Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Bieganie - spalanie tkanki

13o13eY

Wysłana - 03 sierpnia 2010 23:54    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam! Mam pytanie odnośnie spalania tkanki tłuszczowej. Dorwałem jakis stary numer Men'sHealth i przeczytalem ze sekret budowy muskulatury przez bieganie tkwi w jego intensywności, a nie długości i ze starczy 15min. Jest tu rozpisany tygodniowy trening z 3 i 6 dniem wolny. Wyglada to tak:

1 dzien -> Generator mocy -> Truchtem 6min rozgrzewka. Potem sprint przez 20sek. i 10sek. odpoczynku w miejscu, powtórz taki cykl 8 razy.

2 dzien -> Izolator ABS -> Rozgrzewka to marsz przez kilka minut. Potem 100m sprint na maxa i 300m truchtem, powtórzyć to 5razy

3 dzien -> WOLNE

4 dzien -> Stymulator mięśni -> Rozgrzewka. Potem 10sek. sprint pod górke, nawrót i 30sek. truchtem w dół. Powtórzyć to 15 razy

5 dzień -> Wzmacniacz siły -> ROzgrzewka. Potem 30sek. sprint, 4min wykonuj pompki, brzuszki lub rozciąganie ale tak zebyś miał siłe jeszcze na 4 takie cykle (w sumie 5 wszystkich)

6 dzień -> WOLNE

7 dzień -> Regulator -> 50-60min. spokojnego biegania

teraz WRESZCIE moje pytanie, kazdy trening poza ostatnim trwa max 15min. gdzie ta reguła że człowiek zaczyna spalać tłuszcz po 20min. biegu tak jak czytalem o tym 2 lata temu?

Dodam, że mam problem tego typu, że są mięśnie ale za tkanka tluszczowa... Trzeba je teraz odsłonić...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 sierpnia 2010 08:54 
W większości przypadków polecamy:

Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

akneraj

Wysłana - 04 sierpnia 2010 08:54    Edytuj Cytuj
To są tzw inetrwały, poczytaj troche o nich.
Trening długi nie oznacza wcale bardziej intensywny. Zauważ, że puls może skakac w przedziale od np.100 do maxHr, intensywność się zmienia, organizm nie jest w stanie się przyzwyczaić do nagłej zmiany tętna. Przez co spalanie tkanki tłuszczowej jest efektywniejsze. Natomiast przy aerobach masz mniej wiecej tę samą intensywność, by zacząć spalać tkankę tłusczową wymaga się dłużeszego treningu aerobowego.
Znawca -

13o13eY

Wysłana - 04 sierpnia 2010 11:22    Edytuj Cytuj
Mam rozumieć, że intensywem spale podobna ilosc tkanki co dlugim aerobem? A jesli dobre pamietam to czytalem, ze intensywem spale nawet wiecej ;o

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Bieganie - spalanie tkanki

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.