Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Co na wzmocnienie po operacji ?

jaarox

Wysłana - 07 marca 2006 15:56    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Serdecznie witam !

Mam pytanie w imieniu mojego ojca- mianowicie przeszedł on ciężką operacje przełyku i jedzenie zostało podawane przez rurkę. Teraz juz może samodzielnie jeść ale tylko jedzenie w postaci ciekłej.Po miesięcznym pobycie w szpitalu strasznie schudł. Chciałem zapytac czy można coś na rynku kupić aby przybrał na sile i masie. Czy jakieś możecie odżywki czy witaminy polecić?
Dziękuję za pomoc.Ten temat jest bardzo ważny dla mnie

j@ro

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 marca 2006 10:00 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

Grasik ZASŁUŻONY

Wysłana - 08 marca 2006 10:00    Edytuj Cytuj
myślę, że moogłbyś sproobować z gainerami; dostarczyłbyś ojcu kalorii w płynie i to więcej niż w postaci jakichś domowych zoopek etc.; ojciec powinien się pewnie wzmocnić, gdy wzrośnie kaloryczność jego diety - o ile jest to możliwe ze strony przełyku oczywiście; z dodatkowych witamin i minerałoow dobry (i przy okazji tani) jest moim zdaniem maxivit;

z gaineroow masz np. swg 4000, gainer mct, monster mass, gain bolic 6000 etc.; w aptece powinieneś dostać portagen - wyjdzie jednak drożej niż w przypadku gainera

doożo zdrowia dla ojca

Zmieniony przez - Grasik w dniu 2006-03-08 10:02:52

28:06:42:12
That is when the world will end.

damnix

Wysłana - 08 marca 2006 11:18    Edytuj Cytuj
są takie fajne witaminy do picia NUTRIDRINK do kupienia tylko w aptece w kartoniku ze slomką okolo 6zl

jaarox

Wysłana - 08 marca 2006 16:29    Edytuj Cytuj
dzięki za odpowiedź. Nutridrik juz kupiłem teraz lece po jakiegoś gainera.
Jeszcz raz dziękuję za pomoc

j@ro

damnix

Wysłana - 08 marca 2006 18:13    Edytuj  Cytuj
czekoladowe jak dla mnie najlepsze - jak kakao, reszta to jakies takie dziwne smaki :D

Jagna75

Wysłana - 13 marca 2006 10:31    Edytuj Cytuj
Mozesz nabyć mu np Megace w zawiesinie (10-20 ml na dobę). Normalnie kosztuje około 300 zł ale u pacjentów z chorobą nowotworową jest na ryczałt i wtedy jego cena dla pacjenta wynosi 5 zł.Jest na receptę.

damnix

Wysłana - 13 marca 2006 12:24    Edytuj Cytuj
a czy stosowanie tego jest bezpieczne?

jaarox

Wysłana - 13 marca 2006 16:44    Edytuj Cytuj
Lekarz przepisał Megace, ponadto kupiłem ten gainer z Megabolu i to tez mu podaje. Narazie się uczy jeść ale mysle że z czasem juz bedzie ok. Troche mało pije płynów ale lekarz go postarszył ze bedzie miał problem z nerkami.
Za wszelką pomoc dziekuje

j@ro

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co na wzmocnienie po operacji ?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.