomite podejście do nauczania i treningu -> szkoła SBG (straight blast gym). Tak więc zarówno MT jak i BJJ mogą być (i bywa że są) nauczane w ramach JKD.
Nie wiem jak jest w tym konkretnym przypadku - ale proszę od razu nie wrzucać czegoś do worka.
w tym konkretnym przypadku stójka jest ćwiczona na podstawie MT a parter to shootwrestling.
1125690351000
Dżizus
Wysłana - 02 września 2005 22:46
Kwas, od czasów Bruce'a Lee JKD ewoluowało. Tak jak pisze Knife = w wielu szkołach JKD uczy się tych rzeczy które sprawdziły się w realnej walce i nierzadko robią to wysokiej klasy eksperci w tych dziedzianch (np. Dan Inosanto jest posiadaczem czarnego paska bjj, Eric Paulson był mistrzem świata w Shooto); Więc żeby mówić czy skuteczne czy nie powinienneś wypowiedzieć się na temat konkretnej szkoły a tej akurat nie znasz. Jimmy180 - ja myślę, że jest to dobry wybór. Jeśli chodzi o uderzenia w stójce to oparte są na tajskim oraz na boksie (jest osobny trener od boksu, dobry fachowiec z tego co zaobserwowałem). W ramach parteru ćwiczony jest shootwrestling. Do tego są zajęcia pod Vale Tudo oraz zawierające typowe elementy JKD.
skumulowałem w sobie całą energię i zaj***** mu z całej siły
bramkarz jednej z łódzkich dyskotek
1125693986000
Raptor10
Wysłana - 11 września 2005 12:58
trudno osadzać czegos co sie nie widziało w rzeczywistosci , wiec idz na treningi i si eprzkeonaj , mi tam sie to podoba ale tylko na podstawie informacji zaczerpnieytch z neta bo niestety mieszkam daleko od Łodzi , daleko od jakiejkolwiek sekcji JKD
_SFD JUJITSU TEAM_ "Jeżeli nie wiesz człowieku jak postąpić, na wszelki wypadek postąp uczciwie."
1126436285000
Kenjiro Bushido24.pl
Wysłana - 12 września 2005 15:03
Dobry wybor. Wojtek Adamusik to ekstra gosc i dobry szkoleniowiec...
Od Wojtka Adamusika na pewno sie sporo nauczysz, zarowno w temacie parteru, jak i stojki. Moim zdaniem, niezla szkola.
Ojciec Dyrektor Dzialu K-1 www.mmaniacs.pl
1126867454000
przybysz13
Wysłana - 18 listopada 2007 15:03
Uważam że jkd jest najlepszą metodą obrony w realnych sytuacjach. Trenowałem kilka styli, i to co mnie nauczył Wojciech Adamusik jest najbardziej skuteczne. Przy okazji pozdrawiam wszystkich starych znajomych. "Jak trenujesz, tak reagujesz"