Witam! Chcę zainwestować w buty do biegania, przewidywana cena to 200zł ael jeśli warto zainwestować sto złotych w droższe, o wiele pożądniejsze buty, to wydam te trzy stówki. Ale ogólnie trzymajmy się tych 200zł:) Moim celem jest jedynie ochrona stawów, najbardziej chodzi mi o kolana, ale też w dużej części o inne "zginacze" nogi. Chciałbym też aby konfort biegania był w miarę dobry, ale jeśli biegałem w starych adidasach to nie mam się czego obawiać, że w takich przeznaczonych do tego sportu paputkach będzie gorszy:). I teraz pytanie się samo nasuwa...Co polecacie?
hey, ja na tym niebardzo znam, ale jesli chcesz żeby ktoś ci pomógł to pusisz podać kilka dodatkowych informacji. Waga, kilometraż miesięczny, rodzaj nawieszchni, ewentualne wady sstopy itd. itp. ect. :)
1151771196000
tur3o
Wysłana - 02 lipca 2006 03:03
Nnnno dobra! Więc ważę 72kg ale waga skaczę strasznie, zimą znów planuje robić masę(ok. 80kg). Nie wiem ile biegam miesięcznie ale zazwyaczaj jest to 30-60min. bieg 3-4x w tyg. + długa rozgrzewa biegowa. Sądzę, że w miarę możliwości będę wysłużał ten czas. No i mam kontuzję kolan:). Stopy i kolana prawidłowej budowy(nie ma płaskostopia itd.)
85%beton; 10% ścieżka leśna, 5% inne Ale mogę się przerzucić na sam asfalt:). Wsumie mógłbym też biegać w lasku, ale lasek jest tak mały że aby przebiec 10km musiałbym go 10razy obkrążyć, a to już nudne się staje po tygodniu:) Szukam butów na asfalt ogólnie
I jeszcze coś rzuciło mi sie w oczy... Piszesz, że masz kontuzje kolan, a chwile potem, że zazwyczaj biegasz po betonie. Jeśli niechcesz pogorszyć ich stanu daj sobie spokój z ulicą/chodnikiem i leć do lasu, nawet jeśli ma to być nudne.