Temat został odczytany 9991 razy

Białko w fasoli. Ile i jakiej jakości?

zgłoś naruszenie
  • Anonim
  • Pochwały:
  • Nagany:

Witam! Co sądzicie o białku zawartym w białej fasoli jako jego źródła. Czy ktos wie ile jest w 100 g?
Pozdrawiam
1077652127000
Polecamy zaufać naszym specjalistom, dobierając plan treningowy, plan odżywiania czy suplementację, potrzebujesz indywidualnego podejścia. Poproś o przygotowanie planu dla Ciebie http://potreningu.pl/plany. Profesjonalny, kompletny plan: diety + treningi + suplementacja, już od 149 69
zgłoś naruszenie
  • Khaine
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 2757
  • Wiek: 34 lat
  • Na forum: 13 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 14025
  • Trenuje: z 5 bedzie lacznie
http://www.optymalni-centrum.com/tabele_btw.htm


Białko w fasoli jest niepelnowartościowe i nalezy uzupełnić aminogram o brakujące aminokwasy np łącząc fasolę z białkiem zwierzęcym.
Pray for peace, train for war.
1077652592000
zgłoś naruszenie
  • Anonim
  • Pochwały:
  • Nagany:
bo chodzi mi o to ze fasola jest zaj... tania, przykladowo puszka 400g w Leclercu kosztuje ok 1zl. Chcialem polaczyc to z bialkiem miesa z piersi indyka. Jak uwazasz takie polaczenie bedzie sie sprawdzac? Oczywiscie dolącze do tego mleko i jaja
pozdr
1077653178000
zgłoś naruszenie
  • Khaine
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 2757
  • Wiek: 34 lat
  • Na forum: 13 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 14025
  • Trenuje: z 5 bedzie lacznie
Najważniejsze jest by był komplet aminokwasów egzogennych, jeżeli będziesz łączył tak jak piszesz to fasola jak najbardziej jest ok.

Ale prędko Ci się przeje jak będziesz ją zbyt często jadł
Pray for peace, train for war.
1077653536000