Wysłana - 10 sierpnia 2004 22:34 Przeniesiony przez jogger z działu 'Fitness'.
Sprawdź swoje BMI
witam mam do was pytanie moze miał ktos cos podobnego a mianowice: zrobiły mi sie białem plamy na twarzy takie okrągłe które nie potafie opalic pierw miałem z jednej strony potem zrobiły mi sie z drugiej śmiesznie to wyglada jak ktos cos podobnego dostał niech odpowie narqa
plamy sie robia od braku pigmentu .skora nie nastarcza z produkcja jego.musisz wpieprzac duzo marchewek lub soczkow z niej.
<<<<<możecie mnie zabić ale dla mnie tylko liczy sie ARKA GDYNIA>>>>>
1092171677000
SFD
Wysłana - 10 sierpnia 2004 23:04
ale jak chodziłem na solarke wczesniej ich nie miałem teraz smiesznie to wyglada bo zrobiły mi sie dzisiaj takie białem plamy a reszta opalona
1092171864000
lord-lewy
Wysłana - 11 sierpnia 2004 19:46
Masz stary bielactwo, bron boze nie opalaj tych plam, wogule unikaj slonca, bo ci sie to rozniesie po calej twarzy, i z tego co wiem to tych plam nie da sie w zaden sposob usunac, bo mam to samo, naszczescie nie na twarzy, Idź do dermatologa
Lewy
1092246401000
bienias
Wysłana - 12 sierpnia 2004 20:56
moze to byc bielactwo lub jakiegos rodzaju znamie.moj kumpel na twarzy cos w tym stylu ma tyle ze zamiast bialych to ma ziemne takie qrewsko opalone plamy
<<<<<możecie mnie zabić ale dla mnie tylko liczy sie ARKA GDYNIA>>>>>
1092336994000
Termitek
Wysłana - 12 sierpnia 2004 22:25
te "opalone plamy" to sa przebarwienia - efekt przedawkowania opalania, a takze wrażliwości na slonce /niektorzy sa na nie bardziej podatni niz inni/ Nie jest sie ich latwo pozbyc
Natomiast z tymi białymi to do dermatologa jak najszybciej. Jesli to bielactwo to szczerze wspolczuje :-/
1092342355000
SFD
Wysłana - 12 sierpnia 2004 22:34
ma moze ktos jakies info na temat bielactwa szukałem w necie ale nie potrafie znalesc
Cześć!!! Ja też mam bielactwo i nie mam tego tylko na twarzy ale również na rękach nogach... To nie jest nic fajnego Ale nie martw się Ty pewnie przesadziłeś z opalaniem na solarium... oby!!! Podaję stronkę o bielactwie, tam są fajne artykuły i można się dużo dowiedzieć. Ale jak byś coś chciał się jeszcze dowiedzieć to pisz, z miłą chęcią postaram się udzielic Ci odpowiedzi http://naatali.webpark.pl/#
1092343883000
SFD
Wysłana - 13 sierpnia 2004 12:35
witam Cie angel dzieki za pomoc masz soga odemnie:) i termitkowi tez dam
1092393335000
Termitek
Wysłana - 13 sierpnia 2004 13:49
idz facet z tymi bialymi plamami jak najszybciej do dermatologa bo kolacze mi sie po glowie ze takie biale plamy "po opalaniu" to moze byc także objaw raka skory. Nie mam pewnosci i nie chce cie straszyc ale lepiej to sprawdzic u lekarza
Są to białe plamy o gładkiej lub nieco brodawkującej powierzchni , umiejscowione w obrębie błon śluzowych i półśluzówek jamy ustnej lub narządów płciowych . Czynnikiem prowokującym w jamie ustnej jest stałe drażnienie.
Objawy i przebieg.
Białawe plamy lub smugi zgrubiałego nabłonka o opalizującym odcieniu wykazują niewielkie stwardnienie podstawy i zaznaczone bruzdowanie powierzchni.
Najczęstszym umiejscowieniem są:
jama ustna, policzki w pobliżu kątków ust i linii zgryzu, język, czerwień wargowa błony śluzowe sromy u kobiet rowek zażołędny i wewnętrzna powierzchnia napletka u mężczyzn. Leukoplakia może być punktem wyjścia raków.