Żeby nieco ubarwnić posta- fota:)
3 grosze w kwestii klaty ode mnie: z racji dennego pułapu z jakiego zaczynałem (totaly zanik klaty przy: 195 cm i 75 kg), ćwiczenia mięśni piersiowych zawsze były priorytetem, zawsze... Najważniejsze jest to, aby poznać własny organizm poprzez różne metody treningowe. Jak jednak ktoś wcześniej zauważył,
psychika ma KLUCZOWE znaczenie.
Możesz mieć super trening, starać się, a wystarczy chroniczny smutek, wieczna nerwowość, niepweność psychiczna, stres w pracy, brak wiary w siebie, zawód miłosny, żebyś zblokował się całkowicie! Pozytywne
nastawienie do tego, co robisz jest podstawą. Trzeba wierzyć, że dźwiganie tego żelastwa ma sens i doprowadzi do oczekiwanego(?) efektu.
Nie wiem, czy wy tak mieliście, ale w momencie, gdy nabrałem "nowej" ochoty do ćwiczen od razu zaczęło mi się chcieć więcej jeść (co stres u niektórych blokuje skutecznie), bardziej przykładać się do treningu itp. Pewnie widziałem efekty nawet gdy tak naprawdę ich nie było, bo chciałem je widzieć i dobrze, bo wszystko jest dobre, co sprawia, że dalej chcesz to robic...
Ktoś wspomniał, że czasem najlepsze rezultaty osiągamy na mięsniach, na których nie skupiamy się tak bardzo. To już zależy od tego, jak kto się skupia, w mojej ocenie... Przykład: codziennie rano wstajesz mierzysz obwód w ramieniu, napinasz te mięśnie, może też bez sensu - oceniasz ich jakość, wiedząc że z dnia na dzień nie ma prawa nic się zmienić - to przykładowo u mnie powodowało to pozytywny efekt. (Nie mówięo treningu, bo to jest oczywiste)
Walka do końca: w głowie trzeba sobie zakodować, że do sukcesu nie dochodzi się półśrodkami,
trzeba walczyć! Niejednokrotnie mój partner treningowy zdziwiony był tym, że praktycznie bez sił, dawałem radę z trudnem, lecz czysto technicznie wycisnąć ostatnie powtórzenie, gdy inni w takich sytuacjach pasują. I tak na każdym treningu, nie wolno odpuszczać, trzeba wyrobić sobie w umyśle nawyk walki - ZAWSZE, nawet wtedy, gdy czujecie się słabsi, to naprawdę wiele później daje.
Się rozpisałem...
Zmieniony przez - Piru Blood w dniu 2008-03-24 10:44:34Zmieniony przez - Piru Blood w dniu 2008-03-24 10:44:59