Przygotowanie:
Jajka i żółtka (można bez żółtek, wtedy 3 jajka) wraz z mąką, stevią/ ksylitolem proszkiem do pieczenia / sodą oczyszczoną (około pół łyżeczki) blendujemy na gładką masę, gdy staje się zbyt gęsta dodajemy wody. Gdy masa będzie już ładnie zbita, dodajemy jogurt naturalny i mieszamy, by składniki się połączyły.
Wlewamy na blaszkę, u mnie keksówka (wcześniej wykładamy papierem do pieczenia).
Banany tniemy na cienkie paski i wykładamy na cieście. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na około 40-50 minut. Czekamy, aż ciasto lekko przestygnie.
Masło rozpuszczamy na patelni lekko podsmażając orzechy włoskie, całość wlewamy na ciasto.
Smacznego !
Jest bardzo pyszne, choć muszę kiedyś wypróbować z inną mąką nadmiar bananów w domu i musiałam coś zrobić
U mnie wyszło 6 kawałków.
1 kawałek to:
265,5 kcal, 6,7B, 31,5WW, 12,4T
Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-11-20 22:04:34
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html