Witam , ćwiczę JUDO 2-3 razy w tygodniu... Ćwiczę dopiero z miesiąc , ale chce już wprowadzić mój drugi styl uderzany tym razem. Co będzie lepsze???
1.Judo+Karate Kyokushin < trenowałem rok jak byłem mały :D > 2.Judo+MT <jeden z najlepszych w polsce klubów ale trener to ładny psychol! 3.Judo+KB/BJJ < Ciekawa opcja jak dla mnie ,proszę o pomoc lub wasze sugestie!
Kierował bym się kryteriami ilości osób w grupie bo czasami jest tak ze jak na 40 osob jest 1 trener to ciezko sie czegos nauczyc, oraz podejsciem samego trenera który często powinien "interweniowac" pokazując błędy.
na bartodziejach masz tez shotokan ciekawa alternatywa dla kogos w twoim wieku, wbrew pozorom calkiem kontaktowy ale moze drażnic cie kata.
Tak sie tez zastanawiam czy nie lepiej byc bardzo dobrym w jednej rzeczy? :) i na przykład wiecej czasu poswiecac judo.
1221163557000
Saida
Wysłana - 11 września 2008 22:18
Judoka,ja Ciebie kiedyś za te Twoje posty ubiję - i Ty wiesz,dlaczego
Stwórz sobie na razie styl "bazę",wyćwicz w nim pewne odruchy i potem dołączaj inne style. Jesteś młody,szybko się uczysz - pomyśl o dołączeniu czegoś za rok czy dwa.
a ze sportów bydgoskich mt/bjj będzie dobrym dołączeniem do judo - i tu już wybór należy do Ciebie,czy będziesz wolał uderzać czy macać się na dole.
J/w Stwórz system bazowy . Ja mysle sam za dwa lata przepisac się do Grapling kraków Na MMA, ale jeszcze dwa latka KB bo strasznie mi sie podoba i zechce w tym roku moze na zawodach wystartować no ale zobaczymy ;] A o" Grapling Kraków" słyszałem same dobre rzeczy .
1221171424000
xxjudokaxx
Wysłana - 12 września 2008 07:27
"Judoka,ja Ciebie kiedyś za te Twoje posty ubiję - i Ty wiesz,dlaczego
Stwórz sobie na razie styl "bazę",wyćwicz w nim pewne odruchy i potem dołączaj inne style. Jesteś młody,szybko się uczysz - pomyśl o dołączeniu czegoś za rok czy dwa.
a ze sportów bydgoskich mt/bjj będzie dobrym dołączeniem do judo - i tu już wybór należy do Ciebie,czy będziesz wolał uderzać czy macać się na dole. "
- Specjalnie napisałem w innym dziale żebyś nie widziała !! xD xD czemu ty zawsze za mną podróżujesz
~~~~Just Train~~~~
1221197243000
Saida
Wysłana - 12 września 2008 09:54
Ale ja czytuję też inne działy,nie tylko grappling
Trenuj na razie samo judo i do tego sie przykladaj, zeby szybko sie nauczyc podstaw, wtedy mozesz cos dodac. Jesli jednak juz sie uprzesz zeby laczyc, to tez zalezy jaki masz w tym cel.
Judo+bjj dalo by ci swietne warunki do startow w zawodach typu submission fighting - niedosc, ze rzucisz przeciwnika, to jeszcze bedziesz go umial go dobrze na ziemii poskladac.
Jesli oprocz ruzcania, chcesz tez umiec dobrze za***ać, to wybierz muay thai.
To juz kwestia tego, co Ci sie bardziej podoba.
Co do kyokushin, jesli nie jestes entuzjasta tego stylu, to sobie odpuść.
Ulubieni zawodnicy: Vitor Belfort, Hendo, Andrei Arlovski, Sokoudjou
1221223866000
MKD
Wysłana - 12 września 2008 22:32
najprostsza rada idz na mt i bjj zobacz co Ci sie bardziej spodoba i na tym zostan
ja bylem napalony na kb jak chcialem cos trenowac ale bardziej mi sie spodobal parter i poszedlem na mma i to byl z perspektywy czasu lepszy wybor
We gonna break
1221251553000
vtserafin
Wysłana - 13 września 2008 10:01
MKD dobrze gada (co mu się rzadko zdarza ale jednak