Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Buty koszykarskie a wyskok !!

lopoo

Wysłana - 13 lipca 2006 19:54    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Czy buty koszykarskie zwiększają wyskok?? albo w tym pomagają ??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 lipca 2006 21:14 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon

CENA: 69.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

Pavlo

Wysłana - 13 lipca 2006 21:14    Edytuj Cytuj
czytalem ze najlepsze do skakania sa ciasne twarde buty było w jakims poście tutaj. Generalnie buty wyskoku nie poprawia, but ma za zadanie amortyzacje przy lądowaniu no i wiadomo przyczepnosc, stabilizacja kostki itp itd.
Znawca -

4mario

Wysłana - 13 lipca 2006 21:24    Edytuj Cytuj
but nie zwiekszy wyskoku ale może pogorszyć:P
ja jak kupilem sobie do siaty buty mizuno o bardzo sztywnej podeszwie to grało i skakało mi sie w nich fatalnie,czulem sie jakis ociezaly
po jakims czasie wymienilem je na asicsy i w nich gra mi sie bardzo dobrze, zupelnie inaczej niz w mizunach

-Zibo-

Wysłana - 13 lipca 2006 21:49    Edytuj Cytuj
raczej duzo nie pomoga, ale wiadomo- w butach z targu za 50 zl to bedzie jednak dyskomfort ii bedzie sie gralo/skakalo gorzej

ii jednak buty za kostke to podstawa... przez moja glupote ( nie chcialo mi sie sznurowek wlozyc do butow) poszedlem na trening w niskich jakis starych and1 ii kostka skrecona, 3 tygodnie w szynie ii po miechu nawet truchtac nie moge jeszcze

girjewik

Wysłana - 13 lipca 2006 22:07    Edytuj Cytuj
zwiekszyc wyskoku niestety nie moga

za to za duze, zle dopasowane itd. moga go zmniejszyc

nie zdziwilbym sie jednak, gdyby ktos reklamowal buty jako zwiekszajace wyskok, w koncu zarobic trzeba

-Zibo-

Wysłana - 13 lipca 2006 22:31    Edytuj Cytuj
taak szczegolnie shoxy

"czy te sprezyny duzo wyskok poprawiaja??"

capus

Wysłana - 13 lipca 2006 22:42    Edytuj Cytuj
a ja powiem tak, ze buty wyskoku nie polepszaja, ale jak skaczesz w jakichs butach 100cm i zalozysz buty o podeszwie 2cm grubszej to juz skoczysz 102cm, a buty koszykarski przewaznie maja grubsze podeszwy. w przykladowych shoxach masz te "nibysprezyny", ktore za zadanie maja amortyzowac, ale sprawiaja, ze jestes "wyzszy" i wydaje sie ze wyzej skaczesz

pozdro

Pavlo

Wysłana - 13 lipca 2006 22:45    Edytuj Cytuj
ale taki but podejzewam tez wazy troche wiecej
Znawca -

capus

Wysłana - 13 lipca 2006 22:50    Edytuj Cytuj
przy obecnych materialach??
to beda niewielkie obciazenia(kilka gramow), a gdyby nawet to mozna zroic tak jak w shoxach sprezyny gdzie miedzy sprezynami jest duza przestrzen, ktora nic nie wazy

a jeszcze w necie gdzies widzialem wkladki do butów "springsoles" czy jakos tak, ktore rzekomo poprawiaja wyskok i szybkosc biegu, bo sa z czegos tam wykonane(chyba kalczuk, ale glowy nie dam bo juz nie pamietam). slyszeliscie o czyms takim i jak to rzeczywiscie wplywa na wyskok

pozdro

Pavlo

Wysłana - 13 lipca 2006 22:57    Edytuj Cytuj
W sumie masz racje, przemysl idzie na przod.
Znawca -

el nino

Wysłana - 13 lipca 2006 23:09    Edytuj Cytuj
Dobre buty to z dobrą ochroną stopy, stawu, odpowiednią amortyzacją i wagą mniejszą niż 250-300g

Jedyną rzeczą której powinniśmy się bać jest sam strach

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Buty koszykarskie a wyskok !!

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.