Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Chondromolacja a sport wyczynowy

gustlinho

Wysłana - 17 lutego 2010 13:07    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam !
Jestem po artroskopii łąkotki bocznej i wycięciu przerośniętego fałdu maziowego.Biegam wyczynowo na długie dystanse typu 10km i więcej. W opisie ze szpitala zobaczyłem ze mam chondromalacje FAT stopnia 2 czyli chrząstki rzepki.
Nigdy nie bolała mnie rzepka itp. dostałem 3 zastrzyki OST z kwasem hialuronowym i ortopeda powiedział ze z kolanem wszystko wporzadku i po paru miesiącach mogę już biegać. Nic mnie nie boli w czasie biegania i po nim ;p także po rozgrzewce tj. skipy,skoki,sprinty itp. Teraz jak czytam o chondromalacji i jej ograniczeń na uprawianie sportu to trochę sie przeraziłem i chciałbym sie zapytać ,czy muszę zrezygnować z biegania kosztem zdrowia ? Czekam na fachową odpowiedz ;)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 lutego 2010 18:51 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

gustlinho

Wysłana - 17 lutego 2010 18:51    Edytuj Cytuj
odpowie ktoś ? ;)

kradam

Wysłana - 18 lutego 2010 19:32    Edytuj Cytuj
Nic nie musisz, liczy się jakość życia. Zadbałbym o dobre obuwie i ewentualnie skonsultował się z fizjoterapeutą, znającym się na kolanach i bieganiu.
Specjalista -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Chondromolacja a sport wyczynowy

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.