Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 3340 razy
słowa kluczowe: najlepiej  upały 
Autor

Co najlepiej pić w upały?

Szymonio

Wysłana - 28 czerwca 2006 08:41    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Nie to, po co najczęściej sięgamy do lodówki - odpowiada dziennik i zaznacza: Przy tak wysokiej temperaturze niewskazane są soki i nektary.
Z powodu zbyt gęstej konsystencji wypijemy ich mniej, dlatego najlepiej rozcieńczać je wodą.

- W takie upały należy pić od 3 do 5 litrów - mówi Magdalena Makarewicz-Wójec z Instytutu Żywności i Żywienia. - Najlepsza jest oczywiście woda mineralna niegazowana i gazowana. Pijąc gazowaną, należy jednak pamiętać, że się troszkę oszukujemy, bo tylko pozornie szybciej gasi pragnienie - dodaje. Niewskazane jest picie wody wysokozmineralizowanej, dobrej dla sportowców i osób skazanych na ciężki wysiłek fizyczny. - Najlepsza jest nisko- i średniozmineralizowana oraz niskosodowa dla osób z podwyższonym ciśnieniem - mówi Magdalena Makarewicz- Wójec z Instytutu Żywności i Żywienia. O dziwo, można pić i kranówkę. - Wiadomo, że to co leci z kranu spełnia wymogi sanepidu. Jednak zdrowsze jest picie wody mineralnej lub oligoceńskiej - mówi Monika Jakubiak z mazowieckiego sanepidu.

Trzeba też ograniczyć ilość napojów mocno słodzonych. - Trzeba pamiętać, że te napoje to ogromna ilość cukru. Mała puszka to 4-7 łyżeczek cukru - przekonuje Makarewicz-Wójec. Zawierają one wyższe stężenie składników mineralnych niż to, które mamy w organizmie. Dlatego są wolniej wchłaniane.

Napoje energetyzujące typu Redbull zawierają kofeinę, tak jak kawa. - Kofeina działa moczopędnie, a więc picie napojów, które ją zawierają, nie jest dobrym sposobem na szybkie nawodnienie organizmu - dodaje Makarewicz- Wójec.

Wbrew powszechnej opinii piwo nie jest najlepszym środkiem na pragnienie. - Picie alkoholu przy odwodnionym organizmie jest niezdrowe i niebezpieczne. Dodatkowo rozszerza naczynia i prowadzi do upojenia - podkreślają lekarze. Dobrym wyborem są za to napoje izotoniczne, które usprawniają wchłanianie wody razem z potrzebnymi składnikami mineralnymi.
Zrodlo: Metropol

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 czerwca 2006 08:48 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Chaczyk ATLETA.PL

Wysłana - 28 czerwca 2006 08:48    Edytuj Cytuj
Raczej każdy wie, że najlepiej i najzdrowiej pić wode mineralną niegazowaną

Art czytałem chyba na gazeta.pl

pzdr

www.atleta.pl
Specjalista -

peps19

Wysłana - 28 czerwca 2006 10:23    Edytuj Cytuj
j/w Woda mineralna niegazowana lub niskonasycona Co2 najlepsza woda to Muszynianka najwięcej ma w sobie Wapnia i magnezu!

Miniak_DH

Wysłana - 28 czerwca 2006 11:12    Edytuj Cytuj
Ja też piję tylko Muszyniankę, w niej aż czuć te minerały .

Rothen

Wysłana - 28 czerwca 2006 14:35    Edytuj Cytuj
nooo galicjanka bezsprzecznie najlepsza

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

Silver666

Wysłana - 28 czerwca 2006 14:45    Edytuj Cytuj
Muszynianka jest ochydna. Starzy to kupuja lekko gazowana. Najlepszy to jest niegazowany Zywiec Zdroj albo Arctic. Ten pierwszy ma troche malo tych mineralow.

Troopic

Wysłana - 28 czerwca 2006 14:59    Edytuj Cytuj
Ostatnio na laborkach sprawdzalismy czystosc mikrobiologiczna zywca zdroj-wyniki idealne. Babka mowila, ze ze wszystkich wod, jakie sprawdzali, to zywiec zawsze mial najlepsze wyniki. Aco do takich wod za 1 zeta z biedronki typu Oaza, to powiedziala, ze lepiej pic przegotowana kranowe

Magga Camarra !!!

sergiusz

Wysłana - 28 czerwca 2006 15:27    Edytuj Cytuj
Babka nie mówiła nic o staropolance ?
Znawca -

marcinczwa

Wysłana - 28 czerwca 2006 15:33    Edytuj Cytuj
a ja wole kranówke

Witaminy i minerały - Zestawienie
[http://www.sfd.pl/temat284353]

Cobraf

Wysłana - 28 czerwca 2006 15:35    Edytuj Cytuj
Staropolanka 2000, niezła ilośc potasu w porownaniu do innych, a muszynianka z ilościa magnezu 159mg/l przebija wszystkie

King_Odin Trec Nutrition

Wysłana - 28 czerwca 2006 15:58    Edytuj Cytuj
ja piję tylko Nałęczowiankę i żyję

zauważyliście, że Wszyscy, którzy się wypowiadali w tym temacie mają abonament tak jakoś zwróciłem na to uwagę

pozdro

Zmieniony przez - King_Odin w dniu 2006-06-28 16:00:42

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:[http://www.sfd.pl/-t589381.html]
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: [http://www.sfd.pl/-t655403.html]
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:[http://www.sfd.pl/-t654560.html]
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co najlepiej pić w upały?

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.