Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
Witam! Mam pytanie odnośnie spalania tkanki tłuszczowej. Dorwałem jakis stary numer Men'sHealth i przeczytalem ze sekret budowy muskulatury przez bieganie tkwi w jego intensywności, a nie długości i ze starczy 15min. Jest tu rozpisany tygodniowy trening z 3 i 6 dniem wolny. Wyglada to tak:
1 dzien -> Generator mocy -> Truchtem 6min rozgrzewka. Potem sprint przez 20sek. i 10sek. odpoczynku w miejscu, powtórz taki cykl 8 razy.
2 dzien -> Izolator ABS -> Rozgrzewka to marsz przez kilka minut. Potem 100m sprint na maxa i 300m truchtem, powtórzyć to 5razy
3 dzien -> WOLNE
4 dzien -> Stymulator mięśni -> Rozgrzewka. Potem 10sek. sprint pod górke, nawrót i 30sek. truchtem w dół. Powtórzyć to 15 razy
5 dzień -> Wzmacniacz siły -> ROzgrzewka. Potem 30sek. sprint, 4min wykonuj pompki, brzuszki lub rozciąganie ale tak zebyś miał siłe jeszcze na 4 takie cykle (w sumie 5 wszystkich)
6 dzień -> WOLNE
7 dzień -> Regulator -> 50-60min. spokojnego biegania
teraz WRESZCIE moje pytanie, kazdy trening poza ostatnim trwa max 15min. gdzie ta reguła że człowiek zaczyna spalać tłuszcz po 20min. biegu tak jak czytalem o tym 2 lata temu?
Dodam, że mam problem tego typu, że są mięśnie ale za tkanka tluszczowa... Trzeba je teraz odsłonić...