Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 128077 razy
Ankieta
klata slabiej mi rosnie niz inne miesnie
45,51% (1121)
Klata lepiej mi rosnie niz inne miesnie
14,49% (357)
Mam problemy tylko z dolem klaty
12,79% (315)
Mam problemy tylko z gora klaty
27,20% (670)
Autor

CYKL PRIORYTETOWY : KLATA

.Włodar.

Wysłana - 03 stycznia 2007 16:19    Edytuj Cytuj
a to przepraszam, ze w blad wprowadzam.. ale artykuł dobry mimo wszystko. pozdrawiam

shes-SEXY

Wysłana - 05 stycznia 2007 01:11    Edytuj Cytuj
Wodyn:

Czy nic zlego sie nie dzieje, jezeli po srodowym treningu, przy barkach musze zmniejszac ciezar o jakies 20% ktory uzywalem przy zwyklem splicie?

Po klacie i bicach moja ramiona odmawiaja juz posluszenstwa przy wyciskaniu zza karku mimo ze skrocenia ruchu.

WODYN TRENING

Wysłana - 05 stycznia 2007 01:56    Edytuj Cytuj
Nie, ja pozniej wejdziesz na normalny plan to juz sam powrot do starych ciezarow stanie sie nowym bodzcem do wzrostu.

Poza tym miesnie nie zmaleja od tego.

Ale mozesz sprobowac chwytac szerzej....

DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.

1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Ekspert -

shes-SEXY

Wysłana - 09 stycznia 2007 20:41    Edytuj Cytuj
Jak narazie co tydzien, w kazdy dzien dochodze do coraz wiekszych ciezarow, sila naprawde idzie, zaluje troche ze zaniedbywalem diete, ale to sie nadrobi.

aminszczak

Wysłana - 11 stycznia 2007 13:05    Edytuj Cytuj
" ***powot do normalnego treningu(na klate rozpiska ponizej). Pamietaj by klata byla ciczona w poniedzialek, najlepiej z tricepsem, a barki po paru dniach.
Do tego czasu powinienes byc juz "odblokowany".

KLATA;
1)rozpietki technicznie: 10*10
2)wyc sztangielek neutralne na skosie 8/8/8/8
3)wyciskanie lezac 4*5-8p

TRICEPS
1)PRZENOSZENIE LEZAC(t-a-k!) 3*15
2)czacholamacze 3*12
3)pompki tylem/porecze 3*15 "

jak jest z ciezarem w tej czesci cyklu ... wciaz progresja ? czy ciezar staly ? no i przy okazji ... jak wyglada przenoszenie lezac ?

aminszczak

Wysłana - 13 stycznia 2007 11:57    Edytuj Cytuj
w sumie to naprawde mi zalezy na odpowiedzi na pytanie z poprzedniego posta

WODYN TRENING

Wysłana - 16 stycznia 2007 16:58    Edytuj Cytuj
shes-SEXY

Jak narazie co tydzien, w kazdy dzien dochodze do coraz wiekszych ciezarow, sila naprawde idzie, zaluje troche ze zaniedbywalem diete, ale to sie nadrobi.

POMYSL W TEN SPOSOB: SKORO ROSNIE TO DIETA NIE JEST FATALNA.
NIE ZAWSZE OBJADANIE SIE CZY LICZENIE KALORII JEST WLASCIWYM POSTEPOWANIEM.
ZALEZY JEDNAK CO ROZUMIESZ PRZEZ ZANIEDBANIE..

PO CZESCI UDOWADNIASZ ZE KULTURYSTYKA TO NIE JEST W WIEKSZOSCI DIETA.
JA ALBO KRZYCH WCALE NIE TRZYMAMY TYPOWO KULTURYSTYCZNEJ DZIETY A IDZIE...

aminszczak

"WODYN: ***powot do normalnego treningu(na klate rozpiska ponizej). Pamietaj by klata byla ciczona w poniedzialek, najlepiej z tricepsem, a barki po paru dniach.
Do tego czasu powinienes byc juz "odblokowany".

KLATA;
1)rozpietki technicznie: 10*10
2)wyc sztangielek neutralne na skosie 8/8/8/8
3)wyciskanie lezac 4*5-8p

TRICEPS
1)PRZENOSZENIE LEZAC(t-a-k!) 3*15
2)czacholamacze 3*12
3)pompki tylem/porecze 3*15 "

jak jest z ciezarem w tej czesci cyklu ... wciaz progresja ?

NIE TUTAJ STALY CIEZAR BEDZIE LEPSZY.
PIERWSZY TYDZIEN ZE SPORYM ZAPASEM W KAZDEJ SERII (LEKKO)
Z TYGODNIA NA TYDZIEN DODAWAJ TYLKO 2,5KG. czy ciezar staly ? no i przy

okazji ... jak wyglada przenoszenie lezac ?

