dzieki SOG za pomoc ! a ty juz miales robione takie testy? ; ]
1259418323000
The-Reaper
Wysłana - 28 listopada 2009 15:30
No raczej każdy kto walczył, miał takie testy Według mnie te badania to troche głupota Ja np badania robiłem prawie pół roku, bo lekarz przyjeżdżał raz na 2 tygodnie i przyjmował po 3 osoby... zanim nadeszła moja kolej nieźle się naczekałem.
Najważniejsze to przejść neurologia i EEG,bo reszta to pikuś.
Czasami lekarz sportowy zleca jeszcze badania u okulisty i wysyła cię na morfologię ,ale to zależy już od lekarza.
How much can you know about yourself if you've never been in a fight?
1259419785000
chea
Wysłana - 28 listopada 2009 18:29
idziesz do sportowego i on kieruje na: EKG, neurolog, okulista, otalaryngolog, dentysta, OB, mocz, morfologia. Od neurologa dostajesz skierowanie na EEG, radze isc najpierw do niego wlasnie bo na EEG czeka sie najdluzej.
co pol roku masz kontrolne wazenie i mierzenie u sportowego, co roku morfologie mocz, OB i EKG, a co dwa lata powtarzasz wszystkie badania.
to kiedy pojedziesz na zawody (i czy wogole pojedziesz) zalezy od tego jak szybko bedziesz postepy robil. najczesciej po 10 - 12 miesiacach treningu 3x w tygodniu zawodnik ma opanowane podstawy boksu i moze brac udzial np w turniejach pierwszego kroku etc.
1259429399000
komarowa
Wysłana - 28 listopada 2009 19:27
Aha dzieki Chea sga nie moge juz dac:[ a Ty juz na zawodach byles? a jak pierwszy raz na zawody pojde to sa turnieje jak mowisz pierwszego kroku ze sa ci co 1 raz ida czy jak ?
1259432820000
chea
Wysłana - 28 listopada 2009 20:33
ja juz troche startuje ;)
organizowane sa turnieje w ktorych jest limit tak, ze zawodnicy majacy np wiecej niz 10 walk nie moga w nich startowac. na poczatek start w takich turniejach to naprawde dobry pomysl, bo nabierasz tam doswiadczenia.
z jakich okolic jestes?
1259436792000
radosny021
Wysłana - 28 listopada 2009 21:48
A na te badania sportowe jak się idzie trzeba mieć jakieś skierowanie z klubu co się trenuje itp Czy nie trzeba? I na te badania trzeba iść już z jakimiś wcześniejszymi (morfologia itp) czy po prostu tam się idzie i oni już dają skierowania na tego neurologa okulistę itp? I jeszcze chciałem się spytać jak już dadzą skierowanie na to ekg EEG to idzie się odrazu czy trzeba jakiś czas czekać?