A więc tak, w moich okolicach nei ma żadnego kluby Kickboxingu, a bardzo chciałbym ćwiczyć. Mam zamiar kupić worek, ale każdy pisze że nabawie się złych nawyków. Nie wiem o co chodzi, jakie to nawyki? Robiłbym wszytsko tak jak w tutorialach np. na youtube... Czy jest taki sens? Proszę o odpowiedź
nie ma sensu idz na sekcje jakos, to glupota takie walenie idz na silke wobec tego..
Ignorante juris nocet
1260559363000
Maaziulek
Wysłana - 11 grudnia 2009 20:29
Nie mam jak iść na sekcje, bo w moich okolicach tylko karate jest (ale jest słabo ;( ) no ale na pałe nie będe walił tylko jakieś kombinacje kopnięć i uderzeń.
1260559775000
tokz
Wysłana - 11 grudnia 2009 20:40
Niech Ci ktoś może pokaże jak powinieneś to wykonywać - ale jakiś człowiek siedzący w temacie a nie tak jak Ty na YouTubie ;)
1260560426000
Maaziulek
Wysłana - 11 grudnia 2009 20:57
Tylko właśnie problem w tym, że nie ma mi kto pokazać... A ja bardzo chciałbym się uczyć KB/MMA/MT ;// Najbardziej KB mnie interesuje. Kupiłbym worek, popracowal nad technika, pozniej boksowal, kopał itp.
te zle nawyki to np. opuszczanie rak po ciosach. Z troche obitym bokserem masz male szanse wtedy.
1260573138000
Lady M www.fight24.pl
Wysłana - 12 grudnia 2009 09:56
jakie te złe nawyki? niepoprawna technika (to da sie skorygować tylko przez kogoś stojącego z boku), opuszczanie rąk, nie skręcanie bioder i ciała przy ciosie, cepowanie itd
"No matter your goal, achieving it always starts with belief - do not underestimate the strength within."
pozwolcie ze dodam cos od sieibie tez ;] te zle nawyki to to brak dokladania barku , zle wyczucie dystansu przy uderzeniach , ruchy ktore ciagle nieswiadomie powtarzasz wkolo , brak rotacji , zla praca nog itp itd .. wiec uczyc sie samemu nie ma siensu moze ci sie wydawac ze robisz dobrze a bedziesz robic cos zle , kazdy robi bledy ktorych nie widzi i tylko doswiadczona osoba jest w stanie nam je wskazac . ludzie ktorzy trenuja nawet 4 lata czy dluzej robia bledy
" a w oczach tryskających męstwem, krył każdy zimną grozę..."
1260610131000
bokser7393
Wysłana - 12 grudnia 2009 16:39
Było wałkowane chyba z milion razy. Poczytaj trochę.