Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 444 razy
Autor

Chory kręgosłup a walki

pudzian_87

Wysłana - 26 grudnia 2008 23:11    Edytuj  Cytuj

Przeniesiony przez QUEBLO z działu 'Combat / Samoobrona'.

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam. Chciałem się dowiedzieć czy z chorym kręgosłupem ( dokładnie przepukliny międzykręgowe) można trenować sztuki walki? Jak tak to co byście polecili we Wrocławiu? Interesuje mnie cos do samoobrony na ulice. Dodam jeszcze ze jestem po kilku złamaniach/skręceniach stawu skokowego i mam lęk przed zbytnim wysiłkiem fizycznym, bo się boje że się odnowi...

Jeżeli masz listę 10 najlepszych,to 9 możesz skreślić. Jestem JA i nie ma nikogo więcej.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 grudnia 2008 23:30 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

słaby 56

Wysłana - 26 grudnia 2008 23:30    Edytuj Cytuj
Pudzian-zadaj to pytanie w dziale Zdrowie,chociaż oni poradzą Tobie chyba to co ja...Przejdź się do lekarza,który zdiagnozował Twoje schorzenie,albo do lekarza sportowego i poproś jednego,albo drugiego o opinię na temat treningów SW.Nikt w dziale z poważną diagnozą medyczną nie miał do czynienia,więc liczenie na naszą opinię jest trochę bez sensu,bo przecież Twoje zdrowie dla Ciebie powinno być najważniejsze.

Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.

WASKOT

Wysłana - 26 grudnia 2008 23:41    Edytuj Cytuj
Witam. Po pierwsze zalecam Ci skontaktować się z lekarzem medycyny sportowej,który zaznajomi się z twoją historią choroby i odpowie na twoje pytanie.
Pamiętaj że przepuklina międzykręgowa to poważna sprawa i nie można jej bagatelizować bo może powodować w skrajnych przypadkach ucisk jądra miażdźystego na rdzeń kręgowy. Dlatego radzę ci byś najpierw dowiedział się u specjalisty czy będziesz w stanie trenować sporty walki które wiążą się z ogromnymi przeciążeniami całego ciała. Nikt z ludzi na forum nie jest upoważniony do postawienia diagnozy przez internet. to by było póki co na tyle.Pozdrawiam

mmaciejj

Wysłana - 26 grudnia 2008 23:52    Edytuj Cytuj
mój kolega ma martwice kręgosłupa i ćwiczy... wiem, że czasem naprawdę bolą go plecy. przejdź się do lekarza, ale decyzja i tak należy do Ciebie.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Chory kręgosłup a walki

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.