No niby... A mógły ktos tak spreparowac ten plan (ten sam priorytet), dla kogos kto nie jest poczatkującym.. staż dobre 2.5, ale np nogi i same przysiady dla mnie to za malo, tak samo kaptury cwicze(a tu nie ma, typowego cw na nie). Tak samo maszyn nie mam (bo cwicze w domowym), tylko preferujwe wolone ciezary.
Byłbym wdzięczny ,
dzięx
1237048219000
apokalipsa NUTRIFARM
Wysłana - 14 marca 2009 19:39
ale trening ten nie jest aż tak katorżniczy abyś nie mógl dodac tego czy owego- to nie wydaje mi sie takie trudne, masz do tego aż 3 dni, ew. mysle, ze dobrym wyjściem byłoby wprowadzenie 4-go dnia ale wtedy absolutnie nie mógłbys w nim treniwac grup wspólpracujących z priorytetem[czyli klatką]
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Ekspert -
1237055954000
mariusz0
Wysłana - 14 marca 2009 22:59
adzik123Nie pisałbym tego gdyby nie byłbym do końca pewny tych zmian.Trochę przewertowałem ten temat i autor odpowiadał na podobne pytania,więc nie widzę problemu
1237067950000
WODYN TRENING
Wysłana - 18 marca 2009 12:45
Mundy22
priorytet polega na tym ze ogranicza sie reszte zeby nie rozpraszac za bardzo sił
dlatego reeszta jest ograniczona do minimum
dlozenie czegos tak lekkiego jak uginanie nog i szrugsy nie zaburzy jednak planu, bo to dziecinada cwiczenia, jednak nie sa konieczne
chodzi o to ze po powrocie do treningu z wieksza iloscia pracy dla nog i kapturow zareaguja one wzrostem, a na tym planie z pewnoscia nie zmaleja, bo cwiczone nadal są
na tym polega idea treningow priorytetowych
podam jeszcze krotkie wyliczenie miesni ktorych mozan w ogole nie cwiczyc okresowo , by po powrocie do nich miec postepy "ot tak" ,
wykonujac cwiczenia jak wiosłowanie, Mciag, Przysiady, wyciskania lezac nadal poruszamy te miesnie, nie pozwalajac im na zbyt wilka atrofie[maja tez szanse na doregenerowanie pewnych chronicznych uszkodzen ], po powrocie do ich treningow momentalnie odzyskujemy ich rozmiar, majac juz wieksza baze innych miesni, nastepnie przez kilka tygodni dokladamy ciezaru/intensywnosci i cieiszymy sie wzrostem
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Ekspert -
1237376729000
WODYN TRENING
Wysłana - 18 marca 2009 13:00
łysydrops
Właśnie skończyłem ten cykl z małymi modyfikacjami pode mnie, ale może od początku. Zawsze miałem ku***skie problemy z klatką, a szczególnie z jej górą. Ogólnie mam słabą klatkę wizualnie jak i siłowo. Dlatego zrobiłem sobie cykl priorytetowy wg twojego przepisu, chodź na początku trochę mi nie pasowało i się wahałem, ale w końcu się zdecydowałem i... klata ruszyła! Z tym, że ja sobie trochę zmodyfikowałem twój plan, bo mi nie pasowała liczba powtórzeń na poszczególne grupy mięśniowe. Dlatego też zrobiłem FBW 15-10-5 i trenowałem klatkę na początku, aż nie dam rady zrobić tych 15, 10 czy 5 powtórzeń w zależności od dnia. Potem trenowałem resztę ciała normalnie jak w FBW. Klatkę trenowałem na skosie w górę przez cały cykl, bo tam miałem największe braki. Do ćwiczeń używałem hantli, bo lepiej pobudzają klatkę no i na skosie nawet wygodniej mi się ich używa niż sztangi.
Efekty były zadziwiające, na żadnych suplach mi tak dobrze nie poszło, a w tym cyklu nie brałem żadnych supli, tylko dieta i trening. Po pierwsze klatka poprawiła się wizualnie, środek zaczął się ładnie zrastać, góra ruszyła, klatka w końcu zaczęła się robić pełniejsza. Po drugie w dniu zakresu 5 powtórzeń dołożyłem 10 kg do wycisku. Na początku wyciskałem hantelki po 27 kg 5 razy, aktualnie są to hantelki po 32 kg. Raz mi się udało po 35 kg wycisnąć, ale to było po wielu seriach, myślę, że jakbym miał to zrobić na początku po kilku seriach rozgrzewkowych to by może nawet poszło na kilka powtórzeń. W innych zakresach powtórzeń nie wiem ile dołożyłem, ale na pewno ciężaru poszły do przodu i jest progres. W poniedziałek jeszcze sobie sprawdzę maxa sztangą na płaskiej ławce.
