Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1102 razy
słowa kluczowe: bolące  achillesy 
Autor

Bolące Achillesy...

KamilRt

Wysłana - 11 lutego 2009 09:24    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam. Mam problem. Od dluzszego czasu bola mnie Achillesy perzy prawej nodze i lewej. Zaczelo sie to gdy pracowalem w warsztacie 10 godzin na nogach -0 siedzenia... Jesli dluzej pochodze to ból jest bardzo mocno. Gdy nacisne łapiac z obu stron stope takze boli. CZasem rano gdy wstane aż cięzko jest mi chodzic. Prosze o porady w tym temacie. Pzdrawiam.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 lutego 2009 13:19 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Matrix89

Wysłana - 11 lutego 2009 13:19    Edytuj Cytuj
spróbuj je cwiczyc razem ze stawem skokowym... rozciagaj całą łydke i rób okręzne ruchy stopą, cwicz góra dół i ruchy na boki, masuj... kilka minut rano i wieczorem albo w ciagu dnia jak masz ten dyskomfort nie zaszkodzi a jesli przyniesie ulge to bedziesz mógł sobie podziekowac... jesli nie przejdzie za tydzien to idz do lekarza...

przynajmniej ja bym tak próbował robic...

zdr.

Zmieniony przez - Matrix89 w dniu 2009-02-11 13:19:55

"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz,
kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę.
Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym,
napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider®

Piotr Zemł

Wysłana - 11 lutego 2009 15:28    Edytuj Cytuj
Poszukaj ma necie na temat strechingu mm trójglowego lydki i bedzie ok.

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -

Jeanette_

Wysłana - 12 lutego 2009 01:36    Edytuj Cytuj
jeśli jest stan zapalny - wtedy nie rozciągaj, tylko przykładaj lód. jeśli stanu zapalnego nie ma, wtedy rozciągaj delikatnie łydki (ćwiczenia znajdziesz w necie), najlepiej izometrycznie, bez żadnego szarpania, pogłębiania, lub zbyt krótkiego trzymania pozycji rozciągającej, też nic na siłę - nie do granicy bólu.

jeśli na przebiegu ścięgien wyczuwasz jakieś nierówności lub zgrubienia, raczej wybierz się do lekarza - niekoniecznie musi to oznaczać np. naderwania, znacznie częściej przy dłużej trwającym/ zaniedbanym stanie zapalnym robią się na przebiegu ścięgna zgrubienia, nierówności, itp. oznacza to jednak, że trzeba trochę konkretniej się za to zabrać, niż tylko traktując odpoczynkiem i ewentualnie lodem w przypadku obrzęku, przynajmniej jeśli myślisz o jakimś uprawianiu sportu.

a, i polecam wkładki pod piętę.

...Only thing to do is jump over the moon...

poziomka00

Wysłana - 16 lutego 2009 21:19    Edytuj Cytuj
A ja nie polecam wkładek pod pięty bo skaracają ścięgno i po wyciągnięciu stopy z buta z wkładką może być jeszcze gorzej. Może się coś dzieje przy przyczepie ścięgna do guza piętowego. Proponuje skontrolować pozycje w jakiej siedzisz - czy masz stopy pod stołkiem czy wyciągnięte w przód. Proponuję by one stały na podzeszwach w takiej pozycji by między udem a podudziem był kąt 90 stopni. :)

Ilona

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Bolące Achillesy...

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.