logo
zamknij zamknij

Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2166

4,75 5 4
napisał(a)
Malinowa Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1846 Napisanych postów 19668 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78785
Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK







Składniki:

3 szt. - białko jaja kurzego
1 łyżka - ksylitol w pudrze
1 łyżka - odżywka białkowa
1 szczypta - sól


Przygotowanie:


1. białka jaj ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
2. dalej miksując dodajemy ksylitol w pudrze
3. dodajemy odżywkę białkowa i delikatnie mieszamy łopatką od miksera.
4. patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką wykładamy placuszki średniej wielkości.
5. pieczemy na bardzo wolnym ogniu ok. 5 min z każdej strony pod przykryciem.
Wykładamy na talerzyk i gotowe ;) U mnie ozdobione syropem daktylowym i posypane cynamonem.
Smacznego :)



Wartości:


132,2 kcal
B: 27,5 g
W: 2,6 g
T: 1,3 g

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś” Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_Cud%2Cmi%C3%B3d_i_MALINA_-t1082118.html

4
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 983 Napisanych postów 3615 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 77172
wygladaja super, nie wspomne o makro; musze sobie zrobic

""Doubt is enemy number one of progression" Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html

napisał(a)
BzykuDG
Ekspert
Szacuny 767 Napisanych postów 7737 Wiek 32 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 69648
Jaki patent na to, aby nie opadły? Mniejszy gaz? Bo wyrastają ogromne, a po chwili naleśniki po ściągnięciu z patelki...

Przygotowanie do sezonu 2017 z FitWhey: http://www.sfd.pl/Bzyku__walka_o_sezon_2017%21_-t1117906-s275.html#post1

napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 301 Napisanych postów 634 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4699
BzykuDG
Jaki patent na to, aby nie opadły? Mniejszy gaz? Bo wyrastają ogromne, a po chwili naleśniki po ściągnięciu z patelki...


a ja swoimi się nie chwaliłem bo mówię " gdzieś dałem ciała" ale widzę, że nie tylko ja mam taki problem :D

napisał(a)
MiLeNaPiSaReK
Znawca
Szacuny 19 Napisanych postów 17 Wiek 24 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 496
Tak, bardzo mały gaz i pod przykryciem. Mogą wydawać się już gotowe ale potrzebują "czasu" żeby dojść w środku. Dobrym patentem jest też dodanie łyżki mąki skrobiowej typu mąka ziemniaczana/skrobia ziemniaczana albo mąka z tapioki do ubitej już piany ale wtedy makro jest inne.
napisał(a)
BzykuDG
Ekspert
Szacuny 767 Napisanych postów 7737 Wiek 32 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 69648
Ok, spróbuję więc dzisiaj raz jeszcze na minimalnym ogniu, tylko wtedy, to na bank będzie kilkanaście minut się smażyć. Dzięki za podpowiedź.

Przygotowanie do sezonu 2017 z FitWhey: http://www.sfd.pl/Bzyku__walka_o_sezon_2017%21_-t1117906-s275.html#post1

napisał(a)
MiLeNaPiSaReK
Znawca
Szacuny 19 Napisanych postów 17 Wiek 24 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 496
BzykuDG podziel się koniecznie zdjęciem jak zrobisz ;)
napisał(a)
BzykuDG
Ekspert
Szacuny 767 Napisanych postów 7737 Wiek 32 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 69648
I lipa. Na patelni jakby miały eksplodować, a po ściągnięciu już opadają. No ale cóż, czasem tak w życiu bywa




Przygotowanie do sezonu 2017 z FitWhey: http://www.sfd.pl/Bzyku__walka_o_sezon_2017%21_-t1117906-s275.html#post1

1
napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 301 Napisanych postów 634 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4699
jest jedno wyjście tylko.....trzeba montować prosto z patelni żeby nie zdążyły opaść :)

napisał(a)
ayeth
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 8 Wiek 2016 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2198
ksylitol jest konieczny? :)

napisał(a)
K_PS
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3795 Napisanych postów 34487 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 248230
ayeth
ksylitol jest konieczny? :)


Jeśli ma być słodko

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy” [b]ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_K_PS_w_kuchni-t1081825.html [/b] "WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Fit pizza na orkiszowo - żytnim spodzie(węglowodanowo - białkowa)