Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
witam mam pytanie co do boldabolonu i krwi.. boldabolon powoduje ze krew jest gęsta czy to zle ze krew będzie gęsta ?? bo sam nie wiem. Czytałem jeden post i niektórzy chcą brac jakies specyfiki na rozrzedzenie krwi ...wiec nie wiem o co chodzi z tym. pozdro
Zgęstnienie krwi, jest spowodowane nadprodukcją hemoglobiny. Z jednej strony to dobrze jak się ma jej dużo, bo jest odpowiedzialna za transportowanie tlenu do komórek, międzyinnymi mięśniowych, co z kolei powoduje ich lepsze dotlenienie. A to oznacza lepszą pompę - więcej siły. Jednakże przesadna ilość hemoglobiny może w skrajnych przypadkach doprowadzić do zawału serca w skutek zakrzepów. Częste zjawisko w śród kolarzy, którzy stosowali doping w celu właśnie poprawienia wydolności.
1197581901000
4kolor
Wysłana - 14 grudnia 2007 00:59
boldek to nie epo czytałem, że pow. 800mg week(bez wałku ofc) wypada kontrolować hematokryt.
1197590380000
chirurg82
Wysłana - 14 grudnia 2007 11:27
pocwicz na boldku a zobaczysz co to jest podwyzszona gestosc krwi. rewelacja.
1197628061000
siwy V.S
Wysłana - 14 grudnia 2007 11:31
boldek git!pompa,apetyt,wyzylowanie i minimalna retencja wody!super srodek zeby dobrze wygladac na wakacje
1197628304000
t0nix
Wysłana - 14 grudnia 2007 11:47
siwy jak sie ma to co napisales do pytania autora?
me,myself and steroids
www.mwk-chelm.eu
Specjalista -
1197629240000
siwy V.S
Wysłana - 14 grudnia 2007 11:49
heh nie za bardzo na temat1ale przynajmniej bedzie wiedzial co go czeka
1197629366000
Sport_test
Wysłana - 14 grudnia 2007 14:49
pompa to po 2tyg. około sie zaczyna ale z wrażeń kumpli wynika że kozacka naprawde
Specjalista -
1197640175000
rev84
Wysłana - 09 czerwca 2010 12:25
Podbijam.
Co polecacie zamiast aspiryny na rozrzedzenie krwi? Mam hemoglobine na poziomie 18 z kawalkiem i przydaloby sie troszke to zbic. Kwestia jest taka, ze mam malego wrzoda na zoladku, przez co zarzucanie aspirynki mogloby go powiekszyc.
jezeli juz nie ma alternatywy to jaka ta aspiryne i w jakiej ilosci?
Z gory dzieki
Znawca -
1276079156000
Aras84
Wysłana - 09 czerwca 2010 13:46
acard
Ekspert -
1276083960000
rev84
Wysłana - 09 czerwca 2010 14:25
1 tab ed?
No wiec doczytalem, odpada. Niewskazane przy chorobie wrzodowej zoladka badz dwunastnicy.
Jakies inne sugestie?
Zmieniony przez - rev84 w dniu 2010-06-09 14:43:35