Wysłana - 24 października 2006 00:05 Przeniesiony przez Marcin_VB z działu 'Uderzane'.
Sprawdź swoje BMI
Wiatam , a wiec mam pytanie ktore pewnie wyda wam sie glupie , ale chcial bym sie nauczyc malutkich podstaw boksu tzn. jak poprawnie wyprowadzic cios itp. ale nie mam zabardzo czasu na trening tzn. znajde go ,ale tylko przez 1 do 3 miesiecy czy w ogole jest sens ? oraz czy moze mi ktos polecic do tego celu jakis klub z warszawy? z gory dzieki!(w przyszlosci zamierzam zaczac regularnie trenowac jak tylko znajde czas a jak narazie chcial bym zobaczyc jak wyglada trening i poznac podstawy)
No coż... wiekszosc ludzi odpowie ci pewnie, ze zawsze jest sens, i to chyba prawda. Potrenujesz, moze cię wciągnie, i za jakiś czas do tego wrocisz. Nie pojdziesz na trening, po pewnym czasie dojda dodatkowe obowiązki, osłabnie zapał i nic z tego nie będzie. Jeżeli chodzi o opanowanie podstaw, to nie wydaje mi się, zebyś przez 1-3 miesiecy się czegoś nauczył, a jedynie będzie ci się wydawało, ze coś potrafisz.
Tak to już w życiu bywa.. raz pęka serce, raz prezerwatywa :D
1161641807000
.faza.
Wysłana - 24 października 2006 00:30
Ok ,ale nie wymagam wiele chodzi o podstawowe prawidlowe wykonywanie ciosu i MINIMALNE podstawy takie jak najprostrzy unik.
Nie zamierzam nikogo byc chce tylko zobaczyc jak to wyglada w praktyce i czegos sie nauczyc.
1161642627000
kot Behemo
Wysłana - 24 października 2006 10:09
to jeszcze pytanie ile w ciagu tych 3 miesiecy mozesz poswiecic czasu ???
bo jesli 2 x 1h/tydz. to odpusc sobie ....
jesli troche wiecej np. min. 3 x 1,5-2 h//tydz.. to po 3 miesiacach MOZE:
- opanujesz postawe - bedziesz mial lepsza kondycje - bedziesz mial pewne (blade) pojecie o gardzie - dobre wyprowadzanie ciosow czyli ni mniej ni wiecej technika pozostanie w sferze marzen ....
Mysle, ze dla tych dwoch pierwszych rzeczy warto.
...Ale w końcu czym jest ból? Tylko reakcją neuronów. Chemicznym fenomenem, który zachodzi w naszym mózgu... doznaniem, iluzją... /M. Piotrowski/
1161677351000
Pjetja7
Wysłana - 24 października 2006 16:01
Malo czasu ale jesli pojdziesz do klubu typowego bokserskiego a nie jakias tam samoobrone kravke kickboxing czy tez MT to po 3 miesiacach troche Ci zostanie techniki Nie mowie ze te pozostale style sa zle bo rowniez maja zalety ale najlepszej czystej techniki nauczysz sie na boksie gdyz nie ma tam rozciagania ani zadnych technik noznych oczywicie a co za tym idzie wiecej treningu jest poswieconego na lapy. Ja mam porownanie boksu z kickiem i MT bo troche czasu trenowalem te style wiec widze duuuza roznice w technikach recznych. Pozdro