Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

CO JAK I ILE ........................................................................

Radziu32

Wysłana - 08 marca 2010 00:17    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam,prosze o podpowiedz na co mam zwracac uwage kupujac w sklepie ...na kalorie,tluszcz,weglowodany ? Obecnie jestem w fazie poczatkujacy,pracujacy nad faza zrzucenia tluszczu i pracujacy nad figurka a zwlascza nad brzuchem,lapki w miare umiesnione, staram sie kupowac mleko 0,0 lub 0,5 uzupelniam 3 x bialkiem serwatkowym, l-carnityna 4 tabl dziennie ,witaminki i BCAA ,czy powinnem dokupic weglowodanki bezposrednio po treningu ? Jesli bym wiedzial ile dziennie powinnem miec calori i ile ograniczyc tluszczu i weglo. to bym mogl sobie jakas dziete ulozycz.
Wspomne ze mam 178 cm. ,waga 93 kg.
Wyodrebnilem produkty z tluszczu na min. odrzuciclem fast foody i slodycze,trening na silowni 3 x w tyg.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 marca 2010 06:40 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 08 marca 2010 06:40    Edytuj Cytuj
[http://www.sfd.pl/temat365757] - Przemyślana redukcja
kalkulator żywieniowy znjdziesz na głównek stronie
Ekspert -

anubis84

Wysłana - 08 marca 2010 14:01    Edytuj Cytuj
Skorzystaj z dziennika posiłków vitalmaxa
Znawca -

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 08 marca 2010 14:05    Edytuj Cytuj
nie zawsze dobrze liczy...
Ekspert -

anubis84

Wysłana - 08 marca 2010 14:49    Edytuj Cytuj
Może nie ale najlepiej sprawdzić w 2 źródłach
http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html ten lepszy/dokładniejszy??
Znawca -

Radziu32

Wysłana - 09 marca 2010 00:09    Edytuj Cytuj
Ok,moi mili wiec poobliczałem sobie w programiku Vitalmax i wyszło mi ze przy moim treningu przy redukcji tkanki tł. dzienne zapotrzebowanie to:
Na kg. masy ciała:
Kalorie: 2336
Białko : 197,4 gr. 2,1
Tłuszcz: 122,2 gr. 1,3
Węglowodany: 112 1,2

Policzyłem programem " Twój Dietetyk " to co obecnie przez tydzień stosowałem w diecie dość skromnej(jajka,twarożek 0,0 tł. mleko,chleb czarny pełnoziarnisty)
Wyszło mi:

Kalorie: 1800 gr.
Białko: 220 gr. ( licząc z biłkiem serwatkowym,odrzywką)
Tłuszcz: 45 gr.
Węglowodany: 230 gr.

do tego codziennie:
3 x białko serwetkowe po 30 gr
witaminy multiple sport
BCAA (łącznie 10 tabl)
L-Carnityna (łącznie 800mg.)

Z czasem chce wzbogacić w obiadki w ciągu dnia gotowane na parze : (pierś z kurczaka,ryz,warzywka)

Z białkiem niby ok,tłuszczu wyszło bardzo mało ,martwic się czy czym mniej to dobrze ?
Węglowodanów wyszło nieco dużo ,czy należny dokupić Carbo i pic w czasie wysiłku ?

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 09 marca 2010 06:34    Edytuj Cytuj
JEŚLI CHCESZ ZRZUCAĆ FAT TROCHE MAŁO I TAK WYSZŁO O WW SIĘ NIE MARTW liczyć się cąłośc i tak a zapotrzebowanie jest duż mniejsze niż masz
dawaj tylko dobrej jakości ww
Skorzystaj z vitalmaxa tylko podwyższ białko aby lepiej zabezpieczyć mm do 2,5g pozdr
Ekspert -

Radziu32

Wysłana - 09 marca 2010 15:01    Edytuj Cytuj
Ok,białeczko podwyższę obiadkiem na parze w postaci np piersi z kurczaka ew. odżywka serwetkowa,a jeśli chodzi o tłuszcz to pozwolić sobie co nieco o podwyższenie czy ograniczyć do minimum ? i węglowodany jeśli dokupię w postaci napoju na siłownie to nie będzie wzrastać waga ? Po węglowodanach przecież tez się tyje .....

anubis84

Wysłana - 09 marca 2010 15:15    Edytuj Cytuj
zamiast carbo możesz zrobić cos takiego
Pół litra wody niegazowanej, do tego 30 gram glukozy (6 - 7% roztwór cukrów jest izotoniczny względem osocza krwi), do tego trochę cytryny i szczypta soli w celu dostarczenia do organizmu sodu. Tylko po treningu nie uzupełniaj już węgli
Znawca -

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 09 marca 2010 16:46    Edytuj Cytuj
dieta powinna być w twoim przypadku zbilansowana i nie powinno brakować w niej ani ww ani tłuszczy
Ekspert -

Radziu32

Wysłana - 09 marca 2010 18:10    Edytuj Cytuj
co do węglowodanów już zakupiłem właśnie Max Carb i będę stosował jako napój izotoniczny w trakcie siłowni.
Podsumowując całość porad wychodzi na to ze nie powinienem nic zmieniać tylko trzymać się przedziałów które mi program vitalmax wyliczył co do Kal,tł.,białka i weglo. ...... w takim razie nic nie zmieniać i tylko ćwiczyć ?

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

CO JAK I ILE ........................................................................

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.