Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 9562 razy
Autor

Białe plamy na dłoniach

vitoss

Wysłana - 03 lutego 2007 17:34    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam taki problem, który istnieje praktycznie odkąd tylko pamiętam... Czasami mam tak, że na dłoniach (głównie zewnętrzna część dłoni), a także przy nadgarstku, niekiedy nawet na przedramieniu pojawiają się białe plamy na skórze. Nie jest to żadna wysypka, bo jak np. "potrę" ręce (rozgrzeję), to te plamy na jakiś czas znikają. Sam nie wiem, skąd one się biorą - najprawdopodobniej albo z zimna albo coś z krążeniem. Zauważyłem, że są widoczne szczególnie, gdy trzymam ręce raczej "nisko", np. wzdłuż tułowia. Jak podniosę dłonie do góry (np. opieram głowę), to wtedy nie ma żadnego problemu z tymi plamami - w ogóle się nie pojawiają. W jaki sposób się tego pozbyć i gdzie można znaleźć więcej informacji na ten temat?

Impossible is nothing.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 lutego 2007 18:18 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł
Man - Scorch

CENA: 99.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 379.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SZAKAL-77

Wysłana - 03 lutego 2007 18:18    Edytuj Cytuj
Ja mam to samo i to bedzie chyba cos z krążeniem ale niech sie wypowie ktoś kto sie na tym zna , czekamy ;)

Jak nie po dobroci to pod chwytem !!!

vitoss

Wysłana - 03 lutego 2007 21:36    Edytuj Cytuj
właśnie też wydaje mi się, że raczej z krążeniem

ogólnie problemów z krążeniem nigdy nie miałem, z ciśnieniem również

taka moja teoria: moze to jest jakis lekki ucisk na żyły, gdy trzymam ręce w dole, krew wtedy nie dopływa dostatecznie i stąd te plamki? można jakoś temu zaradzić?

Impossible is nothing.

Patryk89

Wysłana - 03 lutego 2007 22:33    Edytuj Cytuj
Mam to samo.
Byłem u lekarza i powiedział mi, że to jest spowodowane tym, że żyły, które ida przez bark są uciskane przez obręcz barkową, gdyż pomiędzy nią, a pierwszym zebrem jest zbyt mała szczelina.
Powiedział, że mozna by było usunąć pierwsze żebro, ale to tylko w ekstremalnych warunkach (martwica dłoni) bo tak naogół, to bardzo żadko słyszy sie o tym zabiegu w medycynie, gdyż jest bardzo ryzykowny.
Jest jeszcze druga opcja. Urosnąć. Jeśli sie urośnie, to ta przestrzen powinna sie powiększyć. Pomóc moga też ćwiczenia siłowe na barki, aczkolwiek nie jest w 100% pewne, że to pomoże.

To chyba wszystko :)

malale

Wysłana - 02 lipca 2007 14:18    Edytuj  Cytuj
ja tez mam to samo, szczerze to i na nogach ponizej kolan, byłam z tym u derma, nie jednego, i powiedziano mi że na to lekarstwa nie ma (only prysznice naprzemienne ( ziepły, zimny)) to jest jakas choroba naczyń krwionośnych i sa one nadmiernie skurczone. Trzeba je rozcierac bądz wcześniej wspomniany prysznic naprzemienny żeby temu zapobiec. Jesli chodzi o przyczyne to m.i.n. stres, zmeczenie... nie wiem co jeszcze.Jakoś nie znalazłam po mocy do tej pory :(. Podobno następne stadium choroby to zmiana ich koloru na sine. :( zasmuca mnie to strasznie. powodzenia wleczeniu, ja jestem bezradna :( pozdrawiam wszystkich zcentkowanych.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Białe plamy na dłoniach

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.