szatraś - porzadnie trenuje od wrzesnia 2006 (wczesniej byly to treningi w szkole).
-jednak do lutego, cwiczenie: wyciskanie sztangi lezac, wykonywalem w bardzo waskim uchwycie, i sadze ze w rezultacie tego, moja klatka rosla dosc powoli, a ramie, niezwykle szybko. Od tego czasu, gryf lapie w szerokim chwycie, jednak i mimo tego, moja klatka dosc wolno sie rozwija (w stosunku do reszty). Jednak przyrosty sa zauwazalne (nie tak jak przed lutym...).
WIADOMO ZE CHWYT TO NIE WSZYSTKO, DOCHODZI PRZECIEZ METODYKA TRENINGU
-problem ktory wciaz posiadam, to powolny rozwoj gornej czesci klaty, zarowno srodka i reszty.
A SCIAGASZ LOPATKI PRZY KAZDYM CWICZENIU NA KLATE?
JESLI NIE TO LIPA - BEDZIE TRUUUUDNO.
Ktory program powinienem wykonywac? czy moze pozostac przy obecnym (moge go podac, jesli to konieczne)?
JAKO CW PODST DO CYKLU;
SKOS SZEROKO ZE SCIAGNIETYMI LOPATKAMI
ALBO
PLASKA POLOWICZNE SZEROKO - TU DODATKOWO TRICEK PRACUJE
ALBO
SKOS OPUSZCZANY TYLKO DO WYS 10-15 CM NAD KLATKA
-na klatke biore 105, a na triceps (czyli waski chwyt) 115.
TO RACZEJ SREDNI CHWYT
ALE SADZE ZE KLATE MASZ PRZETRENOWANA
NIE PRZESTAWIAJ SIE NA SZER CHWYT ZBYT SZYBKO, BO WTEDY MASZ TAKIE JAJCA
POSZERZAJ CHWYT POWOLI PO CENTYMETRZE NA TRENING
ALBO OD RAZU ALE CWICZYSZ PO 1-2 TYG REGENERACJI I Z ZANIZONEGO PULAPU OBCIAZENIA
-sila, wszystkich miesni, blyskawicznie (tak mi sie wydaje), i nieustannie mi rosnie, a trening ktory wykonuje, niby opiera sie na masie (od 8 do 12 powtorzen przy wiekszosci cwiczen).
-6 mcy temu, 60 kg plaska, 35 ramie. Obecnie, 105 plaska, 40,5 ramie.
TO DOBRZE, BYC MOZE MASZ PO PROSTU BARDZO B. DOBRE GENY - TYM BARDZIEJ DBAJ O PROPORCJE, BO MALE BLEDY W TRENINGU DAJA POKRACZNA SYLWETKE
Dzieki z gory za pomoc, swietny artykul WODYN
THX