Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

CO WYBRAC..? siłownia czy aerobik

jamayka

Wysłana - 19 lipca 2008 17:29    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam serdecznie. prosze madre głowy o porade.moim celem jest pozbycie sie 13kg. obecnie waze 83kg,wz172,i niestety otyłosc brzuszna pas103 biodra104 teraz pytanie..jaki rodzaj treningu mam wybrac? czy siłownie czy aerobik?a moze jedno i drugie? ile razy w tygodniu mam cwiczyc zebym sie nie "wypaliła" ?pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 19 lipca 2008 17:34 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

wojtek90

Wysłana - 19 lipca 2008 17:34    Edytuj Cytuj
Witam, ja jestem dość młody stażem ( 7,5 miesiaca ) "siłaczem". I mogę Ci powiedzieć ze to i to napewno Ci da sporo! mi w wakacje waga spada chociaż jem 2 razy wiecej. Cwicze na siłowni 4 razy w tygodniu po 1,5h - według planu z strony Animal. Mniej jedz, pij dużo wody, i ćwicz na siłowni!. Do tego jakiś rowerek/bieg.
Oczywiście moje rady potraktuj z dużym dystansem, poczekaj lepiej aż jakiś PRAWDZIWY ekspert się wypowie :P

:)

kris4real

Wysłana - 19 lipca 2008 17:41    Edytuj Cytuj
1. NAJWAZNIEJSZE - DOBRA DIETA!
2. SILOWNIA np pon sr piatek
3. Aeroby wt czw

Najpierw zacznij od zmian w diecie , jak sie pogodzisz ze mc donald, lody i chipsy to przeszlosc, dawaj aeroby, jak sie przyzyczaisz do treningu i wydoilnosci dodaj silownie. Taka kombinacja wprowadzona z glowa i stopniowo pomoze Ci w spaleniu zbednych kg

jamayka

Wysłana - 19 lipca 2008 18:30    Edytuj Cytuj
dziekuje panowie bardzo.to moze pozwolicie ze przedstawie wam swój plan treningu ktory zostal stworzony do moich potrzeb,i do ktorego mam pewne obiekcje.to jest tening ogolny ze szczegolnym uwzglednieniem brzucha..:poniedz.iczwartek:1.rozgrzewka na cardio ok15min 2.klatkawyciskanie hankli na ławce 2ser.15pow 3.klatka-wyciskanie na maszynie 2ser.15pow 4.barki-stojac podnoszenie hankli przodem 2s.15p 5.barki-podciaganie drazka do brody 2s.15p 6.ramiona-prostowanie przedramion na wyciagu 2s.15p 7.brzuch spiecia lezac 2s.30p 8.brzuch-maszyna2s.30p 9.uda przod-maszyna 2s.15p 10.uda wewnetrzne-maszyna 2s.30p wtorek piatek:rozgrzewka..1.plecy-sciaganie drazka do klatki2ser.15pow 2.plecy-sciaganie drazka do karku 1ser.15pow 3.plecy-wiosłowanie w opadzie 2s.15p 4.plecy-sklony w tył na koziolku 2s.10p 5.ramiona-zginanie przedramion na wyciagu 2s.15p 6.brzuch-podciaganie nog do klatki 2s.30p 7.brzuch-maszyna2s.30p 8.posladki-wyciag 2s.15p 9.posladki-maszyna 1s.15p 10.uda tyl-maszyna2s.15p 11.uda zewnetrzne-maszyna2s.30p jakie jest wasze zdanie?

Ballantine

Wysłana - 19 lipca 2008 18:31    Edytuj Cytuj
J/w aeroby+trening (dieta najważniejsza, potem trening)
A i cardi się naj lepiej robi po treningu siłowym

Zmieniony przez - Ballantine w dniu 2008-07-19 18:32:30

"Que no me matara me fortalecera"

jamayka

Wysłana - 19 lipca 2008 18:38    Edytuj Cytuj
a..i jeszcze pare pytani..jak dobrac obciazenie jak długo na danym obciazeniu powinno sie cwiczyc? siegne w przyszłosc ..chodzi mi o postepy w treningu,,co sie zwiekrza ciezar? ilosc seri czy ilosc powtorzen...moze te pytania wydaja sie smieszne ale zrozumcie w tej dziedzinie jestem zielona

Asariah

Wysłana - 19 lipca 2008 19:25    Edytuj Cytuj
Zrób sobie trening ogólnorozwojowy FBW. Ćwicz 3 razy w tygodniu na siłowni. Używaj wolnych ciężarów, bo one wymagają włożenia więcej siłwy i więcej mięsni pracuje. Odnośnie ciężaru to jest to już kwestia intuicyjna. Jesteś na redukcji, więc nie szalej za bardzo z ciężarami, bo szybko się przetrenujesz. Rób 10-12 powtórzeń na serię. Ostatni seria musi być już ciężka do wykonania, to będzie oznaczało, że obciążenie jest dobrze dobrane.
Ja bym proponowała też dodać martwy ciąg i przysiady, bo te ćwiczenia najbardziej w kość dają i są bardzo dobre do spalania zbędnego tłuszczu.
Aha... I zamiast robienia nóg na maszynach rób właśnie te przysiady i martwe ciągi. Maszyny nie dadzą tyle. One są do ćwiczeń izolowanych, a Ty potrzebujesz wielostawowych ćwiczeń

Zmieniony przez - Asariah w dniu 2008-07-19 19:27:42

........ó?o...............ó?o.ó?ó?oó?o.ó?ó?ó?ó?o....ó?o..........

Mój dziennik: [http://www.sfd.pl/-t564195.html]

jamayka

Wysłana - 19 lipca 2008 20:22    Edytuj Cytuj
wielkie dzieki za poradya jesli chodzi o diete..czy przypadkiem 1000cal dziennie to nie bedzie za malo?jem 4 posilki dziennie ostatni o16tej, prace mam stojaca + ten trening około 2godz..hmm

madu24

Wysłana - 19 lipca 2008 20:49    Edytuj Cytuj
Masz Kobieto na tej stronie zebrane przez Skalara wszystkie posty dotyczące odchudzania i weź je przeczytaj No i na początek zapomnij o 1000 kalorii, głupiej już nie można

"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"

[http://*******/4b7r]

Asariah

Wysłana - 19 lipca 2008 22:48    Edytuj Cytuj
Conajmniej 1500 kcal. Jeśli byś nawet myślała, że jest bardzo bardzo dużo, to jedz wlaśnie tyle.
Poczytaj posty i ułóż menu wg 10 zasad żywieniowych i wrzuć tutaj tą dietę do oceny. Dodatkowo ściągnij sobie dziennik posiłków Vital-Maxa, bo on bardzo ułatwia ukłądanie menu. Aha i ustaw sobie manualnie ilość makroskładników na kg masy ciała :) Białka daj około 2 g/kg, a tłuszczu nie może być mniej niż 1 g/kg

........ó?o...............ó?o.ó?ó?oó?o.ó?ó?ó?ó?o....ó?o..........

Mój dziennik: [http://www.sfd.pl/-t564195.html]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

CO WYBRAC..? siłownia czy aerobik

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.