Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

CZY ODŻYWKI SĄ SZKODLIWE???

SFD

Wysłana - 05 października 2004 19:45    Edytuj

Sprawdź swoje BMI

zawsze mi się wydawało,ze zdrowiej jest jeść białko serwatki niż pięć kurczaków dziennie,albo 40 jajek,albo kilogramy białego sera itp.i kłóciłam się zażarcie z rodzicami i w końcu postanowiłam spytać lekarza,żeby już się odczepili wreszcie. no i klops. bo oto juz CZWARTY lekarz niezależnie stwierdził że SĄ NIEZDROWE ODŻYWKI BIAŁKOWE ponieważ:
-są rakotwórcze (???)
-często powodują uczulenie na białko
-to co w nich jest to wcale nie jest to co piszą że tam jest,tylko jakiś shit
i masa jeszcze rzeczy,nie pamiętam,bo to cztery różne osoby mówiły,w tym jedna pani lekarz która pływała w reprezentacji Polski,więc nie jacyś anty sportowi,drugi koleś to anestezjolog,który ćwiczył izometrycznie jak był chory na serce i nie mógł się ruszać z łóżka prze kilka miesięcy i jak wyzdrowiał to miał mięsnie jak stal,trzeci to ortopeda i czwarta pani lekarz domowy.
I CO TERAZ ???

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 października 2004 20:40 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon

CENA: 69.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

taran

Wysłana - 05 października 2004 20:40    Edytuj
Lauruś, ciekawe to co piszesz. Ale zauważ, choćby te kurczaki są teraz karmione jakimś badziewiem żeby szybciej rosły etc., więc - moim zdaniem - spożywanie dobrch jakościowo (markowych) odżywek, które są przebadane przez te różne instytuty i mają jakieś tam cartyfikaty jest ok. Pozostaje nam wierzyć tym, którzy takowe badania przeprowadzają. Zreszta zalety odzywek są niezaprzeczalne i w moim menu znajdują się na stałe.
Znawca -

czorcia7

Wysłana - 05 października 2004 21:04    Edytuj
Hm.... interesujace....
Moze cos w tym jest...
Mi osobiscie sie wydaje ze to co naturalne jest najlepsze (czyli kurczaczki lub swinki pieczone czy jakies inne jelenie) ale z drugiej strony dostarczyc duze ilosci np. bialka z pozywienia to nie takie proste... szczegolnie jezeli zalezy man takze na nie pochlanianiu innych skladnikow - np. tluszczy i olowiu :).
Osobiscie uwazam ze wszystko co jest w nadmiarze moze miec efekty uboczne i jest szkodliwe (hm... no chyba oprocz sexu:) wiec trzeba znalezc jakis 'srodek'.
Powodzenia w poszukiwaniach :)
Ekspert -

WILLHELM

Wysłana - 05 października 2004 21:10    Edytuj
dowody... prosiłaś ich o jakiekolwiek dowody na poparcie tych zaiste rewolucyjnych stwierdzeń?? bo to są poważne oskarżenia i bez wiarygodnych dowodów szkoda sobie nimi głowę zaprzątać...
Ekspert -

Strongbart

Wysłana - 05 października 2004 21:15    Edytuj
Lekarzy lubie ale czasem przesadzaja.

Ciekawe co jest bardziej szkodliwe WPC czy GH, albo jakis tesc wstrzykniety jakiemus dziobakowi, ktorego potem jesz

A tak BTW slyszal ktos dzisiaj w rmf fm o glukozaminie ? stwierdzili ze jest szkodliwa ;) tylko nie slyszalem z jakiego powodu, slyszal ktos cala audycje ?

DrMartens

Wysłana - 05 października 2004 21:34    Edytuj
dokaladnie lekarze maja uczulenie chyba na odzywki wczoraj bylem u lekarza i powiedzial mi ze te odzywki co jem to nie jest wszystko bo polowy rzeczy nie ma wypisanych co jest tam w srodku i powiedziala ze bardzo mozliwe ze w tym gainerze jest metanabol a ja to mialem polew jak ona mi to mowila

===>...::: mafia-kafary-sfd-pl :::...<===

WILLHELM

Wysłana - 05 października 2004 22:04    Edytuj
w takim razie prosimy przedstawicieli obecnej na forum firmy Oplimp o ustosunkowanie się do tego niecnego dosypywania metanabolu do gainerów...
jak ktoś ma taki egzemplarz i nie chce się zatruwać to ja z przyjamnością przyjmę taki stuff...
ale po części racje mają bo wiadomo że niektóre amerykańskie firmy odpowiednio chrzciły swoje produkty zwiększając ich moc...
Ekspert -

Bubu5

Wysłana - 05 października 2004 22:13    Edytuj
Tez sie spotkalem z takimi opinjami niektorych lekarzy!jednak takie obczernianie jest spowodowane tym iz nie maja pojecia o czym mowia poprostu nie doksztalcaja sie w tym temacie!Latwiej jest im cos zbesztac niz poczytac na ten temat!
Nie znam wiec musi byc beeeeee

Czarnuchok

Wysłana - 05 października 2004 22:16    Edytuj
-są rakotwórcze (???)

-często powodują uczulenie na białko

w takim razie duza ilosc sera białego czy piersi w nadmiarze tez spowoduje skaze białkowo - przeciez to tez zrodlo białka

-to co w nich jest to wcale nie jest to co piszą że tam jest,tylko jakiś shit

powiedz dla lekarza że obecnie firmy (za wyjatkiem niektorych &quot;podpuchowych&quot; activita, fitmax) mają certyfikaty jakosci HACCP, ISO 9001 i kazda szanujaca sie firma w obecnej sytuacji na rynku (wejscie do unii - wiecej firm na rynku, wieksza konkurencja i walka o klienta) nie bedzie zanizac jakosci produktow.

*** EMERYTOWANY DORADCA W SUPLEMENTACJI **
kontakt GG 1844256
Ekspert -

Goral

Wysłana - 05 października 2004 22:47    Edytuj
Jak sa tacy madrzy to zapytaj sie ich o dobra glukozamine, to Ci poleca za 100 zl kuracje 21 dniowa, bo pojechal sobie za kase producenta na wycieczke zagraniczna.

>>> DORADCA W SUPLEMENTACJI <<<
Michał G. vel GÓRAL. Pomogłem, wejdź na [http://www.pajacyk.pl] Dzięki
Ekspert -

SFD

Wysłana - 06 października 2004 00:33    Edytuj
no właśnie,zapomniałam napisać,ze ten sam koleś który mowił o szkodliwości zapisal mi na stawy GLUKOZAMINE Z MSM...
oczywiscie ze podejrzewam,że oni się nie znają,ale ciekawi mnie czy choć jeden lekarz się zna i czy powie coś sensownego...pytał się ktoś z was jakiegoś sportowego może? bo w sumie ja nie jestem już teraz do końca przekonana,choc zeżarłam tego w zyciu z 20 kilo,tudzież kreatyne i glutamine i gainery i żyję i nawet żołądek mam ok,więc z doświadczenia jestem ZA,ale jakoś zawsze staram się obu stron wysłuchać...

Odpowiedzi jest na 7 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

CZY ODŻYWKI SĄ SZKODLIWE???

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.