Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Co sądzicie o rowerach typu fullsuspenssion

Bartoleon

Wysłana - 20 kwietnia 2005 18:59    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

jeszcze do niedawna miałem zamiar kupic jakiegoś hardtaila i w ogóle nie brałem po uwage rowera typu full. ale teraz mm okazje kupić niedrogo fulla - Gary fisher sugar 4+ model 2004. Co sadzicie o tym rowerze. Czy waszym zdaniem pełna amortyzacja nie pzreszkadza przy podjazdach( większy wydatek energetyczny przez amortyzacje tyłu) Mam zamiar jeździć nie tylko w terenie ale tez dużo po asfalcie. Czy wobec tego ten rower to dobry wybór.
Tu podaje link do pełnej specyfikacji tego rowerka -
http://www.fisherbike.co.uk/bikes/2004/sugar/sugar_4_plus.php

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 kwietnia 2005 20:34 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Ostrovit - WPC 80

CENA: 43.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

wortal

Wysłana - 20 kwietnia 2005 20:34    Edytuj Cytuj
No akurat ten rowerek mimo iż jest fulem, to nie jest typowym sprzetem do zjazdów, więc da rade i pod górę.

Jak się nie ścigasz na XC to nie martw się o marnowanie energii. Amoerk z tyłu w tej klasie możesz w ostateczności usztywnić.
Nie wierze że takie fule marnują 30% energii, inaczej bym ciągle się z tyłu plątał, a tymczasem mimo swojej znacznej wagi czesto smigam żwawo z przodu nadając tempo i na asfalcie.

Jest takie powiedzenie, że ten kto zasmakował dobrego fula, nigdy nie wróci do HT i 100% H.

Przy podjazdach możesz wstać, wtedy amorek z tyłu nie marnuje twoich sił prawie wcale. No a na podjazdach przewaznie się wstaje.

No i czego tu się bac? Że nogi będa mocniej pracować o 5% ?
A nie o to chodzi po częsci? A wygoda i radośc z jazdy bywa nawet większa, zwłaszcza przy zjazdach

(ps. ja mam fula, HT, i 100%H).

Wyciąg z regulaminu :
Ptk.4 - "wortal" ma zawsze racje
Nie klikaj [http://wortal.prv.pl]

deathmount

Wysłana - 24 kwietnia 2005 19:14    Edytuj Cytuj
dobra firmowa amortyzacja nie przeszkadza w podjazdach. niektórzy twierdzą że nawet pomaga. jeżeli nie bierzesz udziału w wyścigach to full będzie dobrym wyborem. trochę większa masa ale za to duży komfort jazdy. jeżeli jeździsz rekreacyjnie to te "straty energii" (związane głównie z wagą maszyny) nie będą dla ciebie istotne. ale jeżeli myślisz w przyszłości o startach w zawodach to brałbym hartaila. podaj więcej informacji o tym gdzie jak i ile zamierzasz jeździć to postaram sie poradzić na temat doboru odpowiedziego roweru, wad i zalet obu maszyn. to ważne, bo pamiętaj że nie ma rowerów uniwersalnych.

Foreight

Wysłana - 24 kwietnia 2005 21:58    Edytuj Cytuj
Rozumiem ze masz okolo 5000 zlotych
Gary fajny ale za ta kase bral bym cos innego(harda).
Mowisz ze jezdzisz duzo po asfalcie - to czy naprawde full ci jest potrzebny? Ja moze bym go bral ale ja nie jezdze duzo po asfalcie.

"Jeśli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy że jedziesz, za wolno."

[http://ROWEROWE.net] - nowy, lepszy portal rowerowy

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co sądzicie o rowerach typu fullsuspenssion

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.