CZY MOZNA ROBIC BICEPS I TRICEPS NA KAZDYM TRENINGU
idziolo
Wysłana - 10 lipca 2003 03:08
Sprawdź swoje BMI
chodze na silownie 3 razy w tygodniu pon,śr,piątek, na kazdym treningu robię biceps i triceps czy to dobrze czy żle , chcialem dodać że zauwożyłem najwiekszy wzrost siły na te partie. I jeszcze co sadzicie o moim treningu Poniedziałek-klatka,plecy, biceps triceps. Środa- barki biceps, triceps, nogi. Piątek- tak samo jak w poniedziałek
Masz zamiar niedlugo na rekach chodzic? :) Ja wiem ze pierwsze co goni 90% ludzi na silownie to mizerna łapa ale nie przesadzajmy, 3x w tygodniu to stanowczo za wiele, kiedy tu czas na regeneracje miesnia/stawu/sciegien, sposob w jaki cwiczysz latwo moze doprowadzic do kontuzji. Moja rada, jezeli chcesz zoptymalizowac swoj trening: wypelnij profil, podaj podstawowe dane o sobie wg rozpiski Michaila ktora jest w prawie co drugim poscie tutaj:
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów? 2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający: -rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe), -ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś, -jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.??? 3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...??? 4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe. 5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są. 6.Opisz jaką stosowałeś do tego treingu diete-czy stosowałes?
A potem poczekaj cierpliwie na wypowiedzi ekspertow. Pozdrawiam :)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Im dluzej cwicze tym bardziej mi sie to podoba :)
Pray for peace, train for war.
1057817819000
brutus
Wysłana - 10 lipca 2003 09:17
Zależy co ma na celu ten trening i z jaką intensywnościa g robisz , jeżeli jest to jakieś wprowadzenie lub regeneracja na małych ciężarach i z kilkoma seriami to może jeszcze ujść. W innym wypadku nie bardzo.
------------------------------ Szukasz taniej odżywki białkowej?'Ovopol'-pytaj o szczególy pod nr.GG 1135964
Zamiast dać mi soga kliknij w pajacyka http://www.pajacyk.pl "Moderator w dziale Trening"
posluchajcie mam 201cm wzrostu waze ok 85-86 kg moj biceps to jakies 36-37cm klatka jakies 105cm, udo 55cm, łydka ok 40cm. od Stycznia trenuje non stop 3 razy w tygodniu pon, śr, pią nie olewm zadnego treningu staram sie byc systematyczny, to ze cwicze duzo rece nie znaczy ze olewam inne partie. Wczesniej trenowałem na jesieni miesiac i przed wakacjami poprzednimi zime i kawalek wiosny.
Moj trening: Poiedzialek:: , klatka, plecy, biceps, triceps. KLATKA: Ławka płaska 5 seri po 8 powtórzeń+ rozgrzewka 60kg,60kg,65kg,65kg,60kg, -Ławka skośna:5 seri po 8-10 powtórzeń 40kg, 45,45,50,50kg -Rozpietki: 3 serie po 10 powtórzeń chantelka waży jakies 14kg PLECY: wyciag ściaganie drążka do karku 5 seri + rozgrzewka ściagam 60kg*5 -wyciag sciaganie ciezaru do siebie do brzucha na siedzaca 5 seri po 50kg -wyprosty na przysiadzie 3 razy 16 ruchow -no i kaptury 3 serie BICEPS: 3 ćwiczenia po 4,3,3 serie: -Gryf łamany na stojaca 30kg,30kg,30kg,35kg, -Modlitewnik: kazda reka osobno chantelka 14kg 3 serie, -Na siedzaco chantelkami jdnoczesnie na przemian 14kg chantelka 3 serie TRICEPS: francuskie wyciskanie na leżąco 5 serii 30kg,35,35,35,jak dam rade to 40kg ostatnią serie -na wyciągu prostowanie rak na stojaca 4-5 serii 25kg -na siedzaco z uniesiona reka za głowa chantelka jakies 12kg 3 serie kazda reka osobno
ŚRODA:: barki, biceps triceps, nogi
Barki: -wypychanie gryfu do góry na siedzaco 5 seri + rozgrzewka 40kg,40,45,45,40 -podnoszenie gryfu do brody jakies 4-5serii 30kg -wzniosy chantelek do przodu jedna wazy jakies 12kg - + kaptury NO I RECE TAK JAK W PONIEDZIALEK
NOGI:: -prostowanie nóg na maszynie siedząc 5 serii nie wiem jaki ciezar (moze30kg nie wiem) -zginanie nóg leżąć na brzuchu 4 serie nie znam ciezaru -łydki na maszynie 5 serii pierwsza 150kg reszta serii 200kg po 16 powtórzeń nie robie przysiadu poniewaz mam chora noge w biodrze i czuje bol wybieram sie do lekarza. to chyba z powodu mojego wzrostu mam nie rowne nogi, nie jest to normalnie zauwazalne, na komisji wojskowej mi powiedzieli.