takie sprawdzanie wyc lezac po kilku tygodniachwykonywal\nia wyc sztangielek na skosie NIE MA SENSU
poniewaz zapomniales przez ten czas jak sie wyciska
polecam za to po tygodniowej przerwuie zaczac ten cykl w wersji oryginalnej , z wyc lezac , wbrew pozoromsplita to jest tak-jakby FBW , przyjrzyj sie dobrze
po cyklu ze sztangielkami na skosie to mozna sprawdzac sztangielki na skosie
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Ekspert -
1237377625000
łysydrops
Wysłana - 18 marca 2009 18:02
takie sprawdzanie wyc lezac po kilku tygodniachwykonywal\nia wyc sztangielek na skosie NIE MA SENSU
poniewaz zapomniales przez ten czas jak sie wyciska
polecam za to po tygodniowej przerwuie zaczac ten cykl w wersji oryginalnej , z wyc lezac , wbrew pozoromsplita to jest tak-jakby FBW , przyjrzyj sie dobrze
po cyklu ze sztangielkami na skosie to mozna sprawdzac sztangielki na skosie
Nie sprawdziłem w końcu :P . Na sztangielkach na skosie siłą mocno poszła, to wiem. Teraz zacząłem już nowy cykl, splita zwykłego, z tym, że teraz raczej pójdę w stronę wysokich obciążeń i niskiej ilości powtórzeń, bo widzę, że to dobrze na mnie działa. Zaczynam od skosu klatkę, bo tam mam braki, dlatego też w twoim cyklu robiłem skos, bo na górze klatki mi najbardziej zależało. Jak już będzie ok, to zrobię sobie twój cykl oryginalnie z wyciskaniem leżąc i też dam znać o efektach.
1237395739000
martins91
Wysłana - 19 marca 2009 14:53
Może też tutaj sprobuje w tym temacie. A Bardzo zalezy mi wlasnie na wypowiedzi Wodyna. Więc tak chodzi mi tu o modyfikacje planu "Cykl priorytetowy Klatka" FBW 15 10 5 . Chcialbym aby klatka byla priorytetem ale szczegolnie chcialbym sie skupić nad tricepsem gdyż z nim mam najwiekszy problem i dlatego prosiłbym o pomoc i pewne poprawki. Moje modyfikacje i pomysł na plan:
PON: 1)Wersja A(wyc lezac PROGRESJA PO 15 POWT:40KG,45KG,50,55,60,65.. (Wersja B: Wyciskanie w Wąskim uchwycie Progres..) Dlatego ze Tric ma być priorytetem to moze być tak?: 1A) Wyciskanie francuskie Progres Po 15p od 20kg.. ( Lub Pompki w podporze tyłem po 15 Pow z dokłądaniem cieżaru? ) 2)przysiady ze sztanga 3*15powt 3)Prostowanie nóg na maszynie 2*15powt 3)prostowanie do dolu 5*15( I WTedy to zostawić? ) 4)wspiecia na palce 5*15
SRODA: 1)Wersja A(wyc lezac PROGRESJA PO 10 POWT: 40KG,45KG,50,55,60,65. (Wersja B: Wyciskanie w Wąskim uchwycie Progres..) 1A) Wyciskanie francuskie Progres Po 10p od 20kg.. ( Lub Pompki w podporze tyłem po 10 Pow z dokłądaniem cieżaru? ) 2)wioslowanie jednoracz sztangielką 5*10p 3)wyciskanie zza karku skrocone 5*10 3B) Bez Przerwy tym samym ciężarem Szrugsy 5x15/20 4)unoszenie sztangielek bokiem, niepelne 5*10
PIATEK: 1)Wersja A(wyc lezac PROGRESJA PO 5 POWT: 40KG, 45KG, 50,55,60,65. (Wersja B: Wyciskanie w Wąskim uchwycie Progres..) 1A) Wyciskanie francuskie Progres Po 5p od 20kg.. ( Lub Pompki w podporze tyłem po 5 Pow z dokłądaniem cieżaru? ) 2)Podciąganie Chwyt szeroki 5x max. 3)naprzemienne uginanie ze sztangielkami: 5*5 ( Z supinacją nadgarstka) 4)Lekko przedramie x25p.
1 Tydz: pon- A, śr- B, pt- A 2 Tydz: pon- B, śr- A, pt- B .. I tak na zmiane .. Czekam na wskazowki?
1237470797000
gruby__69
Wysłana - 19 marca 2009 18:20
Zrobiłem ten trening w wersji oryginalnej z 1 strony wytrzymałem 8 tyg. siła skoczyła baaardzo !
na 15 pierwszy tre 70*12 na ostatnim 80*14
na 10 pierwszy tre 75*10 na ostatnim 95*8
na 5 pierwszy tre 85*5 na ostatnim 110*5
odrazu mówi ze nie sprawdzałem na 1 powtórzenie i nie bede sprawdzał narazie !
w czasie cyklu tre żadnych odrzywek tylko dobra szama na poczatku myśl o klacie 3 razy w tyg mnie przerażała ale zaczełem ćwiczyć i wcale nie żałuje !!
Trening najlepszy jaki robiłem do tej pory, i już zostane przy planach Wodyna bo to jest to coś