Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Co lepsze dla mnie. Gainer czy bialko?

koloss

Wysłana - 28 lipca 2009 21:38    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam. Cwicze ok. roku. Mam zamiar zrobic pierwszy cykl. Dzis bedac w sklepie z odzywkami rozmawialem ze sprzedawca. Powiedzial , ze jak dla mnie to na okres letni lepiej byloby brac bialko natomiast na zime gainera (zeby troche zmasowac). Ja dodatkowo chcialbym zrobic cykl ~ 6 tyg. na kreatynie.
Dodam jeszcze, ze nie chcialbym nabierac juz wiecej tluszczu tylko mase miesniowa.
Pozdrawiam .

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 lipca 2009 21:43 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Slamajama

Wysłana - 28 lipca 2009 21:43    Edytuj Cytuj
nabierać tłuszczu? a po co go nabierać? żeby potem go palić? gainer czy białko bierzesz podczas ewentualnych braków w diecie, jeżeli zalewasz sie tłuszczem to chyba coś z dietą jest nie tak.

VXX

Wysłana - 28 lipca 2009 21:50    Edytuj Cytuj
Jak ci sie naprawde nie chce ukadać diety, to sobie podlicz poprostu ile czego srednio spozywasz i zobaczysz czego brakuje. Ja stawialbym na wegle, bo ich najczęściej brakuje.

koloss

Wysłana - 28 lipca 2009 21:56    Edytuj Cytuj
Diete mam. Dziennie brakuje okolo 40-60 g. bialka (wiecej z jedzenie nie wyciagne) . Z weglami jest lepiej. Tluszczu mam troche od czasu, kiedy jeszcze nie cwiczylem.
Najlepsza opcja bylaby odzywka ktora na 100g mialaby z 50 g. bialka i troche wegli. Ale w najlepszych gainerach jest niestety tylko kolo 30 g. bialka.

faftaq

Wysłana - 28 lipca 2009 21:59    Edytuj  Cytuj
sa tzw BULK'i

55;50

np profi whey mass, hard mass, albo - up your mass

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

VXX

Wysłana - 28 lipca 2009 22:00    Edytuj Cytuj
Na prawde tak trudno dorzucic puche tuny? No ale w takim razie dawaj jakiegos bulka, konkretnego produktu ci nie podam, ale cos z trec'a jak pamietam ma 50/50 chyba :)

Edit:
o właśnie, hard mass :)

Zmieniony przez - VXX w dniu 2009-07-28 22:01:25

koloss

Wysłana - 28 lipca 2009 22:18    Edytuj Cytuj
Dzieki Panowie. Sog'ow niestety dac nie moge ; )

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 28 lipca 2009 22:19    Edytuj Cytuj
profi

nieco ponad 100g. i masz juz pokryte brakujące okolo 50g. bialka i tylez samo węgli

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co lepsze dla mnie. Gainer czy bialko?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.