PIATEK : tak samo jak w poniedzialek
moj trening zajmuje mi ok 2 godz.
Zależy mi głównie na masie jestem wyżeżbiony nie mam zadnych zwalek tłuszczu czy cos takiego.
ziolo
ziolo
1057863675000
idziolo
Wysłana - 10 lipca 2003 21:12
bralem przez miesiac 300g kreatyny ultimate i mass gain hitec. ale matura mi przeszkodzila i troche nie poszlo ale ogolnie reke mi rozwalilo w porownaniu z tym co bylo jakies 2-3 cm. teraz mam spadek ale to z powodu upalu.
co sadzicie o jedzeniu torebka ryzu+4 jajka usmarzone. w zimie i na wiosne starałem sie zjesc 4 takie posiłki dziennie+ jakies inne mniejsze
ziolo
ziolo
1057864332000
Michail ZASŁUŻONY
Wysłana - 10 lipca 2003 23:32
Zrób sobie 2 tygodnie lżejszego treningu a potem:
poniedzialek klata wyciskanie na laweczce poziomej 4 (12-10-8-8) progresja 1<2<3<4 wyciskanie sztangielek glowa do gory 4 (12-10-8-8) pro1<2=3=4 rozpietki 3 (12-10-8) stały ciężar x 10 powt. triceps prostowanie ramion na stojaco (wyciag) 4 (12-10-8-8) pro1<2=3=4 pompki na poreczach 4 x max
brzuch 2 ćwiczenia x 4 serie
sroda plecy podciaganie na drazku szerokm uchwytem 4 x max przyciaganie drazka do brzucha na wyciagu dolnym 4(12-10-8-8) pro1<2<3=4 podciaganie barkow do uszu ze sztanga 3 x 15-20 stałym martwy ciag 4x 12 stałym biceps uginanie ramion stojac podchwytem 4 (12-10-8-8) uginanie ramion stojac sztangielki uchwyt młotkowy 3-4x 10 stałym piatek barki
unoszenie sztangielek bokiem w gore 3 x 12 stałym (pierwsza może byc x 15 mniejszym) wyciskanie sztangi z przed glowy lub zza karku 4 (12-10-8-8) pro1<2<3=4
nogi wypychanie na maszynie (zamiast przysiadow) 5 (15-12-10-8) pro1<2<3=4=5 prostowanie nog siedzac 4 x12 stałym uginanie nog lezac 4 x12 stałym lydki wspiecia na palcach juednej nogi ze sztangielką w dłoni
Trening każdej grupy wystarczy raz w tygodniu , za duże na te ręce. San ryż i jajka i tak caly czas to nie za dobrze , posiłki komponuj z ryżu , makarony , kaszy , płatków owsianych , jajek(szczególnie biełka) , seru twarogowego , mleka , warzyw , owocow ,mięso , drób- piersi , i dużo czytaej wody.Lepiej zrożnicować to w ciągu dnia , nie każdy posilek taki sam.
------------------------------ Szukasz taniej odżywki białkowej?'Ovopol'-pytaj o szczególy pod nr.GG 1135964
Zamiast dać mi soga kliknij w pajacyka http://www.pajacyk.pl "Moderator w dziale Trening"
Ekspert -
1057907182000
idziolo
Wysłana - 11 lipca 2003 16:22
wiem co to jest progresja, ale co znacza te liczby 12,10,8,8 nie mam pojecia czy to jakis procent ciezaru prosze o wytlumaczenie.