SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3836

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Szacuny 2313 Napisanych postów 20243 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85763
Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK







Składniki:

3 szt. - białko jaja kurzego
1 łyżka - ksylitol w pudrze
1 łyżka - odżywka białkowa
1 szczypta - sól


Przygotowanie:


1. białka jaj ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
2. dalej miksując dodajemy ksylitol w pudrze
3. dodajemy odżywkę białkowa i delikatnie mieszamy łopatką od miksera.
4. patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką wykładamy placuszki średniej wielkości.
5. pieczemy na bardzo wolnym ogniu ok. 5 min z każdej strony pod przykryciem.
Wykładamy na talerzyk i gotowe ;) U mnie ozdobione syropem daktylowym i posypane cynamonem.
Smacznego :)



Wartości:


132,2 kcal
B: 27,5 g
W: 2,6 g
T: 1,3 g
4

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1460 Napisanych postów 4612 Wiek 26 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 129954
wygladaja super, nie wspomne o makro; musze sobie zrobic

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 1788 Napisanych postów 9943 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 157302
Jaki patent na to, aby nie opadły? Mniejszy gaz? Bo wyrastają ogromne, a po chwili naleśniki po ściągnięciu z patelki...
napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1751 Napisanych postów 2034 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 97406
BzykuDG
Jaki patent na to, aby nie opadły? Mniejszy gaz? Bo wyrastają ogromne, a po chwili naleśniki po ściągnięciu z patelki...


a ja swoimi się nie chwaliłem bo mówię " gdzieś dałem ciała" ale widzę, że nie tylko ja mam taki problem :D
napisał(a)
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 45 Wiek 24 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2224
Tak, bardzo mały gaz i pod przykryciem. Mogą wydawać się już gotowe ale potrzebują "czasu" żeby dojść w środku. Dobrym patentem jest też dodanie łyżki mąki skrobiowej typu mąka ziemniaczana/skrobia ziemniaczana albo mąka z tapioki do ubitej już piany ale wtedy makro jest inne.
napisał(a)
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 1788 Napisanych postów 9943 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 157302
Ok, spróbuję więc dzisiaj raz jeszcze na minimalnym ogniu, tylko wtedy, to na bank będzie kilkanaście minut się smażyć. Dzięki za podpowiedź.
napisał(a)
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 45 Wiek 24 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2224
BzykuDG podziel się koniecznie zdjęciem jak zrobisz ;)
napisał(a)
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 1788 Napisanych postów 9943 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 157302
I lipa. Na patelni jakby miały eksplodować, a po ściągnięciu już opadają. No ale cóż, czasem tak w życiu bywa




napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1751 Napisanych postów 2034 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 97406
jest jedno wyjście tylko.....trzeba montować prosto z patelni żeby nie zdążyły opaść :)
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 9 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 2262
ksylitol jest konieczny? :)
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 3982 Napisanych postów 34893 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 253275
ayeth
ksylitol jest konieczny? :)


Jeśli ma być słodko
1

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Fit pizza na orkiszowo - żytnim spodzie(węglowodanowo - białkowa)

Następny temat

Zupa z pieczonej cukinii i czosnku by Malinowa

Plan treningowy na masę dla ektomorfika Plan treningowy na masę dla ektomorfika Efedryna - stosowanie, działanie Efedryna - stosowanie, działanie Katarzyna Dudek zdobywa kartę IFBB ELITE PRO! Katarzyna Dudek zdobywa kartę IFBB ELITE PRO! Katarzyna Kozakiewicz-Kowalik - ocena sylwetki Katarzyna Kozakiewicz-Kowalik - ocena sylwetki Testosteron – fakty i mity Testosteron – fakty i mity Rodzaje patelni - jaką patelnię wybrać? Rodzaje patelni - jaką patelnię wybrać? Natalia Damek - ocena sylwetki Natalia Damek - ocena sylwetki Błędy początkujących na siłowni: brak cierpliwości i samodyscypliny Błędy początkujących na siłowni: brak cierpliwości i samodyscypliny