logo
zamknij zamknij

Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3505

4,75 5 4
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2030 Napisanych postów 19928 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 82055
Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK







Składniki:

3 szt. - białko jaja kurzego
1 łyżka - ksylitol w pudrze
1 łyżka - odżywka białkowa
1 szczypta - sól


Przygotowanie:


1. białka jaj ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
2. dalej miksując dodajemy ksylitol w pudrze
3. dodajemy odżywkę białkowa i delikatnie mieszamy łopatką od miksera.
4. patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką wykładamy placuszki średniej wielkości.
5. pieczemy na bardzo wolnym ogniu ok. 5 min z każdej strony pod przykryciem.
Wykładamy na talerzyk i gotowe ;) U mnie ozdobione syropem daktylowym i posypane cynamonem.
Smacznego :)



Wartości:


132,2 kcal
B: 27,5 g
W: 2,6 g
T: 1,3 g
4

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1124 Napisanych postów 3996 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 94164
wygladaja super, nie wspomne o makro; musze sobie zrobic

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 860 Napisanych postów 8322 Wiek 32 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 92243
Jaki patent na to, aby nie opadły? Mniejszy gaz? Bo wyrastają ogromne, a po chwili naleśniki po ściągnięciu z patelki...
napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 482 Napisanych postów 946 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21612
BzykuDG
Jaki patent na to, aby nie opadły? Mniejszy gaz? Bo wyrastają ogromne, a po chwili naleśniki po ściągnięciu z patelki...


a ja swoimi się nie chwaliłem bo mówię " gdzieś dałem ciała" ale widzę, że nie tylko ja mam taki problem :D
napisał(a)
MiLeNaPiSaReK
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 43 Wiek 24 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 1921
Tak, bardzo mały gaz i pod przykryciem. Mogą wydawać się już gotowe ale potrzebują "czasu" żeby dojść w środku. Dobrym patentem jest też dodanie łyżki mąki skrobiowej typu mąka ziemniaczana/skrobia ziemniaczana albo mąka z tapioki do ubitej już piany ale wtedy makro jest inne.
napisał(a)
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 860 Napisanych postów 8322 Wiek 32 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 92243
Ok, spróbuję więc dzisiaj raz jeszcze na minimalnym ogniu, tylko wtedy, to na bank będzie kilkanaście minut się smażyć. Dzięki za podpowiedź.
napisał(a)
MiLeNaPiSaReK
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 43 Wiek 24 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 1921
BzykuDG podziel się koniecznie zdjęciem jak zrobisz ;)
napisał(a)
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 860 Napisanych postów 8322 Wiek 32 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 92243
I lipa. Na patelni jakby miały eksplodować, a po ściągnięciu już opadają. No ale cóż, czasem tak w życiu bywa




napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 482 Napisanych postów 946 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21612
jest jedno wyjście tylko.....trzeba montować prosto z patelni żeby nie zdążyły opaść :)
napisał(a)
ayeth
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 9 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2258
ksylitol jest konieczny? :)
napisał(a)
K_PS
Ekspert
Szacuny 3819 Napisanych postów 34614 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 251309
ayeth
ksylitol jest konieczny? :)


Jeśli ma być słodko
1

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Fit pizza na orkiszowo - żytnim spodzie(węglowodanowo - białkowa)

Następny temat

Zupa z pieczonej cukinii i czosnku by Malinowa

Niesportowe wyznania Pauli Banot-Leoniewskiej

Triathlon, czyli od zera do bohatera. Część I i część II.

09-11.06.2017 Olympia Amateur Spain 2017 - Marbella - WYNIKI

Częstotliwość spożywania posiłków a metabolizm

Paula Mocior i Piotr Borecki - ocena sylwetki

Placki warzywne z mozzarellą

Domowe burgery z cytrusowym łososiem, serem kozim i dodatkiem sosu żurawionowego

5 warzyw, które warto dołączyć do diety