logo
zamknij zamknij

Ciasto jaglane z jabłkami by MissInvincible

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1731

5 5 1
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2030 Napisanych postów 19928 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 82055
Ciasto jaglane z jabłkami by MissInvincible







Składniki :

- 300 g kaszy jaglanej
- 5 jajek
- 100 g jogurtu naturalnego
- 50 g whey'a o smaku szarlotki
- 50 g maki kokosowej
- 300 g jabłek startych
- cynamon
- słodzidło (opcjonalnie)

Wykonanie:

Kaszę jaglaną ugotować i wystudzić. Jabłka zetrzeć na tarce i wymieszać z cynamonem. Wystudzoną kaszę zblenować z jajkami i jogurtem a następnie dodawać whey'a i mąki cały czas mieszając. Można dodać dowolne słodzidło .. Formę wysmarować tłuszczem. Wyłożyć 3/4 masy , na to wyłozyć jabłkaa i zalać pozostała masa.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około godziny.

Makro :

1 kawałek (1/8 ciasta) kcal 252,0 B: 14,5 g W: 36,0 g T: 5,5 g

Całość: 2 014,1 kcal B: 116,0 g T: 286,9 g T: 44,7 g



1

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
dudee
Ekspert
Szacuny 1032 Napisanych postów 23147 Wiek 22 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 231713
Smakowicie to wygląda.
No i fajne składniki
1

Dietetyk - konsultacje dietetyczne (kontakt tylko prywatnie)
http://www.sfd.pl/[BLOG]_ROAD_TO_THE_SUCCESS._dudee_-t1127478-s25.html 

napisał(a)
K_PS
Ekspert
Szacuny 3819 Napisanych postów 34614 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 251309
Moje smaki, trzeba będzie sprobować

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

napisał(a)
tomciom_1987
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Wiek 29 lat Na forum 90 dni Przeczytanych tematów 302
jaglanki są świetne
napisał(a)
zgrzaniec@o2. pl
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 2
Czym zastąpić odżywkę bialkowa
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1124 Napisanych postów 3996 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 94164
Dodaj w zamian trochę więcej mąki koksowej albo mąki innego rodzaju oraz preferowane przez Ciebie słodzidło - bo jednak whey daje słodkiego posmaku.

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 482 Napisanych postów 946 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21612
kurczę tak mi się podoba to przypieczone z zewnątrz a mi nigdy jeszcze nie wyszło takie :(
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2030 Napisanych postów 19928 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 82055
Przytrzymaj chwilkę dłużej lub pod koniec podkręć temperaturę

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 482 Napisanych postów 946 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21612
zawsze właśnie kończyłem o czasie ewentualnie dłużej nie chciałem przetrzymywać, żeby z kolei nie "przesuszyć", ale pomysł z temperaturą wydaje się fajny, dzięki :D

P.S.
Tak sobie myślę ..... grill pod koniec włączę :P
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dzem 0 kcal Walden Farms

Następny temat

Czekoladowe ciasto z ciecierzycy ze śliwkami by Bziubzius

Niesportowe wyznania Pauli Banot-Leoniewskiej

Triathlon, czyli od zera do bohatera. Część I i część II.

09-11.06.2017 Olympia Amateur Spain 2017 - Marbella - WYNIKI

Częstotliwość spożywania posiłków a metabolizm

Paula Mocior i Piotr Borecki - ocena sylwetki

Placki warzywne z mozzarellą

Domowe burgery z cytrusowym łososiem, serem kozim i dodatkiem sosu żurawionowego

5 warzyw, które warto dołączyć do diety