Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Białko - alergia, co moge, a czego nie?

acura

Wysłana - 18 listopada 2005 18:29    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, mam helicobacter-pylori, jest to mozna nazwac pewnego rodzaju bakteria zoladka, ktora to powoduje u mnie alergie na bialko zawarte m.in. w miesie wolowym, mleku, serze bialym oraz zoltym, jajku, smietanie etc.
Kieruje pytanie do was, specjalistow od zywienia, co moge brac na mase, bo moge wnioskowac ze kupienie i branie bialka mija sie z celem w moim przypadku, owa bakteria powodowala u mnie problemy zdrowotne z oczami oraz z nerkami, owa alergia nie dawala o sobie znaku od ok 4-5 lat, aczkolwiek jestem pod stala mniej wiecej raz na pol roku kontrola u okulisty ktory to stwierdza brak jakichkolwiek zmian w organizmie, czy pomimo tego nie powinienem brac bialka ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 listopada 2005 18:49 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

pacjent16

Wysłana - 18 listopada 2005 18:49    Edytuj Cytuj
Absolutnie nie powinieneś jeść białka i niestety z twoich ćwiczeń nic raczej nie będzie niestety PZDR

Rothen

Wysłana - 18 listopada 2005 21:14    Edytuj Cytuj
zdrowie najważniesze odpuść sobie jedzenie białka w ilościach 2gramy na kilogram masy ciała....niestety kulturystyka nie była ci przeznaczona

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

acura

Wysłana - 18 listopada 2005 23:27    Edytuj Cytuj
hmmm moze chociaz kreatyna, hmb cokolwiek bym mial forme i jakos to wygladalo, troche juz chodze na silke, "jakos tam" wygladam waze 90 kg, planuje przy pomocy jakiegos fat burnera i innych dodatkow jakos sie "odtluscic"

Sachem

Wysłana - 19 listopada 2005 00:52    Edytuj Cytuj
jesli nie mozesz jesc bialka zwierzecego to zadania masz MOCNO utrudnione. ale wszystko da sie zrobic - musisz sie po prostu nauczyc tak komponowac posilki zeby uzyskac pelen zestaw aminokwasow. np. zboza + warzywa straczkowe

[http://www.smoczyjezdzcy.pl] - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
Ekspert -

zakrześ

Wysłana - 19 listopada 2005 07:26    Edytuj Cytuj
czy to jest wyleczalne ? a co z rybami ?
pozostaje tylko łączenie rożnych białek roślinnych

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

acura

Wysłana - 19 listopada 2005 10:17    Edytuj Cytuj
hmmm raczej nie da sie tego wyleczyc, ale poprzez diete mozna to "uspic", oczywiscie ryby moge jak najbardziej, to moglibyscie mi cos poradzic poza bialkiem co mi nie zaszkodzi ?

Rothen

Wysłana - 19 listopada 2005 10:25    Edytuj Cytuj
no jak ryby możesz to nie widze problemu z dostarczeniem białka

makrela , śledzie , tuńczyki z puszki w sosie własnym, halibuty , pikingi
najlepiej żeby były to ryby mórz półnoscnych

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 19 listopada 2005 10:50    Edytuj Cytuj
Myslalem ze ona powoduje tylko wrzody.

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

patentus

Wysłana - 17 kwietnia 2007 11:45    Edytuj Cytuj
hmm te (wybacz za wyrażenie) robaki u ciebie w brzuchu nie tolerują wszystkich rodzajów białek??

ryby- tuńczyk ma sporo białka, białko sojowe, coś się chyba dla ciebie znajdzie

p.s sam mam alergię i musze uważać co jem też musze omijać mleko i jajka, niektóre rodzaje mięs. życzę ci zdrowia kolego i przyjemności z ćwiczeń.

stachers

Wysłana - 17 kwietnia 2007 12:06    Edytuj Cytuj
Skoro tolerujesz biało pochodzenie roślinnego to spróbuj z soją. Jest ona bardzo bogara w białko. Mozna z niej przyządzac np kotleciki sojowe. Jest ziarno soi które po zmieleniu mozna dodawac do innych potraw. Z ziarna soi można ugotowac zupe. Jest także mleko sojowe, bardzo bogate w proteiny, jednak smakuje jak pomyje, no i kartonik 0,5 l kosztuje ok. 5 zl więc do najtańszych nie nalezy....
no to tyle pzdr.
poza tym jak na rośliny bogata w biało jest fasola :)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Białko - alergia, co moge, a czego nie?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.