Temat: Treść:
Autor

Co sądzicie o Taekwondo?

SFD

Wysłana - 08 lipca 2001 13:50    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Tyle pojawia się postów na temat skuteczności rożnych stylów ale w żadnym artykule nie zauważyłem nic o Taekwondo, które ćwiczę...

Chciałbym więc zapytać co sądzicie o tej sztuce walki i czy macie jakieś doświadczenia w konfrontacji z zawodnikami Taekwondo.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 lipca 2001 14:11 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 08 lipca 2001 14:11    Edytuj Cytuj
TKD fajnie wyglada, ale nie wiem jak sprawdza sie w walce.
Co do skutecznosci, to pewnie niedlugo pojawi sie tu pelno odpowiedzi mowiacych, ze i tak bjj jest najlepsze...

Boruta

Wysłana - 08 lipca 2001 14:14    Edytuj Cytuj

W ogole sie nie sprawdza.

Pawel Ziolkowski

MATA JEST MYM KOSCIOLEM, PARTER MOIM NIEBEM, BRAZYLIJSKIE JIU-JITSU MA RELIGIA

Paweł Ziółkowski
"Dobro i zło nie istnieją, tak jak życie i śmierć. Jest tylko działanie. Walka" (baron von Ungern-Sternberg, d-ca Azjatyckiej Dywizji Konnej)
[http://www.budonet.net/baza/szczegoly.php?id=51]

clouds

Wysłana - 08 lipca 2001 14:14    Edytuj Cytuj
mialem kumpla przez 2 lata (rodowity chinczyk). Jak go poznalem to byl w polsce juz od 4 lat i chodzil ze mna przez dwa lata do liceum i po ostatnich wakacjach wyjechal do kanady no ale to nie wazne....... ojciec od malego uczy lgo kung fu i koles byl z lekka do***any nogami machal........ ale w Polsce zapisal sie do klubu Taekwondo i mimo ze wczesniej robil tylko kf to dobrze mu tam szlo tyle tylko ze ciagle mial sparini i przychodzil do szkoly z podbitym okiem albo czyms innym...... wnioskuje z tego ze to praktyczna zabawa a szczegolnie ze jako skosno oki mial on czeste do czyninia z lysymi i wtedy mu to pomagalo...

SFD

Wysłana - 08 lipca 2001 15:22    Edytuj Cytuj

))

nurek

SFD

Wysłana - 08 lipca 2001 15:22    Edytuj Cytuj

))))

nurek

SFD

Wysłana - 08 lipca 2001 17:45    Edytuj Cytuj
ICE - bez obrazy ale...
Skoro sam trenujesz TKD, to po co sie pytasz innych co o tym sadza? Kazdy robi to co lubi i wal to co mysla inni.
a tak na marginesie : tkd rulez!!! ;)

vasyl

SFD

Wysłana - 08 lipca 2001 19:29    Edytuj Cytuj
Po porstu mnie to interesuje....co chwile dowiaduję się o niesamowitej skuteczności BJJ, a i parę razy przeczytałem, że TKD nie jest zbyt skuteczne na ulicy i chciałem się dowiedzieć ile osób tak myśli.

Gdybym nie był zdecydowany i ciągle kierował się czyimś zdaniem to po lekturz większości postów SFD już dawno przerzuciłbym się na BJJ ale Taekwondo po prostu bardziej mi się podoba.

Boruta

Wysłana - 08 lipca 2001 19:35    Edytuj Cytuj

I dobrze. W koncu to jest najwazniejsze.

Pawel Ziolkowski

MATA JEST MYM KOSCIOLEM, PARTER MOIM NIEBEM, BRAZYLIJSKIE JIU-JITSU MA RELIGIA

Paweł Ziółkowski
"Dobro i zło nie istnieją, tak jak życie i śmierć. Jest tylko działanie. Walka" (baron von Ungern-Sternberg, d-ca Azjatyckiej Dywizji Konnej)
[http://www.budonet.net/baza/szczegoly.php?id=51]

debus

Wysłana - 08 lipca 2001 21:54    Edytuj Cytuj
Taekwondo moze byc.Chodzilem na to 2,5 roku.Najfajniejsze byly sparingi
pozdrawiam

PHCthulhu

Wysłana - 09 lipca 2001 00:34    Edytuj Cytuj
Ja od TKD WTF zaczynalem (3 lata) i kopie sie fajnie (mozna sie popisywac ale jezeli chodzi o walke np. uliczna to niespecjalnie sie przydaja wyskokowki-obrotowki czy inne pokemony. Na ulice to front kick w jaja i lowkicki wszelkiej masci, ewentualnie boczne na kolana.

A tak przy okazji to chcialem sie zapytac (bo mi sie nie chce nowego threada zakladac) co sadzicie o przydatnosci oborotowki nie zamachowej (hook kick?) tylko takiej w tyl (ushiro-geri). Z tego co widzialem Sakuruba to kopie, a i mi sie zdarzalo uzywac i nawet czasem wychodzilo Jak koles w nas wchodzi to chyba dobra kontra. Jak uwazacie?

PHCthulhu
"Zwyciezca jest ten kto widzi odpowiedz dla kazdego problemu. Przegranym zas kto widzi problem w kazdej odpowiedzi."

PHCthulhu
"Zwyciezca jest ten kto widzi odpowiedz dla kazdego problemu. Przegranym zas kto widzi problem w kazdej odpowiedzi."

Odpowiedzi jest na 17 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co sądzicie o Taekwondo?

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.