Jak w temacie. Czy zostać przy samej wodzie i po zakończeniu shake białkowy, czy może dodać jakiegoś izotonika podczas aerobów ? Zaznaczam, że dieta jest ustawiona pod redukcję, a izotonik to jednak sporo cukrów prostych...
bcaa 1gram na 10kg masy ciala.mozesz dac przed jak i w trakcie aerobow
"wiem,wiem być lepszy chce...."
1268499553000
Sąsiadwroc
Wysłana - 13 marca 2010 18:10
Dzięki. Akurat BCAA stosuję, ale zastanawiałem się nad piciem. Do tej pory zawsze była tylko woda. Ale po treningu siłowym+aeroby schodziłem do szatni wymięta jak szmata... i moje ciało wtedy niesamowicie pragnie węgli - a ja daję mu tylko białko. Myślałem, żeby złagodzić ten ból pijąc w trakcie np. Isostara. Ale jednak 500ml to 150kcal dodatkowo. Co przy redukcji ma dla mnie znaczenie.
Życie to niej**ajka...
Jestem ON przez cały rok-dietanabol 6 x ed.
Drobny cwaniak !
1268500228000
Elcok
Wysłana - 13 marca 2010 18:14
polecam wtedy napoje izotoniczne, w twoim przypadku dobrym rozwiazaniem byloby zaopatrzenie sie w izotonik HOT Activlabu, zwiekszajac ilosc proszku mozesz balansowac miedzy hydrotonikiem a wlasnie izotonikiem, plus od tego zaiweta l-carnityne, ktora niejako moze wspomoc Cie w utracie masy tluszczowej
P.S na plus swiadczy takze cena tego suplementu, ktora na allegro za 3kg wacha sie w granicy 50-60zl dla mnie jest to najlepsze pod wzgoledem jakosci i ceny. POlecam smak lemon, ktory mialem kiedys i byl naprawde pyszny.
1268500453000
Sąsiadwroc
Wysłana - 13 marca 2010 18:18
O widzisz, zaraz oblookam. Dzięki.
Życie to niej**ajka...
Drobny cwaniak !
1268500737000
Sąsiadwroc
Wysłana - 13 marca 2010 18:28
Ieee w sumie tyle co Isostar kcal.
No nic, zostanę przy wodzie i BCAA dla osłony.
Życie to niej**ajka...
Drobny cwaniak !
1268501286000
Elcok
Wysłana - 13 marca 2010 19:02
nie patrz za bardzo na ilosc kcal jesli chodzi o napoje izotoniczne, gdyz sa to tzw. puste kalorie :) glownie witaminy mineraly itp. takze nie orzejmuj sie tym za bardzo i nie wliczalbym tego do ogolnego bilansu kalorycznego na dzien
1268503320000
Sąsiadwroc
Wysłana - 13 marca 2010 20:36
Ale jak mam nie liczyć kcal z cukrów takich jak fruktoza czy dextroza. Tego przecież przede wszystkim należy unikać na redukcji. Puste kalorie to alkohol
Życie to niej**ajka...
Drobny cwaniak !
1268508998000
BzykuDG
Wysłana - 14 marca 2010 02:44
Elcok nie siej tutaj herezji. Witaminy i minerały to nie są kalorie. W izotonikach masz tylko i wyłącznie cukry = węgle proste.
W czasie aerobów wypłukujesz glikogen mięśniowy i zaczynasz spalać tkankę, więc uzupełnianie glikogenu w trakcie ćwiczeń jest pomysłem absurdalnym. Tylko i wyłącznie woda.
BCAA w Proszku , tak to jeśli masz już dietę ułożona i obliczone kalorie dodanie tego izotonika spowoduje to że i wysiłek byś musiał mieć większy żeby spalić te dodatkowe kalorie.
Redukcja to Redukcja - Niestety BOLI - ale później są Efekty