KLADZIESZ SIE NA LAWCE, BIERZESZ SZTANGIELKE W DLONIE (TRZYMASZ ZA TALERZ, KCIUKI OBEJMUJA GRYF), NIE UGINAJAC LOKCI PRZENOSISZ JA ZA GLOWE, PRZEZ CO POWINIENES POCZUC ROZCIAGANIE KLATY I MOTYLI.
WRACASZ DO POZYCJI WYJSCIOWEJ.

http://www.kulturystyka.pl/atlas/klatka.htm#10

JA NP WOLE POLOZYC SIE NORMALNIE NA LAWCE.

DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.

1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Ekspert -

faZe

Wysłana - 17 stycznia 2007 14:11    Edytuj Cytuj
witam. mam jedno pytanko. mianowicice : wlasnie skonczylem cykl na mase ktory trwal 7tygodni. aktualnie jestem w czasie regeneracji. juz w trakcie trwania cyklu trafilem na ten artykul, bardzo mnie zaciekawil i pomyslalem ze po obecnym cyklu i po regeneracji (mysle ze 1,5-2 tyg. w zupelnosci wystarczy) wyprobuje go. od czasu kiedy pierwszy raz tu zagladalem zauwazylem wprowadzenie wielu wariacji tego planu (przeczytalem caly arT) co z jednej strony mnie ucieszylo, a z drugiej przysporzylo troszke klopotu, poniewaz jest wiecej mozliwosci, ale zarazem trudniej mi wybrac . bylbym bardzo wdzieczny gdyby wodyn mogl mi pomoc. nakresle mniej wiecej o co mi chodzi : sprobuje najprosciej i najkrocej jak mozna (bo chyba do tej pory nie pisze zbyt zwiezle ) ujme to tak : nie moge powiedziec ze klatka zupelnie stoi w miejscu i bardzo odstaje od reszty, ale z sila wycisku jest cos nie tak, poniewaz od dluzszego czasu nie skoczyla w gore (podejrzewam ze chodzi tu wlasnie o kwestie psychiki) wiec pomyslalem ze pojade pierwszym planem i uzyje go przedewszystkim do poprawienia osiagow silowych, z drugiej strony wydaje mi sie, ze jesli cos z moich partii miesniowych odstaje, bylby to zdecydowanie biceps, na ktorego sile z drugiej strony nigdy nie narzekalem (poprostu mam chuda raczke i tyle ---> moze to kwestia mojej budowy [ektomorfik---> dlugie rece przez co sila rzeczy wydaja sie smiesznie chude w porownaniu do reszty]). czy myslisz wodyn ze plan ze strony 8 bylby dla mnie odpowiedni (chcialbym postawic na sile klatki i na wielkosc bicKa, nie omijajac przy tym innych partii, ktore tesh sa dla mnie wazne [wersja dyskotekowa : bic + klata ---> to nie dla mnie ]) bylbym naprawde wdzieczny za odpowiedz---> jesli do odpowiedzi potrzebny ci bedzie moj ostatni plan, czy tez jakies dodatkowe informacje, pisz postaram sie jak najszybciej ich udzielic. juz nie raz korzystalem z twoich porad (uwazam ze sa to jedne z rzetelniejszych i najbardziej fachowych porad na tym forum [nie zebym sie podlizywal , poprostu czytam wiele twoich artooF i wiem jak jest])i wprowadzalem zmiany w treningu---> nie bede ukrywal ze dzialaly znakomicie i bylem z nich bardzo zadowolony wiec licze na kolejna pomoc. za wszystko z gory dzieki. pzdro

shes-SEXY

Wysłana - 17 stycznia 2007 21:47    Edytuj Cytuj
POMYSL W TEN SPOSOB: SKORO ROSNIE TO DIETA NIE JEST FATALNA.
NIE ZAWSZE OBJADANIE SIE CZY LICZENIE KALORII JEST WLASCIWYM POSTEPOWANIEM.
ZALEZY JEDNAK CO ROZUMIESZ PRZEZ ZANIEDBANIE..

PO CZESCI UDOWADNIASZ ZE KULTURYSTYKA TO NIE JEST W WIEKSZOSCI DIETA.
JA ALBO KRZYCH WCALE NIE TRZYMAMY TYPOWO KULTURYSTYCZNEJ DZIETY A IDZIE...

Dokladnie, musze powiedziec ze jestem pod ogromnym wrazeniem tego treningu. Jestem naprawde slaby jezeli chodzi o ciezary, jednazke tym trenigniem praktycznie codziennie podnosze wiecej, pompa jest masakryczna, wychodze z silowni z usmiechem na twarzy. Co wiecej, wybywam sie stresu przed ciezarem, ktory zawsze mnie przesladowal. Teraz wchodze i cwicze pewnie, na dodatek z bardzo pozytywnym skutkiem. Caly czas katowalem namietnie split z malymi zmianami i teraz zaluje tego czasu, powoli zaczynam rozumiec o co w tym wszystkim chodzi. Napewno kolejnym krokiem bedzie sprobowanie zygzagu, po ktorym duzo sie spodziewam.

Wielkie dzieki dla Wodyna za ten trening i wklad w ten dzial.

faZe

Wysłana - 20 stycznia 2007 16:24    Edytuj Cytuj
up

Odpowiedzi jest na 92 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

CYKL PRIORYTETOWY : KLATA

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.