Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Bieganie po treningu.

SzzychAa

Wysłana - 11 lutego 2010 20:54    Edytuj  Cytuj
Ok. To juz wszytko wiem :)

prawie. jeszcze jedno ostatnie pytanie:
Czy podcza biegania, moge robic przerwy?

Rothen

Wysłana - 11 lutego 2010 23:46    Edytuj Cytuj
O ile kondycja pozwala to nie rób.

O ile kondycja nie pozwala to rób. Z czasem dojdziesz do wprawy i nie będą one potrzebne. Walcz

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

SzzychAa

Wysłana - 12 lutego 2010 00:56    Edytuj Cytuj
To juz teraz wiem wszytko.

Wielkie dzięki za pomoc!

SzzychAa

Wysłana - 15 lutego 2010 19:53    Edytuj Cytuj
Kuurdeee... dzis w szatni przed w-f poslizgnelem sie i znowu stanelem krzywo i kostka mi spuchla, ale moge chodzic. (znowu, bo w sylwestra bylo to samo, z tym, ze duzo gorzej, nawet chodzic nie moglem, wizyta w szipatalu i tydzien siedzienia)

Jutro mialem walsnie zaczac biegac :/ Sproboje, ale wątpie ze noga da rade.
I teraz pytanie: Czy są jakies aeroby(maszyny) ktore, mozliwnie jak najmniej wykorzystuja staw skokowy/kostke?

Widzialem taką masyzne na silowni, takie cos jak bieganie na nartach :] wchodzisz na to ruszasz nogami i rekami i biegasz. Ruch jest jak na rowerze,- stopa ciągle przylega do podloza, wiec kostka beezie spokojna,- z tym ze ruch jest wykonywany w tyl i przod pod lekkim skosem.

Niewiem jak to dokladniej opisac :}

Hubert81

Wysłana - 15 lutego 2010 21:45    Edytuj Cytuj

Chodzi Ci o orbitrek?

http://www.independentshopping.ie/productimages2010/1319_Orbitrek.jpg

Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2010-02-15 21:47:22

Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2010-02-15 21:48:01

Trening bez nóg jest jak seks bez partnerki.
Mój dziennik:
[http://www.sfd.pl/-t826701.html]
Ekspert -

SzzychAa

Wysłana - 15 lutego 2010 22:05    Edytuj Cytuj
Ooo takie cos, dokladnie

Edit:
Wrcoilem z treningu, strasznie wyczeprujacy byl sam trening a jeszcze plus bieganie biegalem tylklo 15 minut ... ale bede co trening zwiekszal o 5minut az dojde do 30/40.
Dalem rade z ta noga biegac normalnie

Zmieniony przez - SzzychAa w dniu 2010-02-16 19:02:46

WT_PL

Wysłana - 18 lutego 2010 15:10    Edytuj Cytuj
aeroby bezpośrednio przed treningiem oraz po nim nie są dobrym rozwiązaniem,
należy robić je oddzielnie, odstęp przynajmniej kilku godzin, najlepiej rano przed jedzeniem

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 18 lutego 2010 16:46    Edytuj Cytuj
...że przed to rozumiem, ale dlaczego po?

mamrównież, ze pisząc "rano, przed jedzeniem" nie masz na mysli na pusty żoładek; w przeciwnym razie należy sie spodziewac wiekszych szkód niz korzyści...

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

WT_PL

Wysłana - 19 lutego 2010 10:53    Edytuj Cytuj
Mówię o osobach, które biegając (robiąc aeroby) jednocześnie ćwiczą siłowo i oprócz poprawienia wytrzymałości, spalenia tłuszczu, chcą zachować masę mięśniową.
Jeżeli biegamy przed treningiem, w trakcie treningu i po nim organizm ma problemy aby wejść w stan anaboliczny, a o to przecież nam chodzi.
Natomiast jeżeli biegamy po treningu niejako marnujemy to co uzyskaliśmy, spalamy mięśnie, organizm zaczyna wchodzić w stan kataboliczny i tego też nie chcemy.
Biegamy na pusty żołądek, bez żadnych zagrożeń, bierzemy glutaminę i BCAA przed, w trakcie i po vitargo i jest OK, później dobry posiłek

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 19 lutego 2010 16:42    Edytuj Cytuj
ja jednak nie sądze aby dobrze i rozważnie wykonane aeroby[po treningu siłowym] miały wpływ na spowolnienie regeneracji; jesli ktoś czuje taka niepewmnośc to można zastosować postepowanie jak przed aerobami porannymi; bcaa, glutamina.

przed siłowym treningiwem oczywiście odpada, podobnie jak na zupelnie pusty żoladek.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 6 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Bieganie po treningu.

Strony:  pierwsza  1  2  3  5  6   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.