Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Budowanie ciała u osób bardzo szczupłych- JAK??

tomcom

Wysłana - 29 września 2009 00:00    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam,
Sprawa nie dotyczy mnie, tylko mojej siostry. Ma 28lat, ok. 175cm wzrostu i waży około...45kg. Zawsze kompletnie olewała kwestię prawidłowego odżywiania i nabawiła się jakiś pomylonych nawyków żywieniowych, typu kawa kawa kawa, serki i jogurciki "light" chrupkie pieczywo i inne kompletne bzdury.
Teraz chce przytyć i prosi mnie o rade, a ja was.
Nie jest to łatwe, bo ona ma zupełnie spaczone pojęcie o ilości i jakości spożywanych posiłków. Moje pytania:

-jakie są prawidła wbudowywania pożywienia w tkankę, jak "wpompować" w nią więcej ciała ?
-Czy to tylko kwestia zbilansowanych posiłków b/c/t?
-jakie są mechanizmy wbudowywania białek?
- jak działają te wszystkie mechanizmy i zależności: np: b/c/t/pokarmy wysokie-niskieIG/insulina (coś niecoś kumam z biochemii i bardzo by mi pomogło też takie chemiczne ujęcie tematu)

Z góry dzięki,
pozdrawiam,
tomek

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 29 września 2009 00:05 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

tomcom

Wysłana - 29 września 2009 00:05    Edytuj Cytuj
p.s. wiem że to cholernie szeroki temat, ale jakiekolwiek wskazówki, albo odnośniki mile widziane!
dzieki

tygrum

Wysłana - 29 września 2009 01:02    Edytuj Cytuj
Proste - odżywianie na masę, dla ektomorfików, treningi na masę dla ektomorfików. Powpisuj to w różnych kombinacjach w wyszukiwarkę forumową i wyskoczy Ci pół tony informacji.

Witalij Kliczko na prezydenta Ukrainy !!!

makelroj

Wysłana - 29 września 2009 02:32    Edytuj Cytuj
siostra sama musi sobie pomóc, wiec ona powinna tu siedziec.

życie jest za krótkie żeby byc małym

[http://www.sfd.pl/Rola_t%C5%82uszczy_-_art_by_szoho-t185012.html]
Specjalista -

tomcom

Wysłana - 29 września 2009 17:16    Edytuj Cytuj
Dzięki!

Jendrek74

Wysłana - 01 października 2009 11:24    Edytuj Cytuj
Jeśli mogę doradzić, najprostsze jest jedzenie kanapek z kremem orzechowym i serem żółtym. Na tym robiłem masę w latach 90. Taki zestaw pomagał każdemu. A nie wymagał dużego zaangażowania w gotowanie i przyrządzanie.

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 01 października 2009 11:58    Edytuj Cytuj
jest to dział odżywianie i wstrzymaj się z dawaniem porad kremu orzechowego na masę
od lat 90 wiele się zmieniło... dietetyka idzie do przodu duzymi krokami ...
Ekspert -

Jendrek74

Wysłana - 01 października 2009 12:03    Edytuj Cytuj
To jest dziewczyna, nie zmieni stylu życia z dnia na dzień. Nie spędzi od razu 3/4 życia na przygotowywaniu potraw. I nie wyda fortuny na suplementy.
Masz coś do zaproponowania, czy chcesz tylko zwrócić uwagę tym co proponują.

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 01 października 2009 12:11    Edytuj Cytuj
http://www.sfd.pl/Diety_g%C5%82od%C3%B3wkowe_-_ca%C5%82a_prawda_o_nich.-t60467.html

mam wystarczy dać to siostrze ...
tym bardziej jeśli strała się odchudzać i nie jeśc słodyczy nie zacznie jeśc Ci z dnia na dzień masła orzechowego...
nikt nie mówi tu o żadnych suplemnetach, tylko o racjonalnej diecie i nie przetworzonych produktach..

JAK DZIECZYNA DALEJ BĘDZIE TAK POSTĘPOWAĆ POTRZEBNY NIE BĘDZIE DIETETYK TYLKO PSYCHOLOG A POTEM PSYCHIATRA .... wiem bo znam taki przypadek, więc pomagaj swojej siostrze i zadbaj by jadła zdrowo i racjonalnie
Ekspert -

Jendrek74

Wysłana - 01 października 2009 12:13    Edytuj Cytuj
I to mi się podoba.

tomcom

Wysłana - 01 października 2009 19:18    Edytuj Cytuj
Dzięki,
Jesli chodzi o te kanapki, to całkiem ciekawa sprawa. Na pewno taka wiedza nie zaszkodzi, sam skorzystam, bo też jestem ektomorfikiem, u nas to rodzinne ;)
Psychologów i psychiatrów już z siostrą przerabialiśmy, nic mądrego w zasadzie nie wnieśli, wnieśli tyle, że waga nadal taka sama.
Na szczęście wykluczyli anoreksję, bo tego się najbardziej obawialiśmy. Najważniejsze, że teraz chce przytyć. Jest w Australii, a tam sami lekarze-wałkonie, gówno wiedzą,i jeszcze trzeba za to sporo płacić...
Dzięki za pomoc

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Budowanie ciała u osób bardzo szczupłych- JAK??

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.