Pytanie: "czy warto?", zadawać nie warto- że tak zarymuję. Ale na poważnie sport to zdrowie, a bieganie to w ogóle. Dlatego, zawsze warto trenować.
I przyznam Ci, że ja właśnie zacząłem w miarę poważnie trenować w wieku 16 lat. Teraz mam 17 lat, w maju zawody i zobaczę czy wyjdzie. I ja też nie trenowałem nic, tyle że.. no właśnie. Często niektórzy mówią że nie trenowali ale w rzeczywistości słabszy trening się nieświadomie robi. Np. grając w piłkę czy inny sport. Ja dużo grałem w piłkę i robiłem wiele zrywów i teraz trenuje pod sprinty. Więc wiesz, jeżeli coś tam biegałeś to zawsze dobrze wpłynęło. Ale na pewno jeżeli robisz coś dobrze bez specjalistycznego treningu to coś jest na rzeczy. A dalej wiele zależy jaki masz potencjał, a w zawodowstwie jaką masz głowę itp. Moim zdaniem to nikt Ci w necie dobrze nie powie na co Cię stać, bo skąd niby. Najlepiej właśnie, gdyby ocenił ktoś kto widzi. Ale jedno jest pewno, wiek 16 lat to nie jest zbyt późno. Więc zamiast się zastanawiać to lepiej ostro zapieprzać

i zobaczyć co wyjdzie.