Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Basen jako aeroby

miloszmk

Wysłana - 26 października 2004 20:17    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

wiem ze o plywaniu sie juz duzo pisalo ale ja nie znalazlem odp. na moj problem. chce sie dowiedziec czy basenik 4x w tygodniu wystarczy zamiast rowerka lub biegania. ze wzgledu na stan zdrowia nie moge jezdzic wiecej niz 1x w tygodniu, a za bieganiem nie przepadam. na basenie plywam glownie przez 35 min na stalym tetnie (1500m non stop kraulem) + 10min rozplywki. a wszystko rozchodzi sie o to zeby nie zalapac za duzo fatu na brzuszku (robie 6 weidera). no i chodze 3x w tygodniu na silke:)

Student Turystyki i Rekreacji

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 października 2004 20:21 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

saib__ ZASŁUŻONY

Wysłana - 26 października 2004 20:21    Edytuj Cytuj
jeśli robisz masę to 4x/tydzień i o takiej intensywności to zbyt wiele, ale 2-3x po 15-20 min (chodzi o pływanie bez przerwy z właściwym tętnem!) będzie ok

Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.
Ekspert -

erosik19

Wysłana - 26 października 2004 21:04    Edytuj Cytuj
basenik - bardzo dobry na aeroby, gorąco polecam

dobrze wpływa na odnowę biologiczną (tak mówił Pudzian)

www.pajacyk.pl
chętnie przyjmę sogi :]
początkujący na forum

ksysiu

Wysłana - 26 października 2004 21:24    Edytuj Cytuj
a jak np chce chodzic na basen w piatek a takze mam trening w piatek.. wiec na basen isc przed czy po treningu... bo i tak i tak bede wytyrany

erosik19

Wysłana - 26 października 2004 21:25    Edytuj Cytuj
przed treningiem możesz się troszkę zmęczyć i już nie będzie tego powera na siłce tak więc po siłce

www.pajacyk.pl
chętnie przyjmę sogi :]
początkujący na forum

Mustang121

Wysłana - 26 października 2004 22:21    Edytuj Cytuj
z wlasnego daoswiadczenia powiem ze basen robic po silowni jak sie zrobi przed do jest lipa na silowni malo sily !!! basen jest dobry na rozciaganie miesni

cwicz cwicz a bedziesz wielki :)

moja silownia
[http://www.sfd.pl/temat167019/]

Fuckmaster ZASŁUŻONY

Wysłana - 27 października 2004 16:49    Edytuj Cytuj
basen ma chyba same plusy [poza tym ze moesz utonac ]
- pomaga w pozbyciu sie zakwasow !
- nie obciaza stawów
- swietny jako aeroby
- pracują wszystkie miesnie
..
Ekspert -

deadmike

Wysłana - 27 października 2004 16:58    Edytuj Cytuj
zapomniales dodac ze przychodza fajne sztunie w obcislych kostiumach

Przyszły Mr O

Batis

Wysłana - 28 października 2004 00:11    Edytuj Cytuj
Saib, nie chce polemizowac ze znawca, ale nie zdaje ci sie ze 15-20 min. to troszke przy malo? Z tego co wiem to organizm dopiero po 20-30 minutach cwiczenia tlenowego wykonywanego we wmiare jednolitym tempie zaczyna korzystac z energii zmagazynowanej w postaci tkanki tluszczowej, a wczesniej to "jedzie" na weglowodanach.

"...maglować, maglować - do bólu do granic wytrzymałości..."
Mariusz P.

julo1

Wysłana - 28 października 2004 00:47    Edytuj Cytuj
jasne ze basen to swietna forma wysilku fizycznego ale nie zgodze sie ze sprawdza sie w roli aerobow! ten watek byl juz poruszany na tym forum wiec wspomne tylko krotko ze duza role odgrywa tutaj temperatura otoczenia. nasze cialo w wodzie sie ochladza a jak wiemy nie sprzyja to spalaniu tkanki tluszczowej. zreszta spojrzcie na plywakow, plywaja po 15 km dziennie na treningach ale czy sa wyrzezbieni? ich cialo zawsze jest pokryte warstwa tluszczu. wg mnie plywanie najlepiej polaczyc z rowerkiem po 2x w tyg. i efekt murowany pozdro

Fuckmaster ZASŁUŻONY

Wysłana - 28 października 2004 06:24    Edytuj Cytuj
batis - jesli plywasz - no poprostu robisz jakis treenin aerobowy - po trening silowym wystarcza i 20-30min. na redukcji.

a daibowi chodzilo o taka ilosc - dlatego ze robisz mase - a to nie pozwoli cie sie zatluscic
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Basen jako aeroby

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.