dieta którą stosowałam: (i stosuję nadal)
śniadanie: płatki owsiane zalewm wrzątkiem na 5 min.potem dodaję łyzkę otrębów pszennych( błonnik,pomaga chudnąć),zarodki pszenne,łyżkę musli i jakieś owoce,np.maliny.
drugie śniadanie: dwie kromki czarnego pieczywa z masłem migdałowym,trochę dżemu,2plastry chudego białego sera
obiad: kawałek chudego mięsa,jakaś surówka,w dni treningowe ryba,zwykle kawał łososia,węglowodany złożone np.kromka czarnego chleba
podwieczorek: soczewica,albo fasolka,albo kanapka z chudą szynką lub z chudym serem białym,albo tuńczyk,albo wędzona chuda ryba np.flądra
kolacja: omlet z białek ubitych na sztywną pianę,do tego dodaję otręby zamiast mąki, można połozyć na wierzch owoce,ale o bardzo niskim indeksie glikemicznym, albo wasa z trzema plastrami chudej szynki, albo z rybką
przed samym snem: 2 łyżki odżywki białkowej zmiksowanej z 1/2 szklanki mleka + 1/2 szkl. wody
generalnie pilnuj żeby jeść w stałych odstępach czasu ok.2,5 godz.,mi czasem wychodzi aż 7 posiłków dziennie,późno chodzę spać...
http://www.zdrowezycie.pl/Interaktywne/kalkulator/Asp/WszystkieProdukty.asp tu możesz policzyć ile białka,weglowodanów i tłuszczy mają wszystkie składniki pożywienia. Jeśli trenujesz, staraj się spożywać ok 2 - 3g białka na kilogram ciała, w dni treningowe mozesz jeśc więcej węglowodanów i w ogóle większe posiłki.
ja wywaliłam ze swojej diety zupełnie: masło, cukier,słodycze,fast foody,mąkę.