Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Breakdance - czy mogę ćwiczyć?

Riddicks

Wysłana - 06 lipca 2009 19:59    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam
nie byłem pewny czy tu zamieścić temat bo jestem nowy :P
a więc:
Panie i Panowie, mam 15 lat, 180cm wzrostu, 76kg wagi. Ćwiczę i jakąś siłę mam. Teraz pytanie:
Czy mój wzrost nie będzie mi przeszkadzał w trenowaniu Breakdance? Próbowałem coś tam ćwiczyć, umiem sprężynkę, stać na rękach przy ścianie bez problemu (cofać się od niej i wracać), bez ściany też zrobię parę kroków. Chodziłem też na zajęcia Breaka raz w tygodniu ostatnie pół roku. Miałem duże trudności z nauczeniem się stania na rękach, z fiflakiem w przód też mam trudności i jeszcze nie umiem.Dużo osób mi mówiło że jestem za wysoki. Ostatnio sam tak zacząłem myśleć bo ciężko jest. Np moi dwaj koledzy po 170cm każdy ćwiczą 2 miesiące więcej ode mnie, (i mają więcej siły) i już naprawdę dużo umieją, prawie dorównują nauczycielowi.

A więc czy wzrost będzie mi przeszkadzał w ćwiczeniu Breaka? Proszę o szczerą odp.

Pzdr

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 lipca 2009 22:29 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

lukione

Wysłana - 07 lipca 2009 22:29    Edytuj Cytuj
Chłopie, widziałem wyższych i chudszych co tańczyli tak elegancko, że słów mi brakowało. Proste, że możesz ćwiczyć. To sport dla każdego. Lepsze to od brania spray'a w łape i malowania po nowo ocieplonych budynkach albo narkotyzowania się. Trenuj ciężko.

akrolW

Wysłana - 09 lipca 2009 22:47    Edytuj Cytuj
ja tez mysle sie zapisac bo interesuje mnie to. Czy przy cwiczeniu na mase to nie przeszkadza?

mateusz-gr

Wysłana - 10 lipca 2009 18:34    Edytuj Cytuj
to zalezy czy zrobisz mase w szybkim tempie wtedy bedzie ciezko ci robic fiflaki itp bedziesz powolniejszy i bedziesz sie szybciej meczył :)

KAROL__

Wysłana - 10 lipca 2009 18:34    Edytuj  Cytuj
Kolego wzrost nie ma nic do tegoa jezeli twoi koledzy dorownuja nauczycielowi tzn ze macie cienkigo nauczyciela :P
Zgadza sie bedzie ci sie trudniej czegos nauczyc ale jak sie nauczysz bedzie to efektywniejsze ...dluzsze nogi robia swoje :)
Jak wytrwasz pierwszy rok tzn ze sie nadajesz i tyle :)
Pozdro

Www.SupplementsFactory.co.uk

Reading,Berkshire -Odzywki,diety itp.

KAROL__

Wysłana - 10 lipca 2009 18:36    Edytuj Cytuj
Mateusz to zalezy ile wazysz bo jak mi sie przytylo 20kg to troszkie ciezko niekture zeczy sie robi acz kolwiek daje rade ... choc zrezygnowalem z dalszego treningu

Riddicks

Wysłana - 10 lipca 2009 20:10    Edytuj Cytuj
hmmm... no nie powiem żeby nauczyciel słaby był bo drużyna w której jest to mistrze Polski czy coś takiego, ale on sam jak na 7 lat treningu to nie za dobrze... :P
w każdym razie dzięki wszystkim :)

KAROL__

Wysłana - 11 lipca 2009 13:37    Edytuj Cytuj
to teraz przeczytaj to co napisales i pomysl..... 7lat treningu jest w "mistrzowskiej ekipie" nie za dobrze.....:P
hmmmmmm zmien trenera albo ucz sie sam i zmien podejscie do tego sportu :)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Breakdance - czy mogę ćwiczyć?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.