Witam was mam do was wielką prośbe chciałbym się dowiedzieć jaka stacja telewizyjna transmituje na żywo mecze Budndesligi bo z tego co czytam to już polsat sport nie tansmituje z góry dzięki za porady pozdrawiam
ZKS Stal Rzeszów Dynovia Dynów Legia Warszawa 21.07 Już rok z SFD
Na polskim rynku działalność już niedługo rozpoczną trzy nowe stacje telewizyjne. Wszystkie muszą ostro walczyć o klienta. Na pewno nie pozostanie to bez wpływu na to, gdzie i za ile będą pokazywane mecze piłkarskie,a także inne dyscypliny sportowe. Nowe kanały to: węgierski Sportklub, TVP Sport oraz nie znana jeszcze z nazwy stacja TVN, która będzie pokazywała rozgrywki, do których prawa zakupiła ta telewizja. Dzięki nim jeszcze przybędzie dyscyplin i rozgrywek, które telewidzowie będą mogli śledzić na ekranach telewizorów.
Piłka nożna w polskich stacjach telewizyjnych: TVN: Liga Mistrzów (wszystkie mecze), magazyn Orange Ekstraklasy, bramki z Orange Ekstraklasy;
Polsat/Polsat Sport: piłkarskie ligi: holenderska, szkocka, angielska Coca-Cola Championship, Puchar UEFA, Puchar Polski, mecze wybranych klubów z Serie A i Serie B, retransmisje z kanałów klubowych, Puchar Ekstraklasy (w trakcie negocjacji), reprezentacje: Szkocji, Norwegii, Holandii i Irlandii;
Canal+: Orange Ekstraklasa (wszystkie mecze), piłkarskie ligi: francuska, angielska, włoska, hiszpańska (w trakcie negocjacji), Puchar Anglii, reprezentacja Anglii;
Eurosport: Liga Mistrzów (retransmisje po 24 h - w trakcie negocjacji), Puchar UEFA, Serie B, bramki z lig europejskich, skróty ze spotkań eliminacyjnych do Euro 2008;
TVP: Liga Mistrzów, Puchar UEFA, mecze Polski w eliminacjach do Euro 2008;
SportKlub: 1. i 2. Bundesliga, piłkarskie ligi: brazylijska, duńska, MLS (amerykańska), Copa Libertadores, archiwalne mecze ligi angielskiej.
!!!<<< ARSENAL LONDYN >>>!!! !! Pomyśl, jeśli potrafisz !!
Specjalista -
1155294389000
sooo
Wysłana - 11 sierpnia 2006 14:01
ale te kanały bedą dostepne na sieciach kablowych czy beda kodowane ??
1155297689000
-Baca-
Wysłana - 11 sierpnia 2006 14:05
TVN: wiadomo
Polsat/Polsat Sport: cyfrowy polsat i kablowki
Canal+: cyfra+
Eurosport: kablowki, cyfra+
TVP:
SportKlub: tu podobno jest taka sytuacja ze bedzie dostepny poprzez kablowki ale nie wiem czy wszytskie i pozniej ma wejsc do cyfry badz polsatu cyfrowego, nie wiem jeszcze dokładnie
1) ,,TVN - wiadomo" - czyli LM w TVN bedzie dostepna na kablowce ? 2) A ten Sport Klub to bedzie dostepny na kablówkach w woj. wielkopolskim np. w Koninie, kaliszu ?? bo ja mieszkam niedaleko tych miast i jakby tam było tu u mnie tez by było !
Zmieniony przez - sooo w dniu 2006-08-11 14:47:49
1155300166000
Dynovia
Wysłana - 11 sierpnia 2006 15:08
a na jakimś zagranicznym programie można poogądać Bundeslige jak tak to na jakim z góry dzięki za odpowiedz
!!!<<< ARSENAL LONDYN >>>!!! !! Pomyśl, jeśli potrafisz !!
Specjalista -
1155303387000
Dynovia
Wysłana - 11 sierpnia 2006 15:56
no bo lubię oglądac Bundeslige zawsze oglądałem na Polsat Sport a teraz tam nie ma a dzisiaj na dodatek taki fajny mecz Bayern Monachium - Borussia Dortmund pooglądał bym ale nie wiem na jakim kanale
1155304613000
-Baca-
Wysłana - 11 sierpnia 2006 16:24
mialem kiedys stronke na ktorej byly napisane mecze i na jakich kanalach dany mecz leci, ale po formacie nei znajde jej