Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 55502 razy
słowa kluczowe: cellulit 
Autor

Cellulit

SHALALA

Wysłana - 20 stycznia 2006 21:51    Edytuj Cytuj

Kosmetyki antycellulitowe, które także ujędrniają skórę:

1. Krem AgeLogic Minceur (Guinot, 200 ml: 182 zł).
2. Pianka w spreju Retinol Anti-Cellulite (RoC, 150 ml: 88 zł).
3. Body Expertise PerfectSlim (L’Oréal Paris, 200 ml: 59 zł).
4. Krem Cellu-Sculpt (Avon, 200 ml: 59,90 zł).
5. Krem No Complex (Givenchy, 200 ml: 254 zł).
6. Serum Thalgogive Minceur (Thalgo,150 ml: 207 zł). Ogranicza odkładanie się cukrów, co ułatwia redukcję złogów tłuszczowych.
7. Żel Shape-up Anti-Cellulite (Oriflame, 200 ml: 64 zł).
8. Żel Samtea Cellulite Special Complex (Dr. Belter, 100 ml: ok. 100 zł).

-----------------------------------------------------------------------

- Kupując krem na cellulit-
...sprawdź, czy zawiera składniki znane ze swych właściwości antycellulitowych.
- czarny bez: usuwa nadmiar wody z tkanek
- nostrzyk: wzmacnia naczynka limfatyczne, pobudza przepływ krwi, udrażnia żyły
- bluszcz, miłorząb japoński, ostrokrzew: usprawniają krążenie krwi
- wąkrotka indyjska (Centella asiatica), skrzyp polny, arnika, rutyna: wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych, działają przeciwzapalnie
- kofeina, teofilina, niektóre aminokwasy (np. L-karnityna): wspomagają procesy spalania tłuszczu w komórkach
- algi: zmniejszają tendencje do zastoju płynów, poprawiają krążenie limfatyczne; kwas alginowy ma zdolność wiązania toksyn.

Zmieniony przez - SHALALA w dniu 2006-01-20 21:53:01

LET'S PLAY

Znawca -

SHALALA

Wysłana - 20 stycznia 2006 22:01    Edytuj Cytuj

Wiadomo,że samymi kremami nic się nie zdziała,trzeba du także dużo chęci z kobiecej strony

ĆWICZENIA

Ćwiczenia przy okazji
Wchodząc po schodach - naciskaj mocno nogami na stopnie, tak aby poczuć naprężanie się mięśni pośladków. Nie korzystaj z windy.
Czekając na przystanku - nie stój w bezruchu, lecz przenoś ciężar ciała z jednej stopy na drugą, mocno naciskając na ziemię. Ćwiczenie powtórz 30 razy.
Zmywając naczynia - ściągaj pośladki: na przemian naprężaj i rozluźniaj mięśnie. Taką gimnastykę uprawiaj przy każdej nadarzającej się okazji.
Pamiętaj! Efekty wszystkich ćwiczeń zależą od twojej wytrwałości i systematyczności.

Pora na gimnastykę
W domu - ćwiczenia te rób kilka razy w tygodniu
- Wykonaj pozycję jak do chodzenia na czworaka. Każdą nogę wypychaj jak najwyżej 20 razy. Chwilę odpocznij i powtórz ćwiczenie.
- Połóż się, wyciągnij ręce do góry, a nogi zegnij w kolanach. Unoś pupę do góry ok. 15 razy w 3 seriach.
- Najlepiej wykonywać to ćwiczenie na zajęciach step-aerobiku - instruktorzy proponują tam różne ujędrniające ciało konfiguracje. Możesz je również wykonać w domu. Wystarczy ci jeden rekwizyt - niewysoki stołek lub schodek. Wchodź na niego i schodź w szybkim tempie, np. słuchając rytmicznej muzyki, przez ok. 10 min w 3 seriach.

Zmieniony przez - SHALALA w dniu 2006-01-20 22:03:03

LET'S PLAY

Znawca -

SHALALA

Wysłana - 20 stycznia 2006 22:06    Edytuj Cytuj
Domowe sposoby

Naturalny krem
3 łyżki wosku pszczelego podgrzej w naczyniu z podwójnym dnem i wymieszaj z 4 łyżkami ciepłego olejku migdałowego.
Ubijając, wlewaj powoli 4 łyżki mocnego odwaru z bluszczu, przyspieszającego spalanie tłuszczu i pojędrniającego tkankę.

Cytrynowy eliksir
Skórę pośladków przecieraj kilka razy w tygodniu po kilka minut sokiem cytrynowym - najlepiej naturalnym. Zawarty w nim kwas owocowy delikatnie złuszcza martwy naskórek, rozjaśnia go i odświeża. Po takiej kuracji skóra staje się gładsza, elastyczna, lepiej ukrwiona.
Jeśli jednak masz skłonność do podrażnień, bezpieczniej będzie rozcieńczyć sok przegotowaną wodą w proporcji 1:1.

