Czesc od okolo 3 miechow pije dzien w dzien kubusia marchwiowego plus 2 marchwie . Efekt- ryj pomaranczowy, dlonie jak po zoltaczce, stopy o kurde ale smieszne, ogolnie cale cialo jak u chinczyka zolte
mam w zwiozku z tym pytanie czy moge pic dalej????
czy zaduzo A witaminki niezaszkodzi ?
sam juz nieiwem czy odstawic te specyfiki czy walic dalej
Co ty? - królik jesteś? Nie wiesz, że dieta człowieka nie może się składać TYLKO z marchwi? Jeśli lubisz być pomarańczowy - twój wybór, tylko nie rozumiem, po co? Twoja wątroba na dłuższą metę tego nie wytrzyma - w końcu to barwnik. pozwól organizmowi się oczyścić i wywalić nadmiar tej witaminki, a potem pij sobie dalej Kubusia. Pozdrawiam.
guru
1018902772000
Vanderlei
Wysłana - 16 kwietnia 2002 02:30
o ja
nie moge ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
malo nie padlem
krolik hhe
a z was to dupy nie prowokatorzy ...
1018917028000
Boofi
Wysłana - 19 kwietnia 2002 01:03
witamina a jak i inne w duzysz ilosciach szkodliwa jest !!!! watroba oczywiscie jako organ detoksykujacy moze od tego pasc; )
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1019170987000
Andriej
Wysłana - 19 kwietnia 2002 12:41
no oto mi chodzilo to miesieczna przerwa powinna wystarczyc a potem znowu jazda:) pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
radek
.
1019212899000
SFD
Wysłana - 19 kwietnia 2002 15:26
Myślę ,ze nadmiar witaminy A w Twoim przypadku nie jest zbyt groźny - bo jej źródło jest naturalne.Gorzej gdybyś łykał w dużych ilościach tabletki wit A.Ogólnie jednak witamina ta w dużych ilościach jest toksyczna ,a mało tego kumuluje się w orgaziźmie.Mówiąc prościej jedz dalej marchewkę (ja też ją jadam ale wszystko z umiarem,bo mozesz sobie narobić szkody
Tyson!
1019222783000
Boofi
Wysłana - 20 kwietnia 2002 01:37
TYSON jesli ktos chodzi caly zółty to oznacza to ze watroba nie nadaza z rozkladem .... czyli sie meczy i moze pasc ! a w tym wypadku waznym nie jest czy B-karoten jest syntetyczny (gorszy w sumie) czy nie !!! jeden pies jedno i drugie zneutralizowac , zmetabolizowac, wydalic trzeba POZDRAWIAM
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1019259462000
lobo
Wysłana - 21 kwietnia 2002 02:44
ja gdzies czytalem ze ta zmiana barwy skory nie jest spowodowana karotenem(wlasciwie podobno wiekszy wplyw maja na to inne zwiazki w marchwi) , tylko zulcia ktora w duzych ilosciach zaczyna produkowac watroba, podobno wplyw tego jest raczej pozytywny niz negatywny ale zbyt wiarygodne zrodlo to to nie bylo wiec nie wiem jak jest naoprawde, tak tylko sobie pisze bo ta zmiana koloru skory to rzeczywiscie ciekawostka...:)
.
Zmieniony przez - lobo w dniu 2002-04-21 02:48:33
.
1019349850000
SFD
Wysłana - 21 kwietnia 2002 13:25
Lobo - to rzczywiście nie było zbyt wiarygodne źródło. Boofi odpowiedział zgodnie z prawdą. Stan w którym powłoki ciała ulegają zażółceniu wskutek wysokiego poziomu bilirubiny nazywa się żółtaczką i jest ciężką zmianą chorobową.
guru
1019388339000
Boofi
Wysłana - 22 kwietnia 2002 02:05
dodam ze naturalna zoltaczka wystepuje u noworodkow (wlasnie dlatego ze jak sie nie myle krwinki sie rozpadaja a bilirubina nie jest w watrobie dostatecznie przerabiana ) w amerykanskiej neonatologii podstawoowe badanie to oznaczanie bilirubiny (jak i na polnej u prof gadzinowskiego gdzie spedzilem 1,5 tygodnia na praktykach) ale to bylo z innej beczki
Ekspert -
1019433948000
milo24
Wysłana - 03 lipca 2004 10:22
Po przydawkowaniu beta kakotenu jesli nie masz zawrotow glowy, biegunki a widoczny objaw to zólta skóra {chyba oto ci chodzilo} wystarczy ze kilka dni zmniejszysz dawke objawy powinny ustapic. Przedawkowac mozesz jedynie wit.A