| Autor |
Co jest zdrowsze Przetwory z marchwi czy beta karoten w kapsułkach?? |
|
|
broker19
|
|
Wysłana - 7 maj 2005 01:13 | zgłoś naruszenie regulaminu
 Super okazja: 19,80zł !!!
Witam ostatnio nasłuchałem sie wielu opini na temat tego żółtego barwnika.Mianowicie chciałbym sie dowiedziec co bardziej warto zazywac zeby lsnic piekniejsza cera??Kapsułki czy soki z marchwi.Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedzi.Pozdro
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Boofi
|
|
wg mnie lepiej sok i marchew
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
jakryc
|
|
ZASŁUŻONY
|
|
jak najmniej przetwarzania.
|
|
|
_Plankton_
|
|
ogladalem jakies tam badania w tv i mowili cos ze beta karoten zwieksza ryzyko zachorowania na raka wsrod palaczy i ze dopiero odkrywaja dzialanie beta karotenu
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
pan_duze_P
|
|
ja pije 1,5 L Carotelli dziennie co ma w 100 ml soku 2,4 mg Beta Karotenu i mogę ci polecic bo aż inaczej sie czujesz z ranka jak wstaniesz nawet kaca nie ma a i opalasz sie szybciej.
szczeże polecam pić soki niż łykać jakieś tabletki
Zmieniony przez - pan_duze_P w dniu 2005-05-07 10:59:51
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
broker19
|
|
No jeden koles mi napisał ze lepiej łykac tabletki gdyz wychodzi na to samo co przy soku no i nie ma metali ciezkich ktore wystepujan w marchwi
co wy na to??
|
|
|
pan_duze_P
|
|
zależy jak ty chcesz czy chcesz kupywać soki, które są pozbawione tych metali czy sam robic sobie sok z marchwi z rynku - wtedy niewiesz jakie jest ich pochodzenie i mogą mieć jakieś subst.chem.
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
HoSaX
|
|
Ajj... jedni wolą to, inni to - ja osobiście też wolę soki (własnej roboty), tabsy wydają się takie sztuczne jak dla mnie, zresztą wszystko w tabsach :) ...odżywki też wolę w proszku np. Ale to jest moje zdanie ;P
W sumie soki "przetwarzane" przedłużają okres przydatności
do spożycia, ale jest ona uboższa w ważne
składniki odżywcze. Także sokowirówka i jazda ;)
aaa i B-karoten to barwnik pomarańczowy, a nie żółty :)
Zmieniony przez - HoSaX w dniu 2005-05-07 13:03:29
|
|
|
|
aniolek85
|
|
|
|
|
Jenna_20
|
|
wiekszosc sokow z marchwi zaiwera cukier i konserwanty,proponuje Ci pic soki jedniodniowe,swiezo wyciskane firmy Marwit,ostatnio pojawily sie tez konkurencyjne soki firmy Rajski Ogród czy jakos tak.Marwit nie zaiwera cukru,konserwantow nie jest pasteryzowany ani barwiony,nawet cukru nie ma. | |
przyznaj SOG'a znawcy
|
|
|
|
Raymond
|
|
wszystko zalezy od ciebie ,wiadmo wygodniej i latwiej kupic syntetyczny beta-karoten w tabletkach i go lykac ,nie mozna tez przesadzac z sokami poniewaz zbyt duza ilosc tez jest szkodliwa a jezeli chodzi o syntetyczny beta-karoten to niestety nie ma on takich wlasciwosci jak ten naturalny zawarty np w marchewkach i nie chronii nas przed rakiem skóry,dlatego tez raz ja jakis czas warto napic sie soku...
pozdro--->
przyznaj SOG'a znawcy
|
|