zawsze mi się wydawało,ze zdrowiej jest jeść białko serwatki niż pięć kurczaków dziennie,albo 40 jajek,albo kilogramy białego sera itp.i kłóciłam się zażarcie z rodzicami i w końcu postanowiłam spytać lekarza,żeby już się odczepili wreszcie. no i klops. bo oto juz CZWARTY lekarz niezależnie stwierdził że SĄ NIEZDROWE ODŻYWKI BIAŁKOWE ponieważ: -są rakotwórcze (???) -często powodują uczulenie na białko -to co w nich jest to wcale nie jest to co piszą że tam jest,tylko jakiś shit i masa jeszcze rzeczy,nie pamiętam,bo to cztery różne osoby mówiły,w tym jedna pani lekarz która pływała w reprezentacji Polski,więc nie jacyś anty sportowi,drugi koleś to anestezjolog,który ćwiczył izometrycznie jak był chory na serce i nie mógł się ruszać z łóżka prze kilka miesięcy i jak wyzdrowiał to miał mięsnie jak stal,trzeci to ortopeda i czwarta pani lekarz domowy. I CO TERAZ ???
Lauruś, ciekawe to co piszesz. Ale zauważ, choćby te kurczaki są teraz karmione jakimś badziewiem żeby szybciej rosły etc., więc - moim zdaniem - spożywanie dobrch jakościowo (markowych) odżywek, które są przebadane przez te różne instytuty i mają jakieś tam cartyfikaty jest ok. Pozostaje nam wierzyć tym, którzy takowe badania przeprowadzają. Zreszta zalety odzywek są niezaprzeczalne i w moim menu znajdują się na stałe.
Znawca -
1097001608000
czorcia7
Wysłana - 05 października 2004 21:04
Hm.... interesujace.... Moze cos w tym jest... Mi osobiscie sie wydaje ze to co naturalne jest najlepsze (czyli kurczaczki lub swinki pieczone czy jakies inne jelenie) ale z drugiej strony dostarczyc duze ilosci np. bialka z pozywienia to nie takie proste... szczegolnie jezeli zalezy man takze na nie pochlanianiu innych skladnikow - np. tluszczy i olowiu :). Osobiscie uwazam ze wszystko co jest w nadmiarze moze miec efekty uboczne i jest szkodliwe (hm... no chyba oprocz sexu:) wiec trzeba znalezc jakis 'srodek'. Powodzenia w poszukiwaniach :)
dowody... prosiłaś ich o jakiekolwiek dowody na poparcie tych zaiste rewolucyjnych stwierdzeń?? bo to są poważne oskarżenia i bez wiarygodnych dowodów szkoda sobie nimi głowę zaprzątać...
Ekspert -
1097003422000
Strongbart
Wysłana - 05 października 2004 21:15
Lekarzy lubie ale czasem przesadzaja.
Ciekawe co jest bardziej szkodliwe WPC czy GH, albo jakis tesc wstrzykniety jakiemus dziobakowi, ktorego potem jesz
A tak BTW slyszal ktos dzisiaj w rmf fm o glukozaminie ? stwierdzili ze jest szkodliwa ;) tylko nie slyszalem z jakiego powodu, slyszal ktos cala audycje ?
1097003709000
DrMartens
Wysłana - 05 października 2004 21:34
dokaladnie lekarze maja uczulenie chyba na odzywki wczoraj bylem u lekarza i powiedzial mi ze te odzywki co jem to nie jest wszystko bo polowy rzeczy nie ma wypisanych co jest tam w srodku i powiedziala ze bardzo mozliwe ze w tym gainerze jest metanabol a ja to mialem polew jak ona mi to mowila
w takim razie prosimy przedstawicieli obecnej na forum firmy Oplimp o ustosunkowanie się do tego niecnego dosypywania metanabolu do gainerów... jak ktoś ma taki egzemplarz i nie chce się zatruwać to ja z przyjamnością przyjmę taki stuff... ale po części racje mają bo wiadomo że niektóre amerykańskie firmy odpowiednio chrzciły swoje produkty zwiększając ich moc...
Ekspert -
1097006652000
Bubu5
Wysłana - 05 października 2004 22:13
Tez sie spotkalem z takimi opinjami niektorych lekarzy!jednak takie obczernianie jest spowodowane tym iz nie maja pojecia o czym mowia poprostu nie doksztalcaja sie w tym temacie!Latwiej jest im cos zbesztac niz poczytac na ten temat! Nie znam wiec musi byc beeeeee
1097007227000
Czarnuchok
Wysłana - 05 października 2004 22:16
-są rakotwórcze (???)
-często powodują uczulenie na białko
w takim razie duza ilosc sera białego czy piersi w nadmiarze tez spowoduje skaze białkowo - przeciez to tez zrodlo białka
-to co w nich jest to wcale nie jest to co piszą że tam jest,tylko jakiś shit
powiedz dla lekarza że obecnie firmy (za wyjatkiem niektorych "podpuchowych" activita, fitmax) mają certyfikaty jakosci HACCP, ISO 9001 i kazda szanujaca sie firma w obecnej sytuacji na rynku (wejscie do unii - wiecej firm na rynku, wieksza konkurencja i walka o klienta) nie bedzie zanizac jakosci produktow.
*** EMERYTOWANY DORADCA W SUPLEMENTACJI ** kontakt GG 1844256
Ekspert -
1097007369000
Goral
Wysłana - 05 października 2004 22:47
Jak sa tacy madrzy to zapytaj sie ich o dobra glukozamine, to Ci poleca za 100 zl kuracje 21 dniowa, bo pojechal sobie za kase producenta na wycieczke zagraniczna.
>>> DORADCA W SUPLEMENTACJI <<< Michał G. vel GÓRAL. Pomogłem, wejdź na [http://www.pajacyk.pl] Dzięki
Ekspert -
1097009251000
SFD
Wysłana - 06 października 2004 00:33
no właśnie,zapomniałam napisać,ze ten sam koleś który mowił o szkodliwości zapisal mi na stawy GLUKOZAMINE Z MSM... oczywiscie ze podejrzewam,że oni się nie znają,ale ciekawi mnie czy choć jeden lekarz się zna i czy powie coś sensownego...pytał się ktoś z was jakiegoś sportowego może? bo w sumie ja nie jestem już teraz do końca przekonana,choc zeżarłam tego w zyciu z 20 kilo,tudzież kreatyne i glutamine i gainery i żyję i nawet żołądek mam ok,więc z doświadczenia jestem ZA,ale jakoś zawsze staram się obu stron wysłuchać...