SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Ciasto na pizzę.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1619

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 29 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 333
Witam, ile czasu można trzymać w lodówce ciasto na pizzę ? Urobie sobie wieczorem a rano przed pracą chciałbym pizzę zrobić, można tak ?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ronie220 Moderator
Ekspert
Szacuny 3211 Napisanych postów 41793 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 321973
Witam


Początkowo pizzę przygotowywano na spodzie z ciasta makaronowego. Dopiero znacznie później do przygotowania spodu pizzy zaczęto używać ciasta drożdżowego. Pizza tradycyjnie podawana jest z pomidorowym sosem oraz tartym serem typu mozzarella i ziołami. Pizzę wypieka się w piecu.
Płaskie, okrągłe i wypiekane placki znane są praktycznie wszystkim kulturom starożytnym, np. w dawnym Egipcie spełniały funkcję płatniczą. W starożytnym Rzymie popularne były focaccie przyprawiane ziołami i serem.


Pizza to nie tylko kalorie, ale również sporo soli i tłuszczy. Dostarcza jednak również pewnych witamin i minerałów. Ser zawiera sporo wapnia oraz witaminy z grupy B; sos pomidorowy to źródło prozdrowotnego likopenu, a także witaminy A i potasu; cebula jest bogata w witaminę C, chrom i błonnik, a ponadto pomaga obniżyć ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.


Zamiast wybierać mrożonki czy też pizzę z pizzerii niewiadomego pochodzenia, polecam zamówić w sprawdzonym miejscu, gdzie pizza przygotowywana jest z wysokiej jakości produktów lub przygotować pizzę samodzielnie w domu. Przygotowanie takiego posiłku nie jest specjalnie skomplikowane, a mamy wówczas pewność, jakich składników do jej przygotowania użyliśmy.






Trener personalny Lotar Hryniewicz (kontakt fb lub pw)
Nowy blog:

http://www.sfd.pl/[BLOG]_Wojo_zmc_i_Ronie220_rywalizacja_i_wzajemny_doping-t1157467.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 7619 Napisanych postów 106899 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1243062
Spokojnie noc przetrzyma tylko czymnś zakryj by ciasto nie wyschło.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14758 Napisanych postów 235789 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1140771
W pizzeriach po 3 dni leży

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5818 Napisanych postów 5010 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 257826
możesz też owinąć w folię spożywczą i tak trzymać, ja ostatnio zamroziłem i po ok 2-3 tygodniach wyciągnąłem i zachowywało się tak samo jak robione świeżo
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 93 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 131713
Ja zawsze robię z podwójnej porcji i połowę mrożę. Przed wyjściem do pracy wyciągam i jak wracam to już wyrośnięte jest :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 212 Napisanych postów 565 Wiek 32 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 23811
Przez jedna noc nic sie nie stanie, bez obaw możesz tak zrobić.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[BLOG] Krzyżu w kuchni czyli dieta bez diety.