Skuteczny masaż
Uchwyć palcami fałdkę skóry, unieś ją ku górze, lekko uszczypnij i puść. Rozdzielisz grudki cellulitu i poruszysz tkanki, w których gromadzą się toksyny. Masaż powinien trwać około 10 minut, aż skóra zaróżowi się i rozgrzeje.

W gabinecie
Na zabieg musisz przeznaczyć minimum 30 minut.
- Elektromasaż - prąd o małej częstotliwości powoduje lekkie skurcze mięśni. Polepsza to ich ukrwienie i zwiększa sprężystość (ok. 40 zł)
- Masaż izometryczny - wykonuje się go przy napiętych mięśniach, dlatego może być trochę bolesny. Masażysta rozciera je, co przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej i uaktywnia mikrokrążenie (ok. 50-70 zł).
- Masaż klasyczny - to naprzemienne głaskanie i ugniatanie ciała przez masażystę. Zwalcza cellulit, poprawia wygląd gąbczastej, źle ukrwionej skóry (ok. 50-70 zł)
- Masaż pompą ssącą - urządzenie działa na zasadzie podciśnienia: za pomocą specjalnych tub skóra jest wielokrotnie wciągana i wypychana. Seria 10 zabiegów wyraźnie ją pojędrnia. Jeden kosztuje 90-120 zł.

W ośrodku odnowy biologicznej
Masaż wodny - to kąpiel w specjalnej wannie z zastosowaniem biczów wodnych o zmiennej temperaturze. Krew żywiej krąży i skóra robi się elastyczna (20-40 zł).

Stringi pomogą?
Majtki wyszczuplające nie zmniejszą zbyt pulchnej pupy - nadmiar tłuszczyku uwidoczni się nad gumką na biodrach i przy wycięciu nogawek. Taka bielizna utrudnia też mikrokrążenie. Polecamy za to majtki unoszące pośladki w górę, ze wzmocnioną i pogrubioną tkaniną w dolnej części. Szczególnie wymodelują pupę o kształcie gruszki. Przekonaj się też do stringów. Ten fason gwarantuje, że pośladków nie zniekształci wrzynająca się gumka.

LET'S PLAY

Znawca -

ESTERKA

Wysłana - 11 marca 2006 19:03    Edytuj Cytuj

Przyczyną celulitu jest żywność przetwożona,modyfikowana ,która zawiera konserwanty,tłuszcze nienasycone tj,oleje :rzepakowy i słonecznikowy oraz węglowodany złożone jedzone w nadmiarze. Od tego się tyje,stąd też się biorą choroby cywilizacyjne.
Shelala, czerpiemy z innych źródeł wiedze:)
Żeby nie być gołosłowną, od pół roku zmieniłam dietę i to wystarczyło, aby nie mieć żadnych kłopotów z celulitem.Dodam,że owszem ruchu miałam nawet aż nadto, nie mówiąc już o " zdrowym " żywieniu...

seraffin

Wysłana - 30 kwietnia 2006 17:38    Edytuj Cytuj
ja jestem facetem i tez mam celulitis na tylku, dlaczego?

SHALALA

Wysłana - 30 kwietnia 2006 22:22    Edytuj Cytuj
to nie jest zależne od płci
kobiety sa na to bardziej podatne,ale każdemu okłada się tłuszczyk gdzieniegdzie

LET'S PLAY

Znawca -

malutka_k

Wysłana - 01 maja 2006 11:50    Edytuj Cytuj
moja wiedza na ten temat jest taka ze cellulit to nie rownomiernie rozlozona tkanka tluszczowa
Specjalista -

bamburek

Wysłana - 01 lipca 2006 15:52    Edytuj Cytuj
Jestem bardzo szczupła , a mimo to mam ogromny cellulitis na udach. Jak się go pozbyć żeby jeszcze bardziej nie schudnąć?

filemon.b

Wysłana - 12 lipca 2006 01:07    Edytuj Cytuj
wszystkie te kremy sa o dupe rozBic lepiej zastosujcie LIPOTERAPIE

Immortall

Wysłana - 12 lipca 2006 09:50    Edytuj Cytuj
bamburek
zacznij ćwiczyć

też mam koleżanke BAARDZO chuydą normalnie tyczka
bylem z nią na wakacjach tzn za cała paczką no i widzalem ja w kostium itd/p ... tzn chodzi o to ze sama skóra i kości no i tłuszcz 0000 mięśnia. sam nie wiem jak ona chodzi

Siłę człowieka mierzy się ilością jego nieprzyjaciół.

Odpowiedzi jest na 17 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Cellulit

Strony:  pierwsza  1  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.