cześć Wszystkim. od jakiegoś czasu próbuję sobie ułożyć plan treningowy który pozwoli mi wytrenować całe ciało. chciałbym zdecydowanie poprawić kondycję(wytrzymałość) i siłę swoich mięśni. na dalszym planie rzeźba choć miło by było mieć sylwetkę sportowca. chodzę po górach, trochę się wspinam, wiążę z tym swoje plany na przyszłość(ratownik, przewodnik). proszę o pomoc w ułożeniu planu treningowego który byłby dla mnie najbardziej odpowiedni(max 3 dni w tygodniu).z góry dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam. PS. trening siłowy chcę połączyć z pływaniem i stretchingiem.   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 19   Waga: 60   Wzrost: 170   Cel treningowy: w/w   Staż treningowy na słowni: brak   Uprawiane inne sporty: trekking, koszykówka   Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full osprzęt siłownia   Dieta: -   Przeciwskaznania medyczne: brak   Zażywane suplementy: brak
dziękuję.już czytam. bym zapomniał.biegam.biegi długodystansowe to moja wielka zaleta. można to jakoś wykorzystać czy jednak mam skupiać się na tym co mam najsłabsze?
never stop exploring
1247137592000
eeroo
Wysłana - 09 lipca 2009 13:11
w budowaniu masy bedzie troche Ci przeszkadzanie ale za to przybieranie masy bedzie czyste bez zbednej tkanki tluszczowej. pamietaj by w diecie uwzglednic to ze biegasz i ze Twoje zapotebowanie kalorczyne jest wieksze.
I come back...
Specjalista -
1247137869000
tymo89
Wysłana - 09 lipca 2009 13:46
układam dietę. może za parę godzin ją wrzucę a czy w między czasie mógłbym prosić o szkic ogólnego tygodniowego planu treningowego. siłownia, pływalnia, rozciąganie, biegi oraz inne aktywności fizyczne(co po czym ma następować,co mogę robić w ten sam dzień